برای درمان آنفولانزا چی بخوریم
آنفولانزای فصلی ناشی از ویروس آنفولانزا است که در فصل های سرد بسیار شایع است. حال در پاسخ به سوال ” برای درمان آنفولانزا چی استفاده کنیم؟” باید بگوییم که اغلب غذاها و مواد غذایی حاوی ویتامین، پروتئین و غیره بسیار مفید هستند. در ادامه این مطلب به بررسی کامل این مواد غذایی خواهیم پرداخت. توجه داشته باشید که کودکان و افراد مسن در معرض ابتلا بیش تر به آنفولانزای فصلی هستند.
برای درمان آنفولانزا چی استفاده کنیم؟
فرد مبتلا به آنفولانزا ممکن است میل زیادی به غذا نداشته باشد. با این حال، برخی از غذاها ممکن است به بهبودی کمک کنند. Flu اصطلاحی جمعی است که به عفونت با ویروس آنفولانزا اشاره میکند.
– خوردن غذای مقوی و نوشیدن مایعات فراوان میتواند مواد مغذی اساسی را فراهم کرده و بدن را آبرسانی کند و ممکن است به بهبودی آنفولانزا کمک کنند. همچنین رعایت کردن موارد بهداشتی و استفاده از دستگاه بخور نیز میتواند در بهبود این بیماری موثر باشد.
در این مقاله، با توجه به شواهد علمی، ما توضیح میدهیم که کدام غذاها برای فرد مبتلا به آنفولانزا، میتواند مفید باشد یا ضرر داشته باشد. برای بهبود آنفولانزا، این راهنمای رژیم غذایی را بخوانید.
غذاهایی که به بهبود آنفولانزا کمک میکنند:
تحقیقات پزشکی نشان میدهد که غذاهای زیر میتوانند علائم آنفولانزا را کاهش دهند:
۱- سوپ مرغ
تحقیقی در سال ۲۰۰۰ نشان میدهد که ترکیبات معمول موجود در سوپ مرغ ممکن است بطور جمعی با التهاب مقابله کرده و واکنشهای التهابی بدن را کاهش دهد.
در نتیجه سوپ مرغ ممکن است به گرفتگی بینی و مجاری هوایی کمک کرده و علائم دیگر دستگاه تنفسی فوقانی را تسکین دهد. سوپ های دیگر، از جمله سوپ سبزیجات، ممکن است اثرات مشابهی داشته باشند.
در هنگام بیماری، سوپها فوایدی چون مواد مغذی، هضم آسان، تسکین دهنده و تهیه آسان داشته باشند. به دلیل اینکه در آن از آب استفاده شده و بدن را آبرسانی میکنند.
۲- سیر
سیر ممکن است خاصیت ضد ویروسی و ضد میکروبی داشته باشد. سیر میتواند به سیستم ایمنی در مبارزه با عفونت از جمله سرما خوردگی یا آنفولانزا کمک کند.
نویسندگان یک تحقیق در سال ۲۰۱۴، به بررسی اثرات سیر بر سرماخوردگی پرداختند.
آنها به یک تحقیق ۱۴۶ نفره پرداختند و در آن شرکت کنندگانی که هر روز یک قرص مکمل سیر را مصرف کرده بودند سرماخوردگی کمتری داشتند نسبت به کسانی که دارونما مصرف کرده بودند. نویسندگان معتقدند که تایید این اثرات نیازمند تحقیقات بیشتر است.
خوردن وعدههای غذایی با سیر زیاد ممکن است به مبارزه بدن با عفونت کمک کند.
۳- غذاهایی که سرشار از ویتامین C هستند
میوهها و سبزیجات سرشار از ویتامین C به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکنند. آنهایی که بالاترین میزان ویتامین C را دارند شامل موارد زیر است:
- فلفل شیرین یا تند از هر رنگی
- پرتقال و آب پرتقال
- گریپ فروت
- کیوی
بسیاری از میوهها و سبزیجات غنی از ویتامین C، منابع عالی فلاونوئیدها هستند، اینها ترکیباتی هستند که میتوانند فواید سلامتی زیادی داشته باشند. به عنوان مثال، فلاونوئیدها ممکن است به کاهش خطر عفونتهای دستگاه تنفسی فوقانی کمک کنند.
به جز غذاهایی که در بالا ذکر شد، منابع خوب ویتامین C و فلاونوئیدها شامل موارد زیر هستند:
- سایر مرکبات مانند لیمو
- انواع توت های قرمز، آبی یا بنفش
- انگور قرمز یا بنفش
- کلم بروکلی خام
- سبزیجات برگدار تیره رنگ و خام
۴- زنجبیل
زنجبیل ممکن است به تسکین هرگونه حالت تهوع همراه با آنفولانزا کمک کند. خاصیتهای موجود در زنجبیل میتواند به فرآیند گوارشی و به ویژه خالی کردن شکم کمک کند.
در یک بررسی شواهدی یافت شد که نشان میداد زنجبیل بیشتر از یک دارونما در درمان این بیماریها موثر بوده است:
- حالت تهوع صبحگاهی
- دریازدگی
- تهوع ناشی از شیمی درمانی
محققان همچنین اشاره کردند که زنجبیل به کاهش میزان استفراغ و شدت حالت تهوع در دوران بارداری کمک کرده است.
ریشه زنجبیل خرد شده یا زنجبیل زمینی میتواند یک چاشنی خوشمزه برای سوپ ها، خورشها و سایر وعدههای غذایی باشد. همچنین زنجبیل در چای های گیاهی و یا ترکیبی از آب گرم، عسل و لیمو اثر خوبی دارد.
۵- سبزیجات برگ دار
سبزیجات برگدار دارای فیبر زیادی هستند که به هضم غذا کمک میکنند. همچنین این سبزیجات دارای مواد مغذی اصلی هستند مانند:
- ویتامین C
- آهن
- اسید فولیک
اینها نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن دارند. سبزیجات برگ دار سبز، ممکن است دارای خواص ضد باکتری و اثرات ضد التهابی باشند. در نتیجه، خوردن سبزیجات برگدار ممکن است به بدن در بهبودی آنفولانزا کمک کنند.
سبزیجات برگ دار میتواند یک افزودنی آسان برای سوپ یا خورش باشد. همچنین برای تزئین بشقاب هم عالی هستند. نمونههایی از این سبزیجات عبارتند از:
- کلم برگ
- اسفناج
- کلم
- چغندر برگی
- کلم برگ سبز
۶- جو دوسر
جو دوسر به راحتی تهیه میشود و منبع عالی فیبر است. در حقیقت، فیبر پربیوتیک موجود در جو دوسر میتواند به تغذیه باکتریهای سالم بدن کمک کند.
اضافه کردن موز به جو دوسر میتواند فیبر اضافی و همچنین ویتامینهایی مانند پتاسیم را فراهم کند.
جو دوسر ممکن است برای فرد مبتلا به آنفولانزا مفید باشد، چون تب، اسهال و استفراغ میتواند همه سطوح پتاسیم و دیگر الکترولیتها را کاهش دهد.
۷- مواد غذایی بدون ادویه
آنفولانزا میتواند باعث حالت تهوع شود و غذاهای مقوی جذب بدن نشوند. مواد غذایی بدون ادویه مانند نان تست یا برنج قهوهای ممکن است راحتتر خورده شوند.
با اضافه کردن برنج قهوهای و نان تست به سوپ یا وعدههای غذایی سبزیجات ساده، میتوانید مطمئن شوید که بدن به اندازه کافی ویتامین و مواد معدنی را دریافت میکند.
۸- ماست
خوردن ماست که حاوی باکتریهای زنده است، ممکن است به مقابله با آنفولانزا کمک کند. ماست همچنین منبع خوبی از پروتئین است.
یک مطالعه در سال ۲۰۱۱ روی موشها نشان داد که ماست تخمیر شده با ویروس آنفولانزا مبارزه میکند. با این وجود، تأیید این تأثیر در انسان نیاز به تحقیقات بیشتری دارد.
مهم است توجه داشته باشید که لبنیات، مخاط را در برخی از افراد افزایش میدهد. این میتواند به طور موقت علائم آنفلوانزا را بدتر کند.
سایر غذاهای تخمیر شده، مانند کلم ترش(کلم پیچ خرد کرده که نمک میزنند و در آب خود میجوشانند)، گیاه کاموچا و ماستهای گیاهی جایگزینهای عالی هستند که حاوی باکتریهای زنده نیز هستند.
۹- مایعات
آبرسانی یکی از مهمترین کارهایی است که فرد میتواند برای کمک به بدن خود برای مقابله با آنفولانزا انجام دهد.
در زیر مایعاتی نام برده شدهاند که بسیار مفید هستند:
- آب: کلیهها برای پاک کردن بدن از مواد زاید از آب استفاده میکنند. نوشیدن مقدار زیادی آب ممکن است به بهبودی سریع کمک کند.
- آب نارگیل: آب نارگیل سرشار از پتاسیم، سدیم و کلرید است. نوشیدن آب نارگیل ممکن است به جایگزینی الکترولیتهایی که بدن در اثر تعریق استفراغ یا اسهال از دست میدهند کمک کند.
- آب گرم همراه با عسل، لیمو و زنجبیل: زنجبیل موجود در این نوشیدنی تسکین دهنده است و ممکن است تهوع را کاهش دهد.
مواد غذایی که در دوران آنفولانزا باید از آن اجتناب کرد:
برخی از غذاها و نوشیدنیها ممکن است بهبودی بیماری آنفولانزا را کند کنند، از جمله:
- الکل: الکل بدن را بیآب می کند و عملکرد سیستم ایمنی بدن را کاهش می دهد.
- غذاهای آماده: اینها میتوانند نمک زیادی داشته باشند، که بدن را بیآب میکنند و شکر داشته باشندکه میتواند التهاب را افزایش دهد.
- غذاهای چرب: غذاهای چرب میتوانند هضم غذا را کند کنند.
- لبنیات: لاکتوز، ترکیبی از لبنیات است که هضم آن دشوار است. هرکسی که احساس تهوع کرده یا بعد از خوردن لبنیات افزایش تولید مخاط را تجربه میکند، باید تا زمانی که علائم آنفلوانزا برطرف نشده، از خوردن آن اجتناب کند.
- مواد غذایی با لبههای سخت: کراکر و سایر غذاهای خشک میتوانند گلو را خراشیده و هرگونه درد را بدتر کنند.
نکات بهبودی آنفولانزا
اگر فردی علائم آنفولانزا خفیفی داشته باشد، بهترین حالت برای او در خانه ماندن و استراحت است.
مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) توصیه میکنند:
- – در خانه بمانید، حداقل تا ۲۴ ساعت، تا اینکه تب فروکش کند.
- – هر فرد کمتر از ۱۸ سال، از مصرف آسپرین برای علائم خود خودداری کند.
*** مصرف آسپرین در افراد زیر ۱۸ سال میتواند باعث سندرم reye ، یک اختلال نادر شود.
اجتناب از تماس با افراد دیگر میتواند به جلوگیری از انتشار آنفولانزا کمک کند.
افرادی که سیگار میکشند باید هنگام ابتلا به آنفولانزا از آن استفاده نکنند. استعمال دخانیات میتواند علائم آنفولانزا را تشدید کرده و بهبود را به تاخیر بیاندازد.
مصرف داروهایی مانند استامینوفن میتواند به تسکین تب و تسکین درد کمک کند.
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟
هرکسی که نگران علائم آنفولانزای خود است باید به پزشک مراجعه کند.
آنفولانزا میتواند اثرات شدیدتری برای افراد خاص داشته باشد، از جمله:
- ۱- افراد ۶۵ ساله یا بالاتر
- ۲- نوزادان و کودکان خردسال
- ۳- زنان باردار
- ۴- افرادی که بیماریهای خاص دارند
هر کسی در این گروهها باید در عرض ۲ روز به دنبال درمان باشد تا از عوارض پیشگیری کند. پزشک می تواند داروهای ضد ویروسی تجویز کند.