ارور HTTP ERROR 500 چیست + آموزش رفع آن

شاید برای شما هم پیش آمده وقتی که وارد سایت می شوید با ارور مواجه شوید. آیا می دانید معنی این ارور چیست؟ برای آشنایی با ارور HTTP ERROR 500 و آموزش رفع آن این بخش گهر را بخوانید. در ادامه مطالبی در مورد خطای 500 و ارور 500 سایت می خوانید.

ارور HTTP ERROR 500 چیست + آموزش رفع آن

ارور HTTP ERROR 500 چیست + آموزش رفع آن

ارور HTTP ERROR 500

خطای 500 (Internal Server Error) از خطاهای سمت سرور است. زمانی که یک وب سرور نتواند به هر دلیلی درخواست شما را تکمیل کند، این کد را باز می‌گرداند.

نشانه‌های خطای HTTP ERROR 500 وب سایت

خطای 500 (Error 500) یا همان خطای Internal Server Error به معنای “خطای سرور داخلی” می‌باشد. این خطا یکی از کدهای وضعیت HTTP است که به عنوان خطا شناخته می‌شود. خطای 500 ممکن است در همه سیستم عامل‌ها با همه مرورگرهای قدیمی یا جدید پدیدار شود چون این یک خطا از کلاس 5xx بوده و یک خطای سمت سروری است. از جمله رایج ترین پیغام‌های آن در مرورگرها موارد زیر است:

  • 500 Internal Server Error
  • Error 500
  • HTTP 500
  • Temporary Error (500)
  • That’s an error (در سرورهای گوگل)
  • 0x8024401F (در سرورهای آپدیت مایکروسافت همراه با عبارت WU_E_PT_HTTP_STATUS_SERVER_ERROR)
  • The website cannot display the page (در مرورگر اینترنت اکسپلورر، با عنوان “500”)

خطای HTTP ERROR 500 وب سایت

خطای 500 یکی از رایج ترین خطاهای سمت سرور (Server Side) می‌باشد که بنابر هر دلیل و مشکلی که از طرف سرورهای داخلی سایت وجود داشته باشد، نشان داده می‌شود. به عبارت ساده تر، سرور داخلی سایت نمی‌تواند درخواست شما را تکمیل کند و به دلایل گوناگون (ازجمله حفظ حریم اطلاع رسانی) خطای عمومی 500 را به کاربر ارسال می‌کند. بنابراین می‌شود خطای 500 را می‌توان به نقابی بر روی سایر خطاهای داخلی سرور تشبیه کرد.

برای درک بهتر این خطا فرض کنید که ماشینی دارید که موتور آن خراب شده است؛ بنابراین دلیل اصلی خراب بودن ماشین، موتور آن است. درحالی که شما ممکن است بنابه هر دلیلی از پرداختن به ریشه خطا خودداری کرده و صرفاً عبارت “خراب بودن” را استفاده کنید درحالی که این عبارت، یک عبارت عمومی است و می‌تواند دلایل بسیار گسترده‌ای داشته باشد.

دلیل روبرو شدن با خطای HTTP ERROR 500 وب سایت

دلیل بوجود آمدن این خطا، همان‌طور که گفته شد، به صورت کامل مشخص نمی‌شود. سرور می‌تواند دارای خطاهایی از جمله خطای 502، 501 و … باشد اما بنابه هر دلیلی نمی‌خواهد که کاربر از دلیل اصلی خطا آگاه شود. در این صورت خطای 500 به کاربر فرستاده می‌شود. از جمله سایر دلایلی که ممکن است خطای 500 بجای خطای اصلی نشان داده شود عبارت اند از:

  • ممکن است فایل htaccess موجود بر روی سایت دارای syntax اشتباهی باشد.
  • ممکن است در قسمتی از کدهای سمت سرور (مثلا در کدهای PHP)، بنابه دلایلی ازجمله وجود حلقه‌های نامتناهی، درخواست Time out شود.

البته تکنسین‌های سرور با دنبال کردن Logهای ثبت شده، می‌توانند منبع اصلی خطا را پیدا کردن و آن را برطرف کنند.

درصورتی که شما بازدیدکننده یا کاربر این وبسایت یا سرور باشید به دلیل آن که این خطا از سمت سرور است، کاری نمی‌توانید برای برطرف کردن آن انجام دهید اما موارد هستند که به حل شدن این مشکل و دسترسی به محتوای آن صفحه کمک می‌کنند. در مرحله اول این خطا را به مدیر سایت گزارش دهید. همان‌طور که گفته شد، درصورتی که مشکل از طرف سرور باشد، باید تا رفع این خطا  صبر کنید.

درصورتی که به محتوای آن صفحه نیاز دارید می‌توانید از نسخه کش شده آن استفاده کنید. برخی از سرویس‌های اینترنتی صفحات وبسایت را به صورت کش ذخیره کرده و به کاربران نشان می‌دهند. برای مشاهده آموزش و توضیحات بیشتر به پست “مشاهده نسخه پیشین یک صفحه یا وبسایت” مراجعه کنید.

کش مرورگر خود را پاک کنید زیرا ممکن است این مشکل صفحه مورد نظر حل شده باشد ولی محتوای صفحه خطا همچنان به کاربر نشان داده شود. برای آموزش و توضیحات بیشتر به لینک مربوط به هر یک از این مرورگرها بروید: اینترنت اکسپلورر (اینترنت اکسپلورر)، گوگل کروم (گوگل کروم)، موزیلا فایرفاکس (موزیلا فایرفاکس)، اپرا (اپرا). تغییر دادن سرویس DNS نیز می‌تواند موثر باشد؛ چون ممکن است مشکل از DNS ثبت شده برای آن سایت باشد.

آموزش روش رفع خطای HTTP ERROR 500 وب سایت

شاید برای سایت شما هم این مشکل بوجود آمده باشد که بعد از انتقال وب سایت یا نصب وب سایت در هاست خود ، با این ارور مواجه شده باشید. این ارور معمولا در 3 حالت زیر اتفاق می افتد که عبارتند از :

1.یکی از اولین مشکلات برهم زدن سطح دسترسی فایل ها و پوشه ها توسط کاربر است، ممکن هست شما تنظیماتی را اعمال کرده باشید و یا به طور اتفاقی این تنظیمات اعمال شده باشد و اجازه و دسترسی فایل ها و پوشه ها مناسب برای وب سایت شما یا همان  جوملای شما نباشد.

راه حل این مشکل : شما سطح دسترسی پوشه ها را به 755 و فایل ها را 644 برگردانید و از اعمال شدن سطح دسترسی ها اطمینان حاصل کنید. به پوشه های tmp و cache بیشتر توجه کنید و سطح دسترسی این دو پوشه را هم چک کنید.

  1. در بعضی مواقع هم ممکن هست شما فایل .htaccess را ویرایش یا موردی را به آن اضافه کرده باشید در این صورت ناهماهنگی و عدم سازگاری با هاست شما بوجود آمده است.

راه حل این مشکل : این فایل را پاک کنید یا آخرین تغییراتی را که در آن ایجاد کرده اید لغو کنید. تا به تنظیمات اولیه باز گردد.

  1. یکی دیگر از مشکلات که اکثرا در بعضی از وب هاستینگ ها بوجود می آید اشکال فنی در سرور است. ممکن هست مدیر سرور تغییراتی را اعمال کرده باشد که بعد از این تغییرات، تنظیمات سرور از حالت استاندارد خارج شده باشد و با سایت جوملایی شما تداخل داشته باشد.

راه حل این مشکل : با مدیر هاست خود از طریق پشتیبانی تماس حاصل بفرمایید و مشکلات بوجود آمده را مطرح کنید تا بررسی کرده و مشکل سایت شما را برطرف کند.

اشتراک گذاری:
دیگران چه می‌خوانند
ارسال دیدگاه