تفاوت قیمت قوطی (باکس) مبارکه، گیلان و اهواز

شاید برای شما هم دلیل این موضوع که چرا پروفیل های قوطی که با استفاده از ورق کارخانه فولاد مبارکه اصفهان تولید شده از نرخ این محصول که با ورق سایر کارخانجات به تولید رسیده متفاوت بوده و گران تر می باشد!

تفاوت قیمت قوطی (باکس) مبارکه، گیلان و اهواز

برای درک بهتر این موضوع ابتدا باید با ورق های فولادی مورد استفاده آشنا شویم و هر سه کارخانه مبارکه، گیلان و اهواز را مورد بررسی قرار داده تا به نتیجه نهایی برسیم.

تولید کنندگان ورق قوطی در ایران

ایران در بین غول های فولادی جهان دارای رتبه دهم می باشد و به همین دلیل ابر کارخانه های ذوب آهن را در جای جای کشور میزبانی می کند که فولاد مبارکه بعنوان بزرگ ترین کارخانه فولادی تولید کننده انواع ورق آهن است.

همانگونه که می دانید پروفیلها از ورق هایی با جنس سیاه، روغنی و گالوانیزه تولید می شوند که با توجه به نوع مصرف آن ها، مناسب ترین جنس ورق انتخاب می شود.

علاوه بر مبارکه، کارخانجات فولاد گیلان و اهواز نیز از تولید کنندگان به نام ورق مورد نیاز برای تولید باکس آهن یا همان قوطی هستند.

در بین این سه کارخانه، فولاد مبارکه اصفهان با کیفیت ترین ورق سیاه موجود در بازار ایران را تولید می کند. محصولات این کارخانه شامل ورق سیاه، روغنی، گالوانیزه، رنگی و اسیدشویی همگی در ضخامت، بدون کوچک ترین خطایی دارای سطح مقطع یکنواختی هستند.

اما ورقهای گیلان و اهواز این خصوصیت را نداشته و ضخامت سطح مقطع آن ها دارای تلرانس (Engineering tolerance) بین حداقل و حداکثر 0.2mm است.

تفاوت قیمت قوطی (باکس) مبارکه، گیلان و اهواز

بغیر از این موضوع سطح ظاهری محصولات مبارکه فاقد هرگونه لک بوده در صورتی که ورق های گیلانی و اهوازی دارای لک روی بدنه محصول هستند.

همین دو موضوع باعث گران تر بودن قیمت قوطی تولید شده از ورق مبارکه و باکس آهن تولید شده از ورقهای گیلان و اهواز است.

آشنایی با پروفیل های قوطی آهن

پروفیل های قوطی از مقاطع حیاطی فولادی در صنایع مختلفی چون عمران و ساختمان سازی، خودرو و کشتی سازی، تجهیزات نظامی، محوطه سازی و دوچرخه سازی بوده و بواسطه تنوع گسترده ای که در استفاده از این محصول هست انواع متفاوتی از این محصولات در بازار اهن ایران به فروش می رسد.

قوطی ها در زبان انگلیسی با عناوین Steel Box یا Steel Square Tube خطاب شده و از نظر ظاهری به 2 شکل مربع و مستطیل و در ابعاد و ضخامت های مختلف قابل خرید هستند.

قیمت قوطی آهن بستگی به مواردی چون برند ورق مورد استفاده در تولید آن، ابعاد محصول و ضخامت (گوشت) دارد.

سایزهای متعارف باکس آهن

باکس های آهنی که در بازار اهن ایران به آنها قوطی پروفیلی گفته می شود، دامنه گسترده ای از سایز ابعادی را پوشش داده که هر سایز از این محصول کاربرد مشخصی دارد. در جدول زیر انواع سایز پروفیل های قوطی آورده شده.

ابعاد قوطی

طول شاخه (m)

 ۲۰ * ۲۰

۶

 ۲۵ * ۲۵

۶

 ۳۰ * ۳۰

۶

 ۴۰ * ۴۰

۶

 ۵۰ * ۵۰

۶

 ۶۰ * ۶۰

۶

 ۷۰ * ۷۰

۶

 ۸۰ * ۸۰

۶

 ۹۰ * ۹۰

۶

 ۱۰۰* ۱۰۰

۶

 ۱۰ * ۲۰

۶

 ۱۰ * ۲۵

۶

 ۱۰ * ۳۰

۶

 ۲۰ * ۳۰

۶

 ۲۰ * ۴۰

۶

 ۳۰ * ۴۰

۶

 ۳۰ * ۵۰

۶

 ۲۰ * ۶۰

۶

 ۳۰ * ۶۰

۶

 ۴۰ * ۶۰

۶

 ۴۰ * ۸۰

۶

 ۴۰ * ۱۰۰

۶

 تمامی سایزها در ضخامت های مختلفی از 0.5mm تا 4mm با کاربردهای ساختمانی و صنعتی و بازه قیمت متفاوتی در بازار موجود هستند.

تفاوت قیمت قوطی (باکس) مبارکه، گیلان و اهواز

.

پروفیل های اهنی در دو نوع سنگین و سبک تولید می شوند که به نوع سنگین قوطیها، قوطی صنعتی نیز گفته می شود. این محصولات تا ضخامت 2mm در دسته سبک و از 2mm تا 4mm در دسته سنگین قرار می گیرند.

فرمول محاسبه وزن قوطیهای پروفیلی

مهندسین قبل از اقدام به طراحی و ساخت با استفاده از فرمول هایی نسبت به محاسبه وزن محصولات اقدام می نمایند. محاسبات بخش مهمی از تخمین قیمت قوطی مورد استفاده در پروژه ها بوده و دقت تامین مصالح مورد نیاز را افزایش می دهد.

فارغ از تفاوت قیمت قوطی های فولاد مبارکه اصفهان با دو کارخانه گیلان و اهواز، فرمول محاسبه وزن این مقطع فولادی در مورد کلیه ورق های این کارخانجات کاربردی می باشد.

برای انجام محاسبات وزنی، فرمول های مختلفی وجود دارد اما فرمول زیر از کاربردی ترین فرمول های موجود است که خروجی آن با سایر فرمول ها تقریبا یکسان می باشد.

۲*(طول (w) + عرض(H)) * ضخامت (T) * طول شاخه (L) * (چگالی آهن) ۷٫۸۶ = وزن قوطی آهن

روش تولید باکس فولادی بصورت خلاصه

پروفیل های قوطی از انواع ورق سیاه، روغنی و گالوانیزه تولید می شوند. همانگونه که اشاره شد 3 کارخانه در ایران، انواع کویل اهن را در قالب سهمیه های ماهیانه و با توجه به میزان تولید کارخانجات پروفیل در اختیار ایشان قرار می دهند.

ورق هایی که بصورت سهمیه به کارخانجات تولید کننده داده می شود بر اساس نرخ روز این محصولات در بورس کالا است. این در حالی است که اکثر تولید کنندگان نیازی فراتر از میزان سهمیه در نظر گرفته شده دارند.

همین موضوع باعث می شود تا این کارخانه ها برای تهیه ورق مازاد نیاز خود، به بازار آزاد مقاطع فولادی رو آورده و کویل را به قیمت بازار ازاد خریداری نمایند.

پس از انتقال ورق به کارخانه تولید کننده قوطی، دستگاهی به نام Slitter (اسلیتر) که وظیفه برش رول به رول یا همان نواربری یا رشته بری ورق را بر عهده دارد، کویل فولادی را تبدیل به رول های با عرض متناسب برای تولید قوطی کرده و آن را به خط تولید ارسال می کند.

شرکت دانش بنیان شاهین فلز سپاهان تنها کارخانه ای در ایران است که توانسته طراحی و ساخت مجهز ترین دستگاه اسلیتر را انجام دهد.

سپس دستگاهی با نام رول فرمینگ که از چندین غلطک تحت فشار بسیار زیاد تشکیل شده شروع به فرم دادن ورق نموده تا در انتهای خط محصولی مربعی یا مستطیل شکل را تحویل دهد. هر غلطک یک قالب منحصر به فرد داشته و هر کدام شکل خاصی را به ورق آهن می دهند.

سپس در انتهای مسیر توسط یک دستگاه جوش خودکار، دو لبه ورق به هم جوش داده می شود تا پروفیل بسته یا باکس فولادی شکل بگیرد.

پس از این مرحله شاخه های تولید شده را بوسیله یک اره برقی برش می دهند تا محصول نهایی آماده بسته بندی شود. بعد از برش، کارگران شروع به قرار دادن شاخه های 6 متری قوطی آهن در بندیل ها جهت بارگیری و ارسال برای مشتری می کنند.

جمع بندی تفاوت قیمت

در مقاله ای که مطالعه فرمودید، ابتدا آماری از وضعیت فولاد ایران ارائه و بزرگترین کارخانه های تولید ورق معرفی گردید. سپس به تفاوت جنس ورق های مورد استفاده در تولید قوطی متعلق به برندهای فولاد مبارکه اصفهان، فولاد گیلان و فولاد اهواز پرداختیم.

به این نتیجه رسیدیم که دلیل اصلی تفاوت قیمت قوطی تولید شده از این ورق ها کیفیت محصول است و در نهایت در مورد باکس های فولادی پروفیلی و نحوه تولید آنها و محاسبه وزن این محصول صحبت نمودیم.

 

اشتراک گذاری:
دیگران چه می‌خوانند

ارسال دیدگاه