مارکت پلیس چیست؟ + انواع مارکت پلیس
ما در دنیای امروز، با پدیده ای به نام مدرن شدن، دست و پنجه نرم می کنیم. این مدرن شدن را در هر حوزه ای می توان به تماشا نشست. یکی از عرصه هایی که آن نیز از نتوانسته از تاثیرات مدرنیته در امان بماند، فروش است. امروزه، فضاهایی تحت عنوان مارکت پلیس (market place) رواج پیدا کرده است. اگر در این باره اطلاعات زیادی ندارید، توصیه می کنیم در ادامه ما را همراه کنید.
مارکت پلیس چیست؟ در این باره چه میدانید؟
اگر بخواهیم خیلی واضح، شفاف و مستقیم در مورد مارکت پِلِیس ها صحبت کنیم، باید بگوییم که آنها در واقع فروشگاه های آنلاینی هستند که فروشندگان می توانند در آن، محصولات و کالاهای خود را در معرض فروش قرار دهند. کسانی که مدیریت کلی این مارکت ها را به عهده دارند، فضای خوبی فراهم کرده اند برای آنهایی که می خواهند به صورت آنلاین فروش داشته باشند.
نکته ای که خوب است در مورد این مارکت ها بدانید، این است که مدیران آنها با دریافت مبلغی مشخص به شما اجازه می دهند تا در مارکت شان محصول خود را بفروشید. اگر از بحث پرداخت هزینه بگذریم، این مارکت ها مسیر راحت و بدون دردسری را برای خریداران و فروشندگان آماده می کنند تا هر کس به سهم خود به هدفش از حضور در مارکت پلیس دست پیدا کند. خیلی از مراجع فروش معتبر در دنیا هستند که به این شکل فعالیت می کنند؛ در ادامه نام آنها را خواهیم برد و در موردشان توضیحاتی را به شما ارائه خواهیم کرد.
ویژگی های یک مارکت پلیس حرفه ای چیست؟
یک مارکت پلیس برای آنکه در حوزه کاری خود به یک حرفه ای تبدیل شود، می بایست ویژگی های بارز و مشخصی داشته باشد؛ این ویژگی ها به شرح زیرند:
۱- ارائه طیف وسیعی از کالاها؛
یکی از ویژگی ها و مشخصه هایی که یک مارکت پلیس باید داشته باشد، ارائه همه کالاها در یک بستر امن است. به این شکل، تعداد کسانی که به این پلتفرم مراجعه می کنند، افزایش پیدا کرده و سوددهی نیز به میزان قابل توجهی بالا می رود.
۲- تخصیص سود مناسب؛
از دیگر ویژگی هایی که باعث شده مارکت پلیس ها به یک پلتفرم جذاب، هم از نظر فروشندگان و هم از نظرخریداران، تبدیل شوند تخصیص پیدا کردن سود مناسب برای کالا است.
۳- وجود تعداد زیادی فروشنده؛
از دیگر ویژگی هایی که یک مارکت پلیس حرفه ای باید داشته باشد، همکاری با تعداد زیادی فروشنده است. وقتی فروشندگان زیادی یک محصول را ارائه می کنند، بر سر قیمت، رقابت به وجود آمده و مشتری ها خیلی راحت تر می توانند خرید کنند.
با انواع مارکت پلیس آشنا شوید!؟
در ادامه مطلب مارکت پلیس چیست میخواهیم با انواع مارکت پلیس آشنا شویم، مارکت پلیس ها، پل ارتباطی بین خریداران و فروشندگان هستند. نکته ای که در مورد این مارکت های آنلاین باید اطلاع داشته باشید، این است که مارکت پلیس ها انواع و اقسام متفاوتی به شرح زیر دارند:
۱- مارکت پلیس عمودی؛
یکی از انواع مارکت پلیس، مارکت پلیس عمودی است. در این نوع مارکت پلیس، همه محصولات و کالاهایی که در یک گروه قرار می گیرد، به فروش می رود. از جمله این مارکت پلیس ها می توان به مارکت هایی اشاره داشت که مثلا در حال فروش جواهر آلات هستند؛ یا مثلا مارکت هایی را در نظر بگیرید که در حوزه فروش لوازم آرایشی فعالیت می کنند.
۲- مارکت های افقی؛
نوع دیگری از مارکت پلیس ها که آن نیز طرفداران خاص خود را دارد، مارکت پلیس های افقی هستند. این مارکت ها، انواع متفاوتی از محصولات و کالاهایی را به فروش می رسانند که یک ویژگی و خصوصیت مشترک بین آنها به چشم می خورد. بازار هدف این نوع مارکت، کاملا مشخص است و از جمله مثال هایی که می توان برای آن عنوان کرد، مارکت هایی هستند که لوازم و مایحتاج مربوط به خانم ها را به فروش می رسانند؛ مانند مانتوی زنانه؛ کیف زنانه؛ کفش زنانه و غیره.
۳- مارکت پلیس های جهانی؛
از دیگر مارکت پلیس ها می توان به مارکت های جهانی اشاره داشت. این مارکت ها تقریبا همه چیز می فروشند و نگران مساله دیگری هم نیستند.
با چند تا از مارکت پلیس های معروف دنیا آشنا شوید!؟
تا جایی که وقت به ما اجازه داد سعی کردیم همه چیز را در مورد مارکت پلیس ها به شما بگوییم. بعد از این آشنایی مفصل و جامع، در ادامه مطلب مارکت پلیس (market place) چیست، با چند وبسایت مطرح آشنا میشویم.
۱- علی بابا
یکی از بزرگ ترین مارکت هایی که در حال فعالیت در دنیاست، علی بابا نام دارد. برخی آمارها نشان می دهد که این مارکت پلیس، بیش از ۵۰۰ میلیون مشتری در کل دنیا دارد که به صورت فعال از آن خرید می کنند. البته، گفته می شود حجم خرید از این فروشگاه چیزی بیش از این است.
۲- faire
Faire نیز یک مارکت پلیس است و در حوزه عمده فروشی فعالیت می کند. کسانی که می خواهند به صورت عمده خرید کنند و یا کسانی که می خواهند با بهترین و مناسب ترین شرایط، دست به خرید بزنند می توانند از این سایت خرید کنند.
۳- بابا عمده
یکی از سایت هایی که برخی ها فکر می کنند آن نیز یک مارکت پلیس است، باباعمده نام دارد. این سایت در واقع یک مارکت پلیس نیست و در آن، خرید و فروشی به صورت مستقیم صورت نمی گیرد. این سایت از جمله بهترین سایت ها برای گشتن و پیدا کردن محصولاتی است که به دنبال آن می گردید.
با رفتن به باباعمده می توانید با فروشندگانی صحبت کنید که محصولی را می فروشند. این یکی از بهترین و مطمئن ترین راه ها برای دریافت یک کالا و یا خدمات به شمار می رود. خرید به این شکل با مزیت های زیادی همراه است و می تواند فواید زیادی برای خریداران داشته باشد.
علاوه بر خریداران، فروشندگان نیز می توانند از فعالیت در سایت باباعمده، هم مشتری های هدف خود را افزایش دهند و هم بدون آنکه سود خود را با این مجموعه تقسیم کنند، محصول خود را بفروشند.
۴- دیجی کالا
یکی از بزرگ ترین مارکت پلیس های کشور، دیجی کالا است. این مارکت پلیس در حال حاضر، به عنوان بزرگ ترین مارکت پلیس در کشور شناخته می شود و حدود ۳۰ میلیون نفر در ماه از این سایت خرید می کنند. نکته جالبی که خوب است در مورد این مارکت پلیس بدانید این است که این سایت، فروشگاه های آنلاین دیگری که مانند دیجی پی و فیدیبو را نیز مدیریت کرده و از این طریق توانسته به سود خوبی دست پیدا کند.
۵- ایسام
دیگر مارکت پلیس هایی که می خواهیم از آن نام ببریم، ایسام است. این مارکت پلیس در قالب یک حراجی فعالیت کرده و بستری را به وجود آورده است که در آن کاربرها می توانند به کمک روش هایی مانند مزایده، محصولاتی را که دارند بفروشند.