این مطلب راهنمای طراحی لوگو برای تازه کاران است! ممکن است تابحال لوگویی طراحی نکرده باشید و بخواهید اولین لوگو خود را طراحی کنید.
در طراحی لوگو ایده مهم است و به همین خاطر در این مرحله نیازی به طراحی گرافیک نیست و حتی می توانید از یک کاغذ و قلم برای کشیدن ایده های خود استفاده کنید.
در زیر نکات کلی را به شما توضیح می دهم که بتوانید ذهن خود را آماده طراحی یک لوگو کنید.
نکات لازم برای طراحی لوگو
1- نوع لوگو را برای خود مشخص کنید
پیش از اینکه به ایده فکر کنید باید برای خود مشخص کنید که چه نوع لوگویی می خواهید کار کنید. آیا می خواهید لوگو شما تنها یک نماد باشد؟ یا اینکه از حروف یا کلمه ای ساخته شده باشد؟ یا هردو، بصورت ترکیبی؟
انواع لوگو را می توانید در این صفحه طراحی لوگو مشاهده کنید. این لوگو ها را مشاهده کنید و مشخص کنید که در چه سبکی می خواهید لوگو خود را طراحی کنید.
2- ایده پردازی
حال که نوع لوگو را مشخص کردید، کلمات و مفاهیمی که می خواهید لوگو نشان دهنده آن ها باشد را بروی کاغذ بنویسید. بطور مثال فرض کنید ما می خواهیم یک لوگو برای یک سایت موسیقی طراحی کنیم. این لوگو چون برای سایت موسیقی است، می تواند شامل نوت آهنگ، یک ساز موسیقی، هدفون یا میکروفون باشد.
با توجه به زمینه فعالیتی که لوگو را برای آن می خواهید طراحی کنید، کلماتی را بروی کاغذ خود بنویسید. این کار باعث می شود که شما بطور هدفمند تری بروی ایده های لوگو خود فکر کنید.
3- هر ایده ای که به ذهنتان می آید را بکشید
مهم نیست که ایده شما در مرحله اول زیباست یا نه. هرچه که به ذهنتان می آید را بکشید. به کلماتی که نوشته بودید نگاه کنید و ایده های خود را بروی کاغذ پیاده کنید. ممکن است در روند کشیدن یک ایده، ایده ای جدید تر به ذهن شما برسد. یا حتی با ترکیب شکل هایی که کشیده اید، لوگویی زیبا تر ایجاد شود.
4- بروی لوگو خود وقت بگذارید
حتما نباید در یک ساعت، یک روز یا یک هفته لوگو خود را طراحی کنید. ذهن ما خسته می شود، پس بهتر است روزانه چندین ساعت بروی لوگو کار کنید تا به طرح نهایی خود برسید. ممکن است رسیدن به ایده و لوگو نهایی یک یا دو ماه بطول بیانجامد. پس ناامید نشوید.
5- ایده خود را بطور دقیق در یک نرم افزار طراحی کنید
پس از اینکه شکل پایه لوگو خود را بدست آوردید و از ایده ای که به آن رسیدید راضی بودید، وقت آن است که لوگو خود را در یک نرم افزار طراحی کنید. می توانید از نرم افزار های فتوشاپ، ایلوستریتور، کورل درا و… برای انجام این کار استفاده کنید.
اگر نمیدانید چطور با این نرم افزار ها کار کنید، از یک طراح بخواهید که ایده شما را برایتان طراحی کند. یا اینکه خودتان به مشاهده آموزش های این نرم افزار ها بپردازید.
7- به رنگ بندی دقت کنید
هر یک از رنگ ها مفهوم خاص خود را دارند! روانشناسی رنگ ها را مطالعه کنید و رنگی مناسب را برای لوگو خود انتخاب کنید. می توانید از هر تعداد رنگی در لوگو خود استفاده کنید، اما زیاده روی نکنید! یا حداقل رنگ هایی را انتخاب کنید که از لحاظ زیبایی نیز به هم می آیند.
8- یک شعار به لوگو خود اضافه کنید
در پایین یا کنار لوگو خود یک شعار با فونتی ساده بنویسید. نیازی نیست که خیلی تو چشم باشد! تنها کافیست یک شعار 2 تا 4 کلمه ای را برای زیبایی بیشتر در زیر لوگو بنویسید. اکثر توجه مخاطبان در مرحله اول به سمت لوگوی شما می رود و داشتن یک شعار مناسب می تواند باعث شود که لوگو شما بیشتر در ذهن مخاطب باقی بماند.
9- از لوگو خود در تمامی طرح های خود استفاده کنید
در طراحی بنر های تبلیغاتی یا طراحی کارت ویزیت یا وب سایت خود حتما از لوگویی که طراحی کردید استفاده کنید. لوگو خود را محدود به یک قسمت نکنید و سعی کنید آن را پیش روی چشم همگان بگذارید. در وب سایت، محصولات، شبکه های اجتماعی، طرح هایی که چاپ می کنید و … حتما لوگو را قرار دهید.