علاقمندان به میوه های خشک در این مطلب طریقه خشک کردن هلو در آفتاب، فر و توستر و میوه خشک کن را آموزش داده ایم. هلو یک میوه ی تابستانی بسیار مقوی و خوش طعم است که از خشک کرده آن بعنوان یک میان وعده ی مغذی و سالم استفاده میشود. از مهمترین خواص هلو تنظیم کلسترول خون، ضد سرطان، شادابی پوست، چربی سوز و …. می باشد.
روش های مختلف خشک کردن هلو
با اینکه همه ی میوه ها قابل خشک کردن نیستند اما یکی از راه حل های بسیار کاربردی برای نگهداری از میوه ها خشک کردن آنها به روش های محتلف می باشد. هلو یکی از ویوه هایی است که قابل خشک کردن است و مدل خشک کرده آن بسیار مقوی و خوشمزه و پرطرفدار است. برگ هلو یا پر هلو که به مدل خشک شده هلو گفته میشود که نام دیگر آن (قیصی )است سرشار از ویتامین های A و C و E و K و سرشار از انواع آمینو اسید ها و فیبر هاست. روش های مختلف خشک کردن این میوه خوشمزه شامل:
روش اول: خشک کردن هلو در آفتاب
1- ابتدا هلو های سالم و نسبتا سفت را خوب شسته و سپس روی دستمالی نخی گذاشته تا آب آنها به خوبی گرفته و خشک شود.
2- بعد از آن هلو ها را بصورت حبه ای و یا ورقه ای خورد کرده و در سینی که جنس آن چوبی، بامبو و یا پلاستیکی است و در آن پارچه ای نخی هست با فاصله ای مناسب می چینیم.
3- در مرحله بعدی سینی ها را در آفتاب گذاشته و روی آنها را با سبد و یا پارچه ای نخی نازک می پوشانیم.
4- شبها به علت وجود رطوبت بیشتر در هوا باید سینی را به داخل آورد و دوباره روز بعد در آفتاب قرار داد.
5- حبه ها و یا ورقه های هلو حدودا در 4 روز خشک میشوند ولی باید دقت کنید که باید آنها را برعکس کرد تا هر دو طرف آنها به یک انداز و بطور متناسب خشک شوند.
6- مراقب باشید که خیلی ورقه ها و حبه های هلو خشک نشوند و حالت چیپس نشوند.
روش دوم: خشک کردن هلو در فر و توستر
1- بعد از شستن، خشک کردن و خورد کردن هلو ها سینی فر را کمی چرب کرده و در آن کاغذ روغنی قرار میدهیم.
2- فر را روی کمترین درجه حرارت(50 درجه سانتی گراد) قرار داده و سینی فر را درآن قرار می دهیم.
3- تا آماده شدن برگ یا به هلو ها حدودا 4 الی 8 ساعت زمان میبرد.
4- در این فاصله به طور منظم برگ ها و یا حبه های هلو را چک کرده و زیر رو کنید تا بطور متناسب خشک شود.
روش سوم: خشک کردن هلو در دستگاه میوه خشک کن
1- بعد از گذراندن مراحل شستشو، خشک کردن و خورد کردن هلو ها آنها را روی سینی دستگاه میوه خشک کن قرار می دهیم.
2- دستگاه را روی حرارت 50 درجه سانتی گراد و یا حالت میوه تنظیم کنید.
3- مدت زمان طول کشیدن خشک شدن برگ هلو و یا حبه های هلو 24 تا 48 ساعت می باشد.
4- مدام و بطور مرتب هر 7 یا 8 ساعت هلو ها را چک کرده تا بیش از حد خشک نشوند.
5- بعد از آماده شدن برگ هلو ها باید آنها را در دمای محیط قرار داده تا با محیط هم دما شوند.
نکات مهم و کاربردی خشک کردن برگ هلو
1- برای جلوگیری از سیاه شدن برگ هلو، مخلوط یک لیوان آب را با آب یک عدد لیمو ترش یا در صورت نداشتن آبلیمو را روی برگ های هلو قبل از خشک کردن بمالید.
2- از هلو های سالم و سفت و رسیده برای تهیه برگ یا حبه های هلو استفاده کنید.
3- یک روز گرم و آفتابی را برای خشک کردن هلو در آفتاب انتخاب کنید که حداقل دمای هوا 30 درجه سانتی گراد و رطوبیت هوا کمتر از 60 درصد باشد.
4- علت اصلی سیاه شدن برگ های هلو تماس مستقیم آنها با هوای آزاد است.
5- برای زیبایی بیشتر برگ هلوهایتان از هلو هایی استفاده کنید که لک روی آنها نباشد.
خواص مهم هلو خشک
- محافظت در برابر کم خونی
- کاهش اشتها
- تقویت و افزایش رشد مو
- کاهش وزن
- تنظیم کنده فشارخون
- حاوی انواعی از ویتامین ها و فیبر
- پیشگیری کننده از سرطان
- تقویت بینایی
- تقویت ماهیچه های قلبی و….