قرص تریامترن اچ + موارد مصرف و عوارض قرص تریامترن اچ
یکی دیگر از داروهای کنترل فشار خون که با خاصیت ادرار آور می باشد امروز در مطلب زیر با نام قرص تریامترون اچ +موارد مصرف و عوارض قرص تریامترون اچ می گذاریم.
قرص تریامترن اچ + موارد مصرف و عوارض قرص تریامترن اچ
داروی کنترل فشار خون
تریامترن (قرص آب) یک داروی مدر نگهدارنده پتاسیم است که باعث جلوگیری بدن شما از جذب بیش از حد نمک و پایین آمدن بیش از حد سطح پتاسیم بدن شما از گرفتن میشود. تریامترن برای درمان احتباس مایعات (ادم) در افراد مبتلا به نارسایی احتقانی قلب، سیروز کبدی، یا یک مشکل کلیه به نام سندرم نفروتیک استفاده میشود.
اطلاعات مهم مربوط به این داروی
تریامترن همچنین برای درمان آدم ناشی از استفاده از مصرف داروهای استروئیدی و یا داشتن بیش از حد آلدوسترون در بدن شما استفاده میشود. آلدوسترون هورمون تولید شده توسط غدد آدرنال برای کمک به تنظیم نمک و تعادل آب در بدن شما است.
- اگر شما بیماری های شدید کلیوی یا بیماریهای کبدی، مشکلات ادراری و یا سطوح بالای پتاسیم در خون را دارید، نباید از این دارو استفاده کنید.
- اگر شما نیز مکملهای پتاسیم، یا دیورتیک های دیگر مانند آمیلوراید یا اسپیرونولاکتونرا مصرف میکنید نباید از این دارو استفاده کنید.
- اگر شما نشانههایی از هیپرکالمی (پتاسیم بالا)، مانند تهوع، ضربان قلب کند و یا غیر معمول، ضعف، و یا از دست دادن حرکت داشتید، در اسرع وقت به پزشک خود اطلاع دهید. اگر شما مبتلا به بیماری کلیوی، دیابت، یک بیماری شدید، و یا اگر شما یک فرد بزرگسال مسن هستید، ممکن است به احتمال زیاد، پتاسیم بالایی داشته باشید.
- مصرف الکل یا نوشیدنیهای الکلی میتواند بعضی از عوارض جانبی این دارو را افزایش دهد.
- اجتناب از مصرف رژیم غذایی سرشار از نمک. مصرف زیاد نمک باعث میشود که حفظ آب در بدن شما میشود و میتواند از تأثیر این دارو کم کند.
- جایگزین های نمک یا شیر کم سدیم، یا محصولات شیری که حاوی پتاسیم هستند را استفاده نکنید. این محصولات میتواند سطح پتاسیم شما را در حین مصرف تریامترن، بالا ببرد.
- اجتناب از بیش از حد گرم و در نتیجه گرما زدگی یا دهیدراته شدن بدن و به خصوص در آب و هوای گرم.
- دستورالعمل پزشک خود را در مورد نوع و مقدار مایعاتی که شما باید بنوشید دنبال کنید. در برخی موارد، نوشیدن بیش از حد مایع میتواند برای شما مضر باشد.
- مصرف داروی تریامترن ممکن است تفکر یا پاسخ دهی شما را مختل کند. اگر شما در حال رانندگی و یا در حین انجام هر کاری هستید که نیاز دارد که به گوش باشید، هوشیار باشید.
نکاتی که باید قبل از استفاده از این دارو قرص تریامترن اچ بدانید
اگر شما به این دارو آلرژی دارید و یا اگر شما موارد زیر را دارید، نباید از این دارو استفاده کنید:
- بیماریهای کلیوی شدید، و یا اگر شما قادر به ادرار کردن نیستید.
- بیماریهای کبد شدید
- سطح پتاسیم بالا (هیپرکالمی)؛
- اگر شما از مکملهای پتاسیم، یا یکی دیگر از دیورتیک نگهدارنده پتاسیم مانند آمیلوراید (Midamor) و یا اسپیرونولاکتون (آلداکتون) استفاده میکنید.
خطرات قرص تریامترن اچ بدانید
در موارد زیر برای اینکه مطمئن شوید که مصرف این دارو برای شما خطری ندارد، با پزشک خود مشورت کنید:
- دیابت
- بیماریهای قلبی
- بیماریهای کلیوی
- بیماریهای کبد
- نقرس
- سابقه داشتن سنگ کلیه
مشخص نیست که آیا این دارو به یک نوزاد به دنیا نیامده آسیب برساند یا نه. اگر شما باردار هستید یا قصد در حین استفاده از این دارو قصد باردار شدن را دارید به پزشک خود اطلاع دهید.
این دارو برای مصرف برای هیچ فردی با سن زیر ۱۸ سال مورد تأیید نیست و توصیه نمیشود.
چگونه باید قرص تریامترن اچ را مصرف کنید؟
داروی تریامترن را دقیقاً همان طور که توسط دکتر شما تجویز میشود، مصرف کنید. راهنمایی های بر روی بر چسب نسخه خود را خوانده و براساس آن عمل کنید. پزشک شما ممکن است گاهی اوقات ممکن است دوز مصرفی شما را به اطمینان از اینکه که شما بهترین نتایج را دریافت میکنید، تغییر دهد. این دارو را در دوزهای بیشتر و یا کمتر از مقادیر توصیه شده، مصرف نکنید.
- مصرف این دارو معمولاً به صورت یک یا دوبار در روز است. راهنمایی های پزشک را پیگیری و براساس آن عمل کنید.
- این دارو را بعد از خوردن یه وعده غذایی میل کنید.
- مصرف یک داروی دیورتیک میتواند باعث دفع ادرار در مواردی شود که اگر این اتفاق در شب بیفتد ، میتواند خواب شما را مختل کند. اگر شما تریامترن تنها یک بار در روز مصرف میکنید، آن را در صبح مصرف کنید که باعث کاهش احتمال شب ادراری در ما شود.
- در حین استفاده از این دارو، شما ممکن است به آزمایشهای خون مکرر نیاز داشته باشید. عملکرد کلیه شما همچنین ممکن است نیاز به بررسی داشته باشد.
- عملکرد قلب شما ممکن است نیاز با استفاده از یک دستگاه برقی یا ECG برای بررسی داشته باشد (گاهی اوقات نوار قلب نامیدهمیشود).
- این دارو، میتواند باعث نتایج غیر معمول در آزمایش های پزشکی خاصی شود. به هر پزشکی که شما را درمان میکند در مورد استفاده از این دارو اطلاع دهید.
- اگر شما نیاز به عمل جراحی دارید، ممکن است که نیاز به توقف مصرف این دارو برای زمان کوتاهی داشته باشید. هر پزشک یا جراحی که قرار است شما را عمل کند باید از مصرف این دارو توسط شما مطلع باشد.
عوارض جانبی این دارو
اگر شما نشانه هایی از یک واکنش آلرژیک به داروی متوکاربامول مانند: راش پوستی یا کهیر (با یا بدون تب یا درد مفاصل)؛ اشکال در تنفس؛ تورم صورت، لبها، زبان یا گلو، را مشاهده کردید، با اورژانس پزشکی تماس بگیرید.
اگر شما نشانه هایی از هیپرکالمی (پتاسیم بالا)، مانند تهوع، ضربان قلب کند و یا غیر معمول، ضعف، و یا از دست دادن حرکت را داشتید، به پزشک خود اطلاع دهید. اگر شما موارد زیر را داشتید، مصرف این دارو را متوقف کرده و با پزشک خود تماس بگیرید:
- پوست رنگ پریده، کبودی یا خونریزی
- ضربان آهسته، سریع، و یا ناهموار قلب
- یرقان (زردی پوست و چشم)
- ادرار کردن کم و یا عدم توانایی در دفع ادرار
- نشانههایی از وجود سنگ کلیه مانند: درد ناگهانی در پشت یا پهلو، استفراغ، تب، لرز، دفع دردناک ادرار و ادراری به رنگ قرمز، صورتی، قهوهای
- نشانههای وجود پتاسیم کم در بدن مانند: گرفتگی عضلات پا، یبوست، ضربان قلب نامنظم، تکان و حرکت در سینه، افزایش تشنگی و یا پر ادراری، بی حسی یا سوزن سوزن شدن، ضعف عضلانی و یا احساس لنگی
عوارض جانبی شایع عوارض قرص تریامترن اچ شامل:
- حالت تهوع، اسهال؛
- سرگیجه، سردرد؛
- خشکی دهان؛
- احساس ضعف و یا خستگی.
چه داروهایی این دارو را تحت تأثیر قرار میدهند:
با دکتر خود در مورد تمام داروهای مصرفی فعلی خود و یا داروهایی که شروع و یا متوقف کردهاید، به ویژه موارد زیر مشورت کنید:
- هر داروی مدر دیگر؛
- کلرپروپامید؛
- لیتیوم؛
- قلبی یا داروی فشار خون؛
NSAID ها (داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی) – آسپرین، ایبوپروفن (ادویل، موترین)، ناپروکسن,سلکوکسیب، دیکلوفناک، ایندومتاسین، ملوکسیکام، و ….
هشدارها
تریامترن – اچ در موارد زیر، این دارو باید با احتیاط فراوان مصرف شود:
- بی ادراری، یا عیب کار کلیه، افراد مبتلا به دیابت و بیماری کلیوی و نوزادان مبتلا به یرقان.
- بیمارانی که شدیداً بدحال هستند یا حجم ادرار آنها کم است، بیشتر در معرض خطر زیادی پتاسیم خون هستند.
- اندازهگیری فشار خون در طول درمان با این دارو در فواصل منظم ضروری است.