قرص تئوفیلین پیوسته رهش ۲۰۰ + موارد مصرف و عوارض

پیش از این که در مورد قرص تئوفیلین پیوسته رهش ۲۰۰ و موارد مصرف و عوارض آن بدانید باید از کاربرد این دارو مطلع شوید. این قرص برای بیماران ریوی مثل آسم و کسانی که بیماری مزمن انسدادی ریه، برونشیت و آمفیزم ریه دارند توسط پزشکان تجویز می‌شود.

موارد مصرف و عوارض قرص تئوفیلین پیوسته رهش ۲۰۰

قرص تئوفیلین پیوسته رهش ۲۰۰ + موارد مصرف و عوارض

قرص تئوفیلین رتارد

موارد مصرف تئوفیلین

تئوفیلین یک برونکودیلاتور است و با شل کردن ماهیچه‌های ریه‌ها و سینه، کم‌کردن واکنش ریه‌ها به مواد آلرژیک و موادی که باعث اسپاسم نایژه می‌شوند، عمل می‌کند.

تئوفیلین برای درمان علائمی همچون خس خس سینه یا تنگی نفس ناشی از آسم، برونشیت، آمفیزم و سایر مشکلات تنفسی استفاده می‌شود.

همچنین ممکن است تئوفیلین برای اهداف دیگری مورد استفاده قرار گیرد که در این قسمت به آن‌ها اشاره نشده است.

عوارض قرص تئوفیلین

در صورت بروز علایم واکنش آلرژیک از جمله ورم کهیر، مشکل در تنفس، تورم صورت، دهان، لب‌ها و گلو به اورژانس مراجعه نمایید.

در صورت بروز علائم زیر مصرف تئوفیلین را توقف و به پزشک خود اطلاع دهید:

– استفراغ شديد يا ادامه دار

ضربان قلب سریع یا نامنظم

– تشنج

– گیجی، لرزش

– تهوع و استفراغ، سردرد شدید

– علائم پتاسیم کم: سردرگمی، ضربان نامنظم قلب، تشنگی شدید، افزایش ادرار، ناراحتی پاها، ضعف عضلانی و احساس لرز)

– علائم قند خون بالا : افزایش تشنگی، افزایش ادرار، گرسنگی، خشکی دهان، بوی بدن دهان، خواب آلودگی، پوست خشک، تاری دید، کاهش وزن

عوارض جانبی شایع می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

– ناراحتی و درد معده، اسهال

– سردرد

– تعریق

– بی خوابی

– احساس بی قرار، نگرانی یا تحریک پذیری

مواردی که در این قسمت به آن‌ها اشاره شده است لیست کاملی از عوارض جانبی تئوفیلین نیست، بروز هرگونه عوارض جانبی غیر منتظره را به پزشک خود اطلاع دهید.

مصرف قرص تئوفیلین

اگر در حین استفاده از تئوفیلین دچار علائم آلرژیک شدید نباید از آن استفاده کنید.

برای کسب اطمینان از اینکه مصرف تئوفیلین برایتان مضر نیست موارد زیر را به پزشک خود اطلاع دهید:

  • زخم معده
  • صرع یا سایر بیماری‌های تشنجی
  • بیماری قلبی، فشارخون بالا، اختلال در ضربان قلب
  • تب بالا (39 درجه یا بالاتر)
  • هر بیماری مزمن یا مکرر
  • وجود مایع در ریه، آب آوردن ریه
  • اختلالات تیروئیدی
  • بیماری کبدی (به خصوص سیروز یا هپاتیت)
  • بیماری کلیوی
  • یک عفونت جدی به نام سپسیس
  • پروستات بزرگ شده یا مشکلات ادراری
  • سابقه مصرف الکل
  • سابقه مصرف سیگار یا ماریجوانا

این دارو در دسته C  طبقه بندی مصرف در بارداری قرار دارد. این به این معنی است هنوز احتمال آسیب رساندن این دارو به جنین ناشناخته است و تحقیقات کافی در این رابطه صورت نگرفته است. قبل از مصرف این دارو اگر باردار هستید یا قصد بارداری دارید، به پزشک خود اطلاع دهید.

تئوفیلین می‌تواند به شیر مادر منتقل شود و به نوزاد شیرخوار آسیب برساند. بدون اجازه پزشک نباید در حین شیردهی از این دارو مصرف کنید.

این دارو نباید توسط افراد زیر ۱۸ سال بدون اجازه پزشک مصرف شود.

عوارض جانبی وخیمی در افراد میانسالی که از این دارو استفاده  می‌کنند می‌تواند رخ دهد.

شیوهٔ مصرف قرص تئوفیلین

دارو را دقیقاً طبق دستور پزشک مصرف کنید. این دارو را در مقادیر بیشتر یا کمتر و یا طولانی تر از میزان توصیه شده، استفاده نکنید. ممکن است پزشکتان برای اطمینان خاطر از این که دارو بهترین تأثیر را دارد مقدار مصرفتان را بعضی اوقات تغییر دهد.

از تئوفیلین برای درمان حمله آسمی و اسپاسم نایژه استفاده نکنید. برای این دو از یک داروی استنشاق که سریع عمل می‌کند، استفاده کنید. مقدار و تعداد دفعات مصرف تئوفیلین در یک روز بسته به دلیلی است که شما از این دارو استفاده می‌کنید.

ممکن است مقدار مصرفتان هنگام بیماری یا هنگام تغییر نوع، دوز یا برند دارویی توسط پزشکتان تغییر کند. ممکن است تحت آزمایشات منظمی قرار بگیرید تا پزشکتان مطمئن شود که از مقدار دارویی مناسبی مصرف می‌کنید. بدون اجازهٔ پزشک خود مقدار یا برنامه مصرف خود را تغییر ندهید.

*** تئوفیلین را همراه با یک لیوان آب پر مصرف کنید.***

درباره مصرف تئوفیلین همراه با غذا یا با معده خالی دستورات پزشک خود را دنبال کنید و آن را به طور منظم ادامه دهید.

فرم مایع این دارو را با استفاده از ابزار خاص اندازه گیری که در کنار دارو تعبیه شده است اندازه بگیرید و اگر ابزار اندازه گیری مقدار مصرف را ندارید، از داروساز خود تهیه کنید.

از خرد کردن، شکستن و جویدن قرص یا کپسول تئوفیلین خودداری کنید و دارو را بصورت کامل ببلعید. باز کردن یا شکستن دارو منجرب جذب بیش از حد آن توسط بدن می‌شود.

این دارو می‌تواند در نتیجه بعضی از آزمایشات پزشکی تأثیر بگذارد. این موضوع را به مسئول آزمایشگاه و پزشک معالج خود خبر دهید.

بدون مشورت با پزشک خود مصرف دخانیات خود را شروع یا قطع نکنید. مصرف دخانیات باعث تغییر نحوه جذب تئوفیلین توسط بدن می‌شود و ممکن است نیاز باشد تا مقدار متفاوتی را مصرف کنید.

این دارو را در دمای اتاق و به‌دور از رطوبت و گرما نگهداری کنید.

در صورت فراموشی مصرف دارو، به محض متوجه شدن، داروی فراموش شده را مصرف کنید. اگر به نوبت مصرف بعدی دارو زمان اندکی مانده است از مصرف داروی فراموش شده پرهیز کنید. از مصرف داروی اضافی جهت جبران نوبت از دست رفته خودداری کنید.

درصورت مصرف بیش از حد (اوردوز) دارو فوراً به اورژانس مراجعه کنید. تشنج ناشی از مصرف بیش از حد تئوفیلین موجب مرگ و یا آسیب دائمی به مغز می‌شود.

اگر به طور تصادفی تئوفیلین را بیش از نیاز مصرف کنید اوردوز اتفاق می‌افتد. حتی اگر مقدار مصرف شما در روزهای متمادی بیش از حد نیاز باشد، اوردوز می‌تواند به آرامی رخ دهد. برای کسب اطمینان از مصرف مقدار مناسب از تئوفیلین، به آزمایشات خونی مکرری احتیاج خواهید داشت.

علائم اوردوز می‌تواند شامل اشکال وخیم تر عوارض جانبی که در این راهنمای دارویی به آن‌ها اشاره شده است باشد.

موارد منع مصرف قرص تئوفیلین

از مصرف غذاهای پر چرب حداقل ۱ ساعت قبل و بعد از مصرف تئوفیلین خودداری کنید.

این دارو می‌تواند بر افکارتان تأثیر مستقیم داشته باشد. در هنگام رانندگی یا استفاده از وسایلی که نیاز به دقت دارند احتیاط کنید.

تداخلات دارویی با قرص تئوفیلین

گاهی اوقات استفاده از داروهای مشابه با هم صحیح نیست. بعضی از داروها می‌توانند در عملکرد تئوفیلین تأثیر بگذارند که می توانند آن را کم اثر یا باعث بروز عوارض جانبی شوند. تئوفیلین همچنین می تواند بر عملکرد دارو های دیگر تاثیر بگذارد.

داروهای دیگری نیز وجود دارند که می‌توانند با تئوفیلین تداخل ایجاد کنند. در صورت استفاده از هرگونه داروی دیگر اعم از داروهای گیاهی، داروهای با نسخه یا بدون نیاز به نسخه پزشک و ویتامین‌ها، پزشک خود را در جریان بگذارید و از شروع یا قطع خودسرانه مصرف داروها اجتناب کنید.

برخی از داروهایی که تأثیر زیادی بر عملکرد تئوفیلین دارند عبارتند از:

  • سایمتیدین
  • فلووکسامین
  • اینترفرون آلفا
  • لیتیم
  • تیکلوپیدین
  • آنتی بیوتیک ها
  • دارو برای درمان سل
  • دارو برای بیماری های قلبی یا فشار خون مانند پروپرانولول
  • دارو برای درمان ضربان نامنظم قلب مانند مکسیلتین یا پروپافنون
  • دارو برای درمان نقرس یا سنگ کلیه
  • آرام بخش ها
  • داروهای تشنج

این لیست کاملی از داروهایی که با تئوفیلین تداخل دارند نیست. مصرف هرگونه دارو اعم از داروهای گیاهی، داروهای با نسخه یا بدون نیاز به نسخه پزشک و ویتامین‌ها را به پزشک خود اطلاع دهید.

نکات تکمیلی

همواره این دارو را به‌دور از دسترس کودکان قرار دهید. داروی خود را به دیگران ندهید و آن را طبق تجویز پزشک خود مصرف کنید.

اطلاعات نمایش داده شده در این صفحه را با پزشکتان به اشتراک بگذارید تا اطمینان حاصل شود که موارد اشاره شده در این راهنمای دارویی با شرایط شما در ارتباط است.

 

اشتراک گذاری:
دیگران چه می‌خوانند
ارسال دیدگاه