درمان خانگی سوزش ادرار در مردان

جهت اطلاع از راه های درمان خانگی سوزش ادرار در مردان با ما در این قسمت از گهر همراه باشید. عفونت‌های دستگاه ادراری در اثر ورود باکتری‌های خارجی به مجرای ادرار، معمولاً از روده، ایجاد می‌شوند و می‌توانند هم برای مردان و هم برای زنان اتفاق بیفتند. در واقع، حدود 60 درصد از زنان و 12 درصد از مردان حداقل یک بار در طول زندگی خود دچار عفونت ادراری می شوند. این عفونت در نهایت منجر به سوز ادرار خواهد شد، از این رو در ادامه به شیوه های درمان خانگی آن می پردازیم.

درمان خانگی سوزش ادرار در مردان

درمان خانگی سوزش ادرار در مردان

سوزش ادرار (Dysuria)، شکایت بسیار شایعی در آقایان می باشد؛ و عوامل متعدد و گوناگونی نیز می توانند منجر به سوزش ادرار در مردان شوند. از جمله مهم ترین علل سوزش ادرار در آقایان، عفونت های مجاری ادراری و تناسلی می باشند. درمان های پیشنهاد شده برای بهبود سوزش ادرار نیز بر اساس عامل ایجاد کننده آن بسیار متنوع می باشند. لذا شناخت و تشخیص صحیح علل سوزش ادرار در آقایان و درمان آن، حائز اهمیت فراوان می باشد.

همان طور که پیش تر نیز گفته شد، عفونت های ادراری و تناسلی، شایع ترین علل سوزش ادرار در مردان می باشند. به طور کلی نیز علل عفونی و غیرعفونی سوزش ادرار در مردان را می توان به صورت زیر دسته بندی کرد:
  • 1- اورتریت (التهاب یا عفونت پیشابراه که ادرار از طریق آن از مثانه به خارج می رود).
  • 2- پروستاتیت (التهاب یا عفونت در غده پروستات).
  • 3- اپیدیدیمیت (التهاب یا عفونت اپیدیدم که لوله ای در پشت بیضه ها می باشد که وظیفه ذخیره سازی و حمل اسپرم را بر عهده دارد).
  • 4- عفونت ادراری.
  • 5- تحریک های شیمیایی توسط استعمال موضعی لوبریکانت ها.
  • 6- استفاده موضعی از کرم ها یا ژل های اسپرم کش جهت جلوگیری از بارداری.
  • 7- شست و شوی دائمی با صابون و مواد شوینده.
  • 8- خودارضایی.

علل عفونی سوزش ادرار در مردان

از جمله شایع ترین علل عفونی سوزش ادرار در مردان که در قسمت قبل نیز به آن اشاره شد، باید به توضیحات زیر اشاره کرد:

اورتریت

از جمله علل عفونی سوزش ادرار در مردان می توان به اورتریت اشاره کرد. اورتریت، معمولا در مردان جوانی که از لحاظ جنسی فعال می باشند، رخ می دهد. نیسریا گنوره و کلامیدیا تراکوماتیس شایع ترین عفونت های منتقله از راه جنسی می باشند که می توانند منجر به اورتریت در مردان شوند.

عفونت ادراری

بر خلاف اورتریت، عفونت های ادراری معمولا در مردان مسن تر که دارای بزرگی پروستات، سوندهای ادراری، یا اختلالات مجاری ادراری هستند، رخ می دهد. همانند زنان، باکتری های گرم منفی روده ای مانند اشریشیا کولی، شایع ترین علت عفونت های ادراری در مردان می باشند. سوزش ادرار، ترشح چرکی در ادرار، تب و لرز، درد زیر شکم، وجود خون در ادرار و احساس فوریت در ادرار کردن، شایع ترین علائم عفونت ادراری در آقایان می باشند.

عفونت پروستات (پروستاتیت)

عفونت و التهاب پروستات نیز در تمام سنین رخ داده و بیشتر به علت دست کاری های پروستات حین جراحی می باشند. باکتری ها، مهم ترین علت پروستاتیت حاد و مزمن می باشند. تب و لرز، بدن درد، بی حالی، درد لگنی، احتباس ادراری، سوزش ادرار و ترشح چرکی در ادرار، مهم ترین علائم عفونت پروستات در مردان می باشند.

اپیدیدیمیت

اپیدیدیمیت های باکتریایی بسیار نادر بوده و اغلب همراه با عفونت حاد پروستات در مردان مسن رخ می دهند، و ممکن است بیماری خطرناک و جدی نیز ایجاد نمایند. کلامیدیا تراکوماتیس، شایع ترین باکتری ایجاد کننده اپیدیدیمیت در مردان جوان تر از ۳۵ سال می باشد. سوزش ادرار، تکرر ادرار، درد یک طرفه در بیضه، تب و لرز و احساس فوریت در ادرار کردن، مهم ترین علائم اپیدیدیمیت در مردان می باشند.

تشخیص علل سوزش ادرار در مردان

پزشک با بررسی علائم ذکر شده و معاینه مجاری ادراری و تناسلی، به تشخیص علل سوزش ادراری در مردان می پردازد. همچنین معمولا یک آزمایش ادرار همراه با کشت ادراری و کشت ترشحات نوک مجرا معمولا کمک کننده می باشد. در برخی موارد شدید و وجود تب بالا و ضعف و بی حالی شدید، آزمایش کشت خون جهت بررسی شدت عفونت، کمک کننده می باشد.

درمان سوزش ادرار در آقایان

مصرف آبلیمو، جوش شیرین، سرکه سیب، خیار، ماست کم‌چرب و مصرف آب زیاد در درمان خانگی این بیماری مؤثر هستند.
برخلاف زنان که عفونت های ادراری در آن ها بسیار شایع می باشد و به راحتی نیز معمولا درمان پذیر است؛ عفونت های ادراری در آقایان بسیار جدی تر بوده و معمولا با اختلالات زمینه ای دیگری نیز همراه می باشد. لذا تشخیص صحیح علت و درمان سوزش ادرار در آقایان، بسیار مهم می باشد.

آنتی بیوتیک ها

در همان ابتدای شروع علائم و پیش از آماده شدن نتیجه آزمایش ادرار و خون، درمان سوزش ادرار در آقایان شروع می شود. پس از بررسی نتیجه آزمایش نیز برحسب نیاز ممکن است مواردی به درمان اضافه یا کم شوند. تاخیر در شروع درمان ممکن است منجر به پخش شدن عفونت در خون یا تشکیل آبسه در مجاری ادراری و تشدید عفونت شود.

درمان شریک جنسی

هرفردی که با آقایان مبتلا به سوزش ادراری طی ۶۰ روز پیش از شروع علائم ارتباط جنسی داشته است، باید از لحاظ عفونت های منتقله از طریق جنسی بررسی و در صورت نیاز درمان شود. همچنین در صورتی که سوزش ادرار ناشی از عفونت های منتقله از طریق جنسی باشد، به مدت حداقل ۷ روز پس از شروع درمان آنتی بیوتیکی و تا زمان برطرف شدن کامل علائم، باید فرد مبتلا از نزدیکی پرهیز کند.

مصرف مایعات

مصرف مایعات فراوان و استراحت کافی به خصوص در درمان پروستاتیت حاد سودمند می باشد.

مسکن ها و تب برها

از انواع مختلفی از مسکن ها جهت بهبود تب و درد سوزش ادراری می توان استفاده نمود.

اشتراک گذاری:
دیگران چه می‌خوانند
ارسال دیدگاه