نکات طلایی برای انتخاب لباس خواستگاری خانم ها
لباس خواستگاری یکی از مهمترین مراحل ازدواج است چرا که اولین دیدار خانوادگی هر دو خانواده است و باید به بهترین شکل ممکن باشد. گهر در این بخش نکات طلایی برای انتخاب لباس خواستگاری خانم ها را شرح می دهد.
نکات طلایی برای انتخاب لباس خواستگاری خانم ها
شبیه خودتان باشید!
این اولین قاعده ظاهر شما در روز خواستگاری است. اگر اصولا چادری هستید، یکهو کشف حجاب نکنید. اگر هم اصولا حجاب ندارید، صرفا به خاطر کلیشه چادر سفید در شب خواستگاری چادر سر نکنید. اگر اصولا اهل آرایش نیستید، مجبور نیستید قلم مو به دست بگیرید و خودتان را نقاشی کنید. اگر هم همیشه دو سه سانت قطر آرایش روی صورتتان است، همان طوری خودتان را درست کنید.
دخترانه بپوشید.
کت و دامن، شلوار، لباس سرتاسر مشکی، پارچههای گیپور و دانتل یا کار شده اصلا مناسب خواستگاری نیستند. برای خواستگاری، لباسهای مثل بلوز و دامن و پیراهن بهترین انتخابند. رنگها را هم تا جایی که میشود از رنگهای شاد و روشن انتخاب کنید. قرار است جوانی و دخترانگیتان را نشان بدهید، پس سراغ لباسهای زنان جاافتاده یا لباسهای مردانه نروید.
حجاب روشن و کمرنگ
اگر حجاب دارید، چه روسری و چه چادر، رنگ روشن را انتخاب کنید. اگر لباستان خیلی روشن است، میتوانید روسریتان را از یک رنگ تند انتخاب کنید. مثلا لباس سفید را با روسری آبی یا صورتی بپوشید. اگر رویش چادر سر میکنید، دوباره چادر را با زمینه سفید بپوشید. چادرهایی با گلهای درشت یا چادرهای ساتن و ابریشم مناسب خواستگاری نیستند. یک چادر ساده با طرحهای ریز برای شما عروس آینده بهتر است.
مانتو نپوشید.
اگر میخواهید حجابی در حد مانتو داشته باشید، بروید سراغ تونیکهای بلند با دامن. هرچند این نوع لباسها شما را خیلی چاق نشان میدهند، اما بهتر از مانتو هستند. مانتوهای جلوبسته برشدار هم گزینههای خوبی هستند، اما دور مانتوی ساده دکمهدار با یقه انگلیسی و جیب را خط بکشید. اداره که نمیروید!
جین؟ قرمز؟ هرگز!
پارچه لباستان باید نخی، حریر، ابریشم یا ساتن باشد. اصلا سراغ پارچههای چغر نروید. رنگ لباستان هم نباید فریاد بکشد. نه آبی کاربنی، نه قرمز گوجهای. گلگلی و شلوغ هم لباس نپوشید. یک پیراهن حریر ساده گلبهی با دامن سفید انتخابی عالی است.
تفاخر ممنوع!
النگو و انگشترهای اندازه در قابلمه و رنگیرنگیهای آویزان کردنی از دست و گردنتان را دربیاورید. ناسلامتی شما عروس آیندهاید! وقت برای پز دادن هم زیاد است، یاقوت کبودتان را بگذارید بعدا توی چشم جاری بزرگ بکنید! فعلا در حد یک دستبند نازک با گوشواره، یا یک گردنبند کوچک کافی است.
پاشنه بلند، اما نه خیلی بلند!
کفش پاشنه ده سانتی، یعنی من یک کوتوله هستم!! شما که نمیخواهید این طوری در موردتان فکر کنند؟ پس به صندلی با پاشنه حداکثر پنج سانتی راضی باشید. ولی صندل را حتما بپوشید.
آرایش و میزامپلی؟
بستگی به خودتان دارد. اگر اصولا اهل آرایشید، لازم نیست تریپ no filter بردارید! یک کرمپودر رنگ پوست یا یک روژ با زمینه رنگ لبهای خودتان و درست کردن سر و شکل ابرویتان میتواند کمک کننده هم باشد. اما تا حد امکان دور سایه و مژه مصنوعی و اکلیل و این چیزها را خط بکشید. آمدهاند خودتان را ببینند!
عقدهای بازی درنیاورید.
خیلی سخت است؟ این که یک لباس ساده و پوشیده بپوشید، سخت است؟ دامن کوتاهتر از زانو، ساپورت بدننما، دکلته و بندی، لباس تنگ و چسبان و خلاصه هر چیزی که برخلاف حجب و حیای دخترانه باشد، یک علامت خطر جدی برای خانواده داماد است. حالا خود دانید.
شب خواستگاری چه لباس باید پوشید؟
– مدل و رنگ لباسی که برای این شب انتخاب می کنید باید متناسب با جنسیت، سن و اندام شما باشد.
– سعی کنید در این مراسم از لباس های رسمی، ساده و راحت استفاده کنید. پوشیدن لباس های غیر رسمی و جلف، تنگ و چسبان و… در شب خواستگاری نه تنها شایسته مقام و شان شما نیست بلکه نگاه خانواده و فرد مقابل را نسبت به شما تغییر می دهد. علاوه بر همه اینها شب خواستگاری استرس و فشار خاص خود را دارد پس بهتر است با اجتناب از لباس های تنگ و چسبان این استرس و فشار را چند برابر نکنید.
– یادتان باشد که در این روز باید خودتان باشید. یعنی سعی کنید آنچه هستید و خواهید بود به فرد مقابل نشان دهید. مثلاً دختر خانم محترم اگر چادری هستید در این مراسم هم چادر سر کنید. اگر به جای چادر از پوشش های دیگر استفاده می کنید در مراسم خواستگاری نیز از پوشش متداولتان بهره ببرید. البته این مسئله در مورد آقا پسرها هم صدق می کند.
توجه: گاه برخی از والدین دختر خانم را مجبور می کنند که بر خلاف همیشه در این مراسم چادر سر کنند. اگر شما هم چنین شرایطی دارید حتما در قسمت گفتگو با آقا پسر موضوع را با وی در میان بگذارید و به او بگویید که چادری نیستند و به اصرار خانواده تان این کار را کرده اید. حتی دقیقاً مشخص نمایید که در خانه و خارج از خانه چه پوششی دارید.
– توجه به آرایش موی سر برای آقایان نیز در این مراسم مهم است. آقا پسرها باید با آرایشی مناسب از سر بدون بهره از لوازمی چون واکس مو، رنگ مو و … در مقابل خانواده فرد مقابل ظاهر شوند. یادمان باشد که استفاده از برخی از امکانات برای پوشاندن عیوبی چون کم مویی، بی مویی و … نوعی دروغگویی و عدم صداقت به فرد مقابل محسوب می شود.
– زیبایی مهم است، اما مهم تر از آن زیبایی طبیعی است. خودتان را زیر خروارها ماده آرایشی پنهان نکنید. همانی که هستید باشید. سعی نکنید با لوازم آرایش از خودتان چهره دیگری بسازید. آنچه شما را زیبا و برازنده می کند، طبیعی بودن و به جا رفتار کردن است. شاید کمی رسیدگی به چهره تان، در حدی که همیشه این کار را می کنید بد نباشد. اما بیش از آن، به هیچ وجه نتیجه خوبی نخواهد داشت. یادتان نرود که این قرار ملاقات به منظور رسیدن به آینده ای مشترک و ساختن خانواده ای گرم و صمیمی تدارک دیده شده است پس با صداقت سر این قرار ملاقات حاضر شوید تا هر آنچه از آن به دست می آورید خیر و نیکی باشد.
– بعضی ها اعتقاد دارند لباسی که برای خواستگار باید پوشید لباسی است رسمی و شیک درست مثل زمانی که به مجلسی دعوت شده اید که دیگر مدعوین برایتان غریبه هستند و شما باید به گونه ای در آن مهمانی ظاهر شوید که از همه لحاظ شیک و خاص به نظر برسید، اما قرار نیست با افراد آن محفل در مورد آینده ای مشترک و نگرش ها و خواسته هایتان صحبت کنید و به نتیجه برسید پس سخت نگیرید و خودتان باشید، البته این مسئله به معنای نامرتب بودن نیست. نوع پوشش شما در همچین ملاقاتی به هوش و ذکاوتتان بر می گردد،انتخابی سخت و در عین حال آسان. لباسی که هم زیبایی و آراستگی را به شما هدیه کند و هم نشانگر شخصیت واقعی شما باشد.
– لباس ها به ما جسارت و انرژی می دهند. وقتی شما رنگی که چهره تان را جذاب و دلنشین می کند به تن می کنید ناخودآگاه لبخند بر لبانتان می نشیند و دلتان می خواهد همه شما را ببینند. مخصوصا عزیزانتان. پس لباس مورد علاقه تان را برای اولین دیدار بپوشید تا جسارت حرف زدن داشته باشید و در پس ذهنتان خودتان را قبول داشته باشید. چرا که وقتی کسی خودش را با تمام کم و کاستی هایش قبول کند و دوست داشته باشد به راحتی می تواند روی دیگران تاثیر بگذارد و از آرزوها و خواسته هایش بگوید.
– شما فردی هستید با اعتقادات خاصی در مورد پوشش و پیرو اصول و اعتقادات خودتان و خانواده تان هستید اما قرار است به ملاقات شخصی بروید که می دانید یا حدس می زنید تا حدی با شما در مورد مقوله حجاب و پوشش اختلاف نظر دارد، حال باید با چه لباسی سر این قرار ملاقات حاضر شوید؟
جواب این سوال روشن است؛ با همان میزان و نوع پوششی که به آن عقیده دارید. یکی از اصول پوشش شما برای این قرار ملاقات این است که خودتان باشید،خود واقعی. شما باید به عقاید شخص مقابلتان احترام بگزارید اما نباید عقاید خودتان را هم فراموش کنید. وقتی همانگونه که همیشه بوده اید بر سر این قرار حاضر شوید می توانید از گذشته و داشته هایتان به روشنی صحبت کنید.
البته افرادی هم هستند که به احترام خانواده هایشان نوع خاصی از پوشش را دارند، پیشنهاد می کنیم در مورد این موضوع که تصمیمی برای تغییر این پوشش بعد از ازدواج دارند یا نه حتما در این جلسه صحبت کنند و نظر و عقیده شان را بازگو کنند.
– با پوشش تیره اثرگذاری کمتری بر طرف مقابلتان دارید. بهتر است نگاهی به کمد لباس هایتان بزنید و روشن هایش را برای این دیدار انتخاب کنید. اگر رنگ روشن برای شما به معنی کرم یا آبی است، در همین محدوده رنگ انتخاب کنید. اگر برایتان صورتی یا نارنجی رنگ روشن حساب می شود، آنها را در لباستان انتخاب کنید. در یک کلام، خود واقعی تان را به نمایش بگذارید. هم از این جهت که بهتر خودتان را معرفی کنید و هم این که جای حرف و حدیث باقی نماند و طرف مقابلتان بفهمد شما چه تیپی هستید. با سلیقه واقعی تان سر این قرار بروید نه با سلیقه دیگران. آراسته و خوشرنگ باشید اما متانت و وقار را در پوششتان از یاد نبرید.
رنگ های ملایم بیشترین تاثیر را بر طرف مقابل می گذارند. خیلی رنگین نپوشید و حداکثر از ۳ رنگ در پوشش خود استفاده کنید؛ نه بیشتر. آنچه شما را خوش تیپ نشان می دهد، هارمونی در رنگ هاست. ست بودن لباس ها با رنگ هایشان شما را منظم و شیک و جذاب نشان می دهد. پس به این هارمونی دقت بیشتری داشته باشید.
– درست است که این قرار تقریبا رسمی است اما نباید طوری بپوشید که معذب باشید و نتوانید بر صحبت هایتان در جلسه تمرکز کنید. کت و شلوار خیلی رسمی، یا کفش های پاشنه دار و لباس های تنگ و معذب واقعا بر جلسه تان تاثیر می گذارند. شما را بی قرار می کنند و دلتان می خواهد سریعتر از طرف مقابلتان فرار کنید، به خانه بروید و راحت شوید. در حالی که شاید علت این بی قراری و اضطراب را خودتان متوجه نباشید!