قرص دومپریدون ۱۰

در این سایت ما اطلاعات دارویی های زیادی در مورد قرص های ضد تهوع و استفراغ برایتان گذاشتیم. امروز درباره قرص دومپریدون 10 + موارد مصرف و عوارض قرص دومپریدون مطلب می گذاریم. امیدواریم مورد استفاده مفید قرار بگیرد.

قرص دومپریدون ۱۰ + موارد مصرف و عوارض قرص دومپریدون

 

قرص دومپریدون 10 میلی گرم ضد تهوع و استفراغ می باشد که مصرف آن باعث می شود احساس ناراحتی و مریضی شما متوقف گردد. ماده فعال موجود در این قرص دومپریدون مالیت است. در این مطلب اطلاعاتی جامع در مورد این قرص در اختیار شما عزیزان قرار گرفته است. در صورت داشتن سوالات بیشتر لطفا با پزشک متخصص خود مشورت کنید.

قبل از شروع مصرف هر دارو بهتر است اطلاعاتی جامع و کامل در مورد نحوه مصرف آن و احتیاطی که در هنگام مصرف آن باید کرد اطلاعاتی داشته باشیم. یکی از قرص هایی که اغلب برای تهوع و استفراغ، سوء هاضمه و گاستروپارزی دیابتی و میگرن مورد استفاده قرار می گیرد دومپریدون می باشد. در این مطلب اطلاعات دارویی این قرص را با هم مطالعه خواهیم کرد. تا پایان مطلب همراه ما باشید.

قرص دومپریدون و موارد مصرف آن

این دارو اغلب برای حالت تهوع و استفراغ و شکایت از ناراحتی های معده که اغلب در اثر تخلیه دیر هنگام شکم صورت می گیرد مورد استفاده قرار می گیرد. ناراحتی معده ممکن است همچنین عواملی مثل احساس پر بودن شکم در طول خوردن غذا یا بلافاصله پس از آن، نفخ، آروغ، تهوع، سوزش معده و دل درد را به همراه داشته باشد.

نحوه مصرف قرص دومپریدون

این دارو را پزشک شما تجویز کرده است پس مطابق دستور پزشک آن را مصرف کنید. دوز مصرفی قرص دومپریدون در افراد بزرگسال و کودکان متفاوت می باشد. قرص را باید به یکباره و همراه مقدار کافی مایعات( یک لیوان آب) بخورید.

افراد با ناراحتی های کلیوی باید از دوزهای کمتری استفاده کنند. اگر احساس کردید قدرت داروی دومپریدون زیاد یا کم می باشد با دکتر یا پزشک متخصص خود مشورت کنید. دوز معمول آن به سن، جنس، شرایط پزشکی، واکنش به درمان و استفاده از داروهایی معینی که با این دارو تداخل دارند وابسته می باشد. افراد بزرگسال نباید بیش از سه قرص در روز مصرف کنند. اگر بعد از 28 روز پس از گذشت مصرف این قرص همچنان از ناراحتی و بیماری خود رنج می برید با پزشک خود در مورد ادامه طول درمان مشورت کنید.

اگر بیش از دوز معمول از این دارو استفاده کردید فورا پزشک خود را در جریان قرار دهید یا به نزدیک ترین بیمارستان مراجعه کنید. علایم مصرف بیشتر از دوز معمول خواب آلودگی، گیجی، حرکات چشم نامنظم و حرکات عجیب بدن بویژه در کودکان است. و اگر استفاده از دوز معمول خود را فراموش کردید اگر تقریبا به زمان بعدی مصرف نزدیک می باشد منتظر باشید تا زمان بعدی مصرف فرا برسد و به استفاده دوزها به طور معمول ادامه دهید. برای جبران دوز فراموش شده هرگز دو وعده را با هم مصرف نکنید. حداکثر دوره درمان نباید به طور معمول از یک هفته بیشتر باشد.

قرص دومپریدون ۱۰

احتیاط در مصرف دارو

این قرص ها حاوی لاکتوز مونوهیدرات هستند. اگر به دومپریدون یا هر یک از عناصر موجود در این دارو حساسیت دارید یا مشکلات جدی روده ای مثل خونریزی معده داخلی دارید  یا مانعی در شکم یا روده شما وجود دارد یا از تومور غده هیپوفیز رنج می برید نباید از این قرص استفاده کنید. و اگر مبتلا به اختلالات کبد، کلیه می باشید یا اگر حامله هستید و یا قصد بارداری دارید و یا در دوران شیردهی می باشید. اگر از ناراحتی های قلبی رنج می برید قبل از مصرف دارو حتما با پزشک خود مشورت کنید. زیرا این دارو ضربان قلب شما را تحت تاثیر قرار می دهد به ویژه در افرادی که بیش از شصت سال سن دارند و بیش از 30 میلی گیرم روزانه استفاده می کنند.

تداخلات دارویی در قرص دومپریدون ۱۰

اگر هر یک از داروهای زیر را مصرف می کنید یا قبلا از آن ها استفاده کرده اید قبل از مصرف قرص دومپریدون با پزشک خود مشورت کنید.

  • کتوکونازول
  • اریترومایسین
  • ریتوناویر
  • آمانتادین
  • کابرگولین یا بروموکریپتین

عوارض جانبی در قرص دومپریدون ۱۰

  1. بزرگ شدن قفسه سینه در مردان و زنان
  2. کاهش میل جنسی در مردان
  3. توقف یا نامنظم شدن دوره های قاعدگی
  4. مشکلات بینایی
  5. لرزش
  6. عدم تعادل

مصرف این دارو را بلافاصله پس از مشاهده این علایم متوقف کنید و با پزشک خود تماس بگیرید.

  1. ورم دست، پا، قوزک پا، صورت، لب ها یا گلو که ممکن است در خوردن یا تنفس مشکلاتی ایجاد کند. خارش و کهیر، جربان نامنظم قلب
  2. ضربان قلب خیلی سریع یا نامنظم که ممکن است علایمی باشد که زندگی فرد را تهدید می کند.
  3. حرکات کنترل نشده، حرکت چشم، حرکت زبان نامنظم، لرزه و سفتی عضلات که ممکن است بیشتر در کودکان اتفاق بیفتد.

امیدواریم هنگام مصرف قرص دومپریدون به عوارض و موارد احتیاط در مصرف آن توجه نمایید. به یاد داشته باشید این مقاله صرفا جهت افزایش آگاهی شما ترجمه و گردآوری شده است و لازم است مصرف داروی دومپریدون تحت نظر پزشک صورت گیرد.

اشتراک گذاری:
دیگران چه می‌خوانند
ارسال دیدگاه