طرز تهیه سوفله سیب زمینی ساده با گوشت و مرغ

دسته بندي : آشپزی,سبک زندگی
تاريخ : 16 مرداد

تهیه سوفله سیب زمینی ساده

سوفله سیب زمینی یکی از انواع غذاهای لذیذ و ساده ای است که می توان با ساده ترین روش های ممکن آن را آماده کرد. سوفله سیب زمینی هم چنین می تواند با استفاده از ترکیب های متنوع آماده شود و همین موضوع یکی از اصلی ترین موراردی است که می توان به آن اشاره کرد. در ادامه همراه ما با آموزش تهیه سوفله سیب زمینی درجه یک باشید.

طرز تهیه سوفله سیب زمینی ساده با گوشت و مرغ, پورتال خبری فرهنگی گهر

سوفله را با انواع گوشت، سبزیجات و پنیر تهیه می‌کنند و به عنوان غذای اصلی مورد استفاده قرار می‌دهند یا در تهیه آن موادی مانند انواع میوه، شکلات و مربا به کار می‌برند و به عنوان دسر می‌خورند. ویژگی اصلی سوفله، پف ناشی از سفیده تخم مرغ است که از زرده جدا شده و آنقدر زده می‌شود که حالت آهاری پیدا کند. سوفله پس از خارج شدن از فر پف زیادی دارد، ولی این پف پس از ۱۵-۱۰ دقیقه می‌خوابد، بنابراین باید بلافاصله خورده شود. سوفله را به صورت سنتی در قالب‌های گرد تک نفره تحت عنوان رامکین (ramekins) درست می‌کنند، ولی در هر ظرف مقاوم به حرارت نیز قابل تهیه است.

تهیه سوفله سیب زمینی ساده

مناسب برای ۴ نفر

زمان آماده سازی مواد اولیه: ۱۵ دقیقه

 زمان پخت و انتظار: ۱۷ دقیقه

  • سیب زمینی بزرگ ۱ عدد – (۳۰۰ گرم)
    پنیر چدار – ۱+۱/۳ فنجان (۸۵ گرم)
    پنیر پارمزان – ۱/۳ فنجان (۳۰ گرم)
    تخم مرغ – ۲ عدد
    کره ۲ قاشق غذاخوری – (۳۰ گرم + مقداری برای چرب کردن قالب ها
    پودر سوخاری – ۳ قاشق غذاخوری
    پیازچه خرد شده – ۲ قاشق غذاخوری
    شیر – ۶ قاشق غذاخوری
    پودر پاپریکا و پودر فلفل سیاه – به میزان لازم
دستور تهیه:
  • فر را روی حرارت ۴۵۰ درجه فارنهایت یا ۲۲۰ درجه سانتی‌گراد گرم کنید و سینی فر را درون فر قرار دهید تا گرم شود.
  • ۴ عدد قالب مخصوص سوفله را آماده کنید. کف و دیواره‌های قالب‌ها را با کره چرب کنید و مقداری پودر سوخاری روی آن بپاشید.
  • سیب زمینی را آبپز کنید، سپس آن را پوست بگیرید و در یک کاسه متوسط قرار دهید.
  • سیب زمینی را له کنید. برای این منظور می‌توانید از گوشت کوب یا ابزار مخصوص له کردن سیب زمینی استفاده کنید.
  • پنیر چدار و پنیر پارمزان را رنده کرده و به سیب زمینی له شده اضافه کنید.
  • پیازچه را خرد کرده و به مخلوط سیب زمینی و پنیر اضافه کنید. سفیده و زرده تخم مرغ‌ها را جدا کنید.
  • زرده‌های تخم مرغ را همراه با مقداری فلفل سیاه به مخلوط فوق اضافه کنید. مواد را هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند.
  • شیر را در یک شیرجوش کوچک ریخته، کره را به آن اضافه کنید و مخلوط شیر و کره را روی حرارت ملایم گرم کنید تا کره ذوب شود.
  • شیر و کره را روی مخلوط سیب زمینی ریخته و هم بزنید تا مواد یکدست شوند.
  • سفیده‌های تخم مرغ را با همزن آنقدر بزنید تا شکل گرفته و آهاری شوند.
  • سفیده تخم مرغ را به مخلوط سیب زمینی اضافه کرده و آن‌ها را فولد کنید (به صورت حرکات دورانی به آهستگی مخلوط کنید).قالب‌های مخصوص سوفله را با مخلوط سیب زمینی پر کرده و روی آن‌ها مقداری پودر پاپریکا بپاشید.
  • قالب‌ها را به مدت ۱۷-۱۵ دقیقه در فری که از قبل گرم کرده اید، قرار دهید تا سوفله‌ها پف کنند و روی آن‌ها طلایی شود.

طرز تهیه سوفله سیب زمینی با مرغ

سوفله سیب زمینی با مرغ را طبق دستور فوق درست کنید، با این تفاوت که باید یک نوع سس مرغ در آن به کار ببرید. برای تهیه سس مرغ:
  • ۱۰۰ گرم فیله مرغ را به صورت بند انگشتی خرد کنید.
  • یک عدد پیاز متوسط را ریز خرد کرده و با روغن تفت دهید تا نرم شود، سپس قطعات مرغ را همراه کمی نمک، فلفل و ادویه به پیاز اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند و کاملا سرخ شود.
  • یک عدد فلفل دلمه‌ای نگینی خرد شده و ۵۰ گرم قارچ خرد شده به مرغ اضافه کنید و تفت دهید تا مرغ پخته شده و سبزیجات نرم شوند.
  • ۱/۳ قالب مخصوص سوفله را با مخلوط سیب زمینی پر کنید، یک لایه از سس مرغ روی آن بریزید و روی سس مرغ را با مخلوط سیب زمینی بپوشانید.

طرز تهیه سوفله سیب زمینی با گوشت چرخ کرده

سوفله سیب زمینی با گوشت چرخ کرده را طبق دستور فوق درست کنید با این تفاوت که باید نوعی سس گوشت در آن به کار ببرید. برای تهیه سس گوشت:
  • یک عدد پیاز متوسط را ریز خرد کرده و با روغن تفت دهید تا نرم شود، سپس گوشت چرخ کرده را همراه کمی نمک، فلفل و زردچوبه به پیاز اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند و کاملا سرخ شود.
  • یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی به گوشت اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته شود.
  • ۱/۳ قالب مخصوص سوفله را با مخلوط سیب زمینی پر کنید، یک لایه از سس گوشت روی آن بریزید و روی سس گوشت را با مخلوط سیب زمینی بپوشانید.

چند نکته در طرز تهیه سوفله سیب زمینی

  • برای اینکه این سوفله خوب پف کند تا اتمام زمان پخت، به هیچ وجه درب فر را باز نکنید.
  • برای اینکه سفیده تخم مرغ خوب پف کند می‌توانید مقدار کمی نمک به آن اضافه کنید.
  • برای اینکه، سوفله موقع پف کردن و بالا آمدن از قالب سرریز نشود، می‌توانید با فویل یا کاغذ روغنی نواری بلندتر از قالب سوفله درست کنید و دور قالب بپیچید.
  • اگر تمایلی به پف کردن سوفله ندارید وسط مایه سوفله یک کارد تیز فرو کنید تا پف آن بخوابد.
  • در صورت تمایل می‌توانید بنا به ذائقه خود از انواع سبزیجات در تهیه این نوع سوفله استفاده کنید.

ارزش غذایی سوفله سیب زمینی

  • کالری ۲۶۱
    چربی ۱۲.۸ گرم
    چربی اشباع ۷.۴ گرم
    کربوهیدرات ۱۹.۷ گرم
    شکر ۲.۲ گرم
    فیبر ۲.۲ گرم
    پروتئین ۱۷.۳ گرم
    کلسترول ۱۱۲ میلی گرم
    سدیم ۴۰۱ میلی گرم
    پتاسیم ۴۶۶ میلی گرم
آخرين هاي اين بخش
ديگران چه مي خوانند
دیدگاه ها
برای ارسال دیدگاه مرتبط با این مطلب کلیک کنید

گـهـر در شبکه هاي اجتماعي