قرص بیسموتان برای چی هست ; نحوه مصرف و عوارض

قرص بیسموتان برای افرادی که دارای مشکلات گوارشی هستند نامی آشنا است. این دسته از بیماران با قرص بیسموت ساب سیترات 120 میلی گرم آشنایی کامل دارند و ما هم در این مطلب با اطلاعات بیشتری شما را همراهی می کنیم.

موارد مصرف قرص بیسموتان 

قرص بیسموتان برای چی هست ; نحوه مصرف و عوارض

قرص بیسموت و مترونیدازول


این دارو همانند سایر داروها دارای عوارضی است که در برخی افراد به صورت محسوس و آزار دهنده جلوه می کنند و در برخی افراد هم با عارضه ای نمود پیدا نمی کند. در ادامه این مقاله بیشتر در مورد این قرص صحبت خواهیم کرد.

بیسموت ساب سیترات

قرص بیسموت ساب سیترات چیست؟

قرص بیسموت ساب سیترات (Bismuth Subcitrate) برای درمان زخم معده و روده و نیز اسهال مسافرتی استفاده می‌شوند. این دارو همچنین در ترکیب با داروهای دیگر در درمان عفونت‌های گوارشی هلیکوباکتر پیلوری به کار می‌رود. بیسموت دارای اثر ضد میکروبی بر پاتوژر‌های باکتریایی و ویروسی دستگاه گوارش است. این دارو اسید معده را تا حدی خنثی می‌کند.

بیسموت ساب سیترات اغلب به شکل قرص در داروخانه‌ها موجود است. دفاع این دارو از راه کلیه است.

قرص مترونیدازول و مکانیسم اثر آن

اين دارو اسيد معده را تا حدي خنثي مي كند و احتمالاً اثر ضد هليكوباكتر آن مستقيم است. همچنين تا حدي باعث تحريك توليد پروستاگلاندين در جدار معده و دوازدهه مي گردد.

بیسموت ساب سیترات و مترونیدازول

مصرف همزمان بیسموت و امپرازول

یکی از عامل های شایع درد معده رژیم های نادرست و تغذیه های نا مناسب است. متاسفانه با رژیم های خودسرانه زخم معده ای ایجاد میشود که سالیان سال فرد را درگیر خود میکند. با مصرف قرص بیسموت میتوان بسیاری از زخم های معده و روده را درمان کرد. مصرف همزمان قرص بیسموت با دارو های دیگری که برای عفونت های گوارشی است مشکلی ایجاد نمیکند. داروی بیسموت اکثرا به صورت قرص تهیه و مصرف میشود.

قرص بیسموت اسیدمعده را خنثی میکند. میزان مصرف این دارو بسیار مهم است و باید با تجویز پزشک مصرف شود. دوره ی مصرف این دارو بیست و هشت روز است و در صورت عدم بهبود باید دوباره بیست و هشت روز دیگر وصرف شود. قرص بیسموت را قبل از میل نهار و شام مصرف کنید.

در صورتی که بدن شما به مصرف دارو حساسیت شدیدی میدهد بدون نسخه و تجویز پزشکی از امپرازول استفاده نکنید.

عوارض مصرف داروی امپرازول ایجاد افسردگی و نا امیدی نسبت به زندگی ، بی خوابی ، پرخاشگری و عصبانیت شدید ، توهم ، اضطراب و بی قراری و … است. تغییری که داروی امپرازول در کارکرد بدن ایجاد میکند بیرون روی یا اسهال ، یبوست ، شکم درد ، حالت تهوع و … است. دوز مصرف این دارو باید با تجویز دکتر باشد و به صورت خودسرانه مصرف نشود. دارو را در محیط اتاق و دور از نور خورشید نگهداری کنید. از مصرف همزمان بیسموت و امپرازول تا جای ممکن خودداری کنید اگرچه مصرف این دو دارو با یک هدف است ولی با هم مصرف نشود بهتر است.

قرص بیسموتان برای چی هست ; نحوه مصرف و عوارض

عوارض قرص بیسموت ساب سیترات

موارد مصرف قرص بیسموتان ، عوارض و تداخل دارویی:

 موارد مصرف زخم معده
زخم روده
اسهال
سندروم روده تحریک پذیر
عفونت های گوارشی
 عوارض سیاهی زبان ، تیرگی مدفوع و حالت تهوع یا استفراغ
 تداخل دارویی آنتی اسید، تتراسایکلین، امپرازول

بیسموت ساب سیترات ۱۲۰

هشدار ها بیسموت سیترات

1. در سالخوردگان و افرادي كه نارسائي خفيف كليوي دارند با احتياط مصرف گردد.
2. اگرچه اين دارو همزمان با تتراسايكلين تجويز مي گردد اما مي تواند اثربخشي آنها را كاهش دهد.

توصیه های دارویی بیسموت سیترات

1. در صورت تجويز دارو با تتراسايكلين ها، حداقل با فاصله يك ساعت از هم مصرف گردد.
2. در صورت بروز عوارض گوارشي، تهوع و استفراغ شديد به پزشك مراجعه شود.

مقدار و نحوه مصرف

مقدار مصرف این دارو برای هر بیمار باید طبق نظر پزشک تعیین گردد اما به طور کلی برای بزرگسالان دو قرص دو بار در روز و یا یک قرص چهار بار در روز مصرف می‌شود. مدت درمان 28 روز است و در صورت لزوم 28 روز دیگر تکرار می‌شود. مقدار نگهدارنده توصیه نمی‌شود، ولی می‌توان دوره درمان را بعد از یک ماه فاصله تکرار کرد.

توجه: اگر دارو را دو بار در روز مصرف می‌کنید، دو قرص نیم ساعت قبل از صبحانه و دو قرص نیم ساعت قبل از شام میل کنید. اگر دارو را چهار بار در روز مصرف می‌کنید، نیم ساعت قبل از هر غذا و قرص آخر را دو ساعت بعد از شام مصرف کنید.


توجه : مطالب پزشکی داخل گهر فقط جنبه اطلاع رسانی دارد ، برای درمان و یا استفاده از داروها حتما به پزشک مربوطه مراجعه نمایید

اشتراک گذاری:
دیگران چه می‌خوانند
ارسال دیدگاه