طرز تهیه قیمه مجلسی چگونه است؟ آیا با روش های جدید پخت و طبخ غذا آشنایی دارید؟ بهترین روش برای آماده سازی غذا، روش های جدید یا روش های قدیمی است؟ غذا مجلسی و سنتی امروزه طرفداران بسیاری دارد.
چرا که افزایش تنوع سلیقه مصرف کنندگان موجب گردیده است تا بتوان شاهد جذب حداکثری علاقه مندان به غذاهای سنتی و اصیل ایرانی بود.
جدید ترین طرز تهیه قیمه مجلسی
خورش قیمه از جمله خورشهای قدیمی و سنتی ایرانی است که از قدیمالایام در مراسم مهم مذهبی و مهمانیها از جمله اجزای ثابت سفره ایرانی بوده است. تقریبا تمام خانمهای ایرانی طرز پخت قیمه را بلد هستند اما دانستن نکات طلایی و نیز ادویههای مخصوص و مناسب این خورش ایرانی را لذیذتر و خوشمزهتر میکنند.
با طرز تهیه خورشت قیمه مجلسی درجه یک آشنا شوید
مواد لازم برای ۶ نفر
- گوشت گوسفند یا گوساله: ۳۰۰ گرم
- لپه خام: ۱۰۰ گرم
- پیاز: یک عدد بزرگ
- رب گوجهفرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
- گوجهفرنگی: ۳ عدد
- لیموعمانی: ۳ عدد
- نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
- زعفران دم کرده: به مقدار دلخواه
- گلاب در صورت دلخواه: ۱ قاشق غذاخوری
- دارچین در صورت دلخواه: نصف قاشق چایخوری
ابتدا پیاز را ریز خرد کنید و تفت دهید. وقتی که پیازها طلایی شد، رب گوجهفرنگی را اضافه کنید و خوب تفت دهید. حالا زردچوبه را اضافه کنید و خوب تفت دهید تا طعم خامی آن گرفته شود و سپس فلفل قرمز و در صورت تمایل کمی فلفل سیاه اضافه کنید. در مرحله بعد گوشت را که به اصطلاح قیمه قیمه کردهاید به مواد بالا اضافه کنید.
لازم نیست گوشت را زیاد تفت دهید ،همین که کمی تغییر رنگ داد کافی است. لپه خام را به گوشت اضافه کنید و با گوشت تفت دهید. تفت دادن لپه طعم لذیذی به خورش شما میبخشد. حالا نوبت اضافه کردن آبجوش است.
لازم است که گوشت و لپه یک ساعت با آب بپزند سپس لیموعمانی را اضافه کنید. بعد از اضافه کردن لیموعمانی اجازه دهید خورش یک ساعت دیگر روی شعله ملایم گاز باشد. قبل از اضافه کردن زعفران و نمک و دارچین، لیموعمانیها را از خورش بیرون بیاورید. حدود بیست دقیقه دیگر اجازه بدهید.
خورش روی حرارت ملایم بماند تا خوب جا بیفتد و غلیظ شود، در انتها یک قاشق غذاخوری گلاب یا نصف قاشق چایخوری گل محمدی به خورش قیمه اضافه کنید. خورش قیمه را با سیبزمینی خلالی سرخ شده تزیین و با برنج سرو کنید.
*در صورت اضافه کردن دارچین رنگ خورش شما تیره میشود، اگر دوست دارید یک خورش قیمه روشن داشته باشید دارچین اضافه نکنید و فقط زعفران دم کرده اضافه کنید.
*اضافه کردن کمی زنجفیل تازه یا نصف قاشق چایخوری زنجفیل طعم و تندی خوبی به خورش قیمه میدهد.
*اگر به جای گلاب، گل محمدی به خورش قیمه اضافه کنید، عطر و بوی خورش فوقالعاده میشود.
*برای طبخ خورش قیمه از لیموی رنگ روشن استفاده کنید تا خورش ظاهر بهتری پیدا کند.
*وجه تسمیه خورش قیمه این است که در زمانهای قدیم آنقدر گوشت خورش قیمه را ریز میکردند که به آن «قیمه موری» میگفتند یعنی به اندازه مورچه. برای به دست آمدن یک خورش لذیذتر و غلیظتر گوشتها را حسابی ریز و قیمه کنید.
*اگر به جای آب از آب گوشت استفاده کنید خورش قیمه لذیذتر میشود.
*اگر پیازداغ فراوان درست کنید و در انتهای پخت خورش به آن استفاده کنید طعم خورش لذیذتر و بسیار بهتر میشود.
*استفاده از گوشت گوسفند خورش را چربتر و خوشطعمتر میکند.
*خورش قیمه را روی شعله بسیار ملایم گاز بپزید و یادتان باشد حتما لیموعمانیها را از خورش جدا کنید تا طعم خورش تلخ نشود. با اینهمه بعضی لیموعمانیها طعم تلخی به خورش نمیدهند و اگر امتحانشان را پس دادهاند آنها در یک ساعت پایانی پخت به خورش اضافه کنید و در آن باقی بگذارید.
*برای عطر بهتر خورش، در صورت تمایل میتوانید یک یا دو عدد هل در ده دقیقه انتهایی پخت به آن اضافه کنید.
*میتوانید از بادمجان سرخ شده هم برای تزیین و هم طعم لذیذ آن با خورش قیمه استفاده کنید.