بررسی کاندید عمل اسلیو با محاسبه bmi آنلاین

کاندید عمل اسلیو بودن، بر اساس شاخص توده بدنی BMI و بررسی شرایط سلامتی بیمار تعیین می‌شود. برای اینکه بدانید کاندید عمل اسلیو هستید یا خیر، رعایت نکات زیر تاثیرگزار خواهد بود. این نکات بر اساس استانداردهای سازمان بهداشت جهانی تعیین شده است.

آیا کاندید عمل اسلیو هستید؟

در صورتی که شاخص توده بدنی BMI بیشتر از 40 یا BMI بیشتر از 30 با بیماری‌های مرتبط با اضافه وزن و چاقی دارید، شما کاندید مناسبی برای عمل اسلیو معده هستید. بیماری‌های مرتبط با چاقی و اضافه وزن شامل فشار خون بالا، دیابت نوع 2، آرتروز زانو یا گردن، کبد چرب غیرالکلی، آپنه انسدادی خواب و بیماری‌های مرتبط با کیسه صفرا است که عمل اسلیو معده در درمان آن‌ها تاثیرگزار هستند.

برای اینکه کاندید عمل اسلیو هستید یا خیر، نکات زیر را رعایت نمایید:

1- آمادگی روانی برای عمل اسلیو

پس از عمل اسلیو معده، رابطه فرد با مصرف غذا دچار تغییراتی خواهد شد. با توجه به برداشت هورمون گرلین به همراه معده، اشتها بیمار کمتر شده و به تبع آن، میزان غذای مصرفی کاهش خواهد یافت. به همین دلیل، بهتر است قبل از عمل اسلیو معده، تحت مشاوره‌های روانشناسی برای بررسی شرایط بعد از عمل قرار بگیرید. این مشاوره شامل تاریخچه بیماری متقاضی و بررسی درمان‌های عصبی انجام شده، عملکرد روانشناختی فعلی، سابقه وزنی و رژیم‌های غذایی قبلی، عادات غذایی فعلی و میزان فعالیت بدنی روزانه است. در طول این مشاوره، آموزشات لازم جهت مقابله با مسائل پس از عمل جراحی نیز داده می‌شود.

2- آزمایشات پزشکی قبل از عمل اسلیو

مرحله بعدی بررسی کاندید عمل اسلیو انجام آزمایشات پزشکی و بررسی سطح سلامتی بیمار است. آزمایشات پزشکی شامل مواردی است که جراح بررسی کند آیا برای عمل اسلیو مناسب هستید یا خیر. این آزمایشات شامل آزمایش خون، سونوگرافی شکم، بررسی وضعیت کبد، بررسی وضعیت قلب از طریق نوار قلب یا اکو، بررسی وضعیت ریه و مواردی از این قبیل است. همچنین این آزمایشات نسبت به تعیین بیماری‌های مرتبط با چاقی و اضافه وزن مانند فشار خون بالا، دیابت نوع 2، آپنه خواب، کبد چرب (غیرالکلی) و سایر بیماری‌های مشابه می‌پردازد.

3- ارزیابی تغذیه و رژیم غذایی

در این ارزیابی، به وسیله یک پرسشنامه، رفتارهای غذایی روزانه، تاریخچه کاهش وزن، تاریخچه تغییرات وزنی و تاریخچه رژیم‌های غذایی برای لاغری بررسی می‌شود. این ارزیابی به راهنمایی در رابطه با نحوه تغذیه شما و دریافت ویتامین‌ها و مواد مغذی بعد از عمل اسلیو معده نیز می‌پردازد. در انتهای ارزیابی تغذیه کاندید عمل اسلیو معده، دفترچه‌ای حاوی نکات دریافت ریزمغذی و نحوه تغذیه در دوران پس از عمل اسلیو به شما داده می‌شود.

4- بررسی شاخص توده بدنی BMI

شاخص توده بدنی BMI به وسیله تقسیم وزن (به کیلوگرم) بر مجذور قد (به سانتی‌متر) گفته می‌شود. BMI به میزان توده‌های چربی و عضله‌ای بدن افراد اشاره دارد. در صورتی که دارای شاخص توده بدنی BMI بیشتر از 40 هستید، کاندید مناسبی برای عمل اسلیو معده خواهید بود. همچنین اگر دارای شاخص توده بدنی BMI بیشتر از 30 با بیماری‌های مرتبط با چاقی و اضافه وزن مانند دیابت نوع 2، آپنه انسدادی خواب، کلسترول بالا، آرتروز زانو و گردن و مواری از این قبیل هستید، کاندید عمل اسلیو معده خواهید بود.

برای اندازه‌گیری BMI، می‌توانید از ابزارهای محاسبه آنلاین BMI استفاده کنید. این ابزارها معمولا موارد دقیق‌تری مانند جنسیت، سن، میزان فعالیت روزانه و شغل را بررسی کرده و نتیجه دقیق‌تری ارائه می‌کنند.

توجه داشته باشید که در صورت انجام ورزش‌های حرفه‌ای یا بدن‌سازی، حجم عضلات بالا در شاخص توده بدنی BMI تاثیرگذار بوده و ممکن است عدد به دست آمده در BMI به دلیل حجم عضلات باشد و نه اضافه وزن و چاقی.

کلام آخر

در عمل اسلیو معده، حدود 80% از معده بیمار به همراه هورمون گرلین، که با ترشح آن احساس گرسنگی شکل پیدا می‌کند، از بدن خارج می‌شود. کوچک‌تر شدن حجم معده، کاهش میزان غذای مصرفی و به تبع آن، لاغری را در برخواهد داشت. همچنین با توجه به عدم تغییر در ساختار گوارش، جذب ویتامین و مواد معدنی مختل نخواهد شد. رایج‌ترین عمل لاغری، یعنی عمل اسلیو معده، کم‌خطرترین جراحی برای لاغری است. این عمل به وسیله لاپاراسکوپی انجام شده که در آن، دوره نقاهت و بهبود پس از عمل در کمترین حالت خود خواهد بود.

 

اشتراک گذاری:
دیگران چه می‌خوانند
ارسال دیدگاه