هزینه عقد محضری ۱۴۰۲

به خاطر داشته باشید که هزینه عقد در دفاتر ازدواج سراسر کشور مبلغی ثابت و مشخصی است. در ادامه مطلب به بررسی هزینه عقد محضری و موارد مرتبط با آن خواهیم پرداخت. در حقیقت این هزینه جهت ثبت رسمی عقد در دفترخانه های ازدواج است. لازم به ذکر است که این هزینه برای عقد نکاح، به خصوص عقد نکاح دائم امری ضروری است.

هزینه عقد محضری در دفاتر رسمی ازدواج

هزینه عقد محضری ۱۴۰۲

هزینه عقد محضری در سال 1402

هزینه عقد محضری در سال ۱۴۰۲​، بر اساس تعرفه و قیمت محضر برای ازدواج دائم​ و موقت، مبلغ 845 هزار تومان می باشد. هزینه عقد محضری، در دفترخانه، صرف نظر از هزینه های فرعی، نظیر جشن و هدایا، صرفا شامل هزینه ثبت واقعه ازدواج بوده و مسئول پرداخت آن، عرفا، مرد و خانواده او هستند، اما، الزامی بر آن نیست و قابل توافق است.

ازدواج که شامل انواعی نظیر ازدواج دائم و ازدواج موقت یا در اصلاح فقهی، متعه می باشد، از جمله موار موکد در دین و قانون بوده و تشریفات وقوع آن، موارد و نحوه بطلان، فسخ یا برهم خوردن آن، در قانون مدنی، برگرفته از قواعد و قوانین شرعی، پیش بینی شده است. در ازدواج موقت، جز در موارد حصری مورد نظر قانون گذار، نظیر بارداری زوجه، الزامی به ثبت آن نیست، اما، عدم ثبت ازدواج دائم، جرم بوده و مجازات دارد.

بر همین اساس، هنگامی که طرفین عقد ازدواج، اعم از ازدواج دائم و یا ازدواج موقت، قصد ثبت آن را داشته باشند، باید، با داشتن مدارک مورد نظر قانون گذار، به دفاتر ثبت ازدواج و طلاق یا همان محضر، مراجعه نموده و با پرداخت هزینه عقد محضری، بر اساس قیمت محضر برای ازدواج دائم و عقد موقت، در سال 1402، اقدام به ثبت آن، نمایند. بدون پرداخت هزینه عقد محضری، توسط مسئول پرداخت آن، ثبت عقد دائم و موقت، ممکن نخواهد بود.

هزینه محضر برای عقد ۱۴۰۲

هزینه عقد محضری ۱۴۰۲

هزینه عقد محضری با کیست؟

عقد دائم و عقد موقت ازدواج، از جمله عقود پیش بینی شده در قانون مدنی هستند که به آن ها، عقود تشریفاتی نیز می گویند و سبب ایجاد رابطه زوجیت، میان طرفین عقد می گردند و در واقع، این امر، از جمله آثار حقوقی این عقود است. همچنین، این عقود، به قدری اهمیت داشته که در شرع مقدس، بسیار بر آن، توصیه شده و زنان و مردان را به آن، تشویق می کند.

پس از عقد نکاح دائم، طرفین، حقوق و تکالیفی در قبال یکدیگر پیدا کرده و مرد، موظف است، برخی از هزینه ها، نظیر هزینه نفقه زن را بپردازد و در واقع، این امر، تکلیف قانونی وی است و در مقابل، زن نیز باید، از او، تمکین عام و خاص نماید. پرداخت این هزینه، در ازدواج موقت، در صورتی که شرط شود نیز وجود خواهد داشت.

اما، هزینه صیغه موقت یا عقد دائم، صرفا مربوط به بعد ازدواج نبوده و پیش از عقد ازدواج نیز باید، هزینه هایی پرداخت گردد که یکی از مهم ترین آن ها، هزینه عقد محضری و ثبت واقعه ازدواج است. سوالی که در این خصوص، مطرح می شود، این می باشد که پرداخت هزینه عقد محضری، با کیست یا به عبارتی، چه کسی باید، قیمت محضر برای ازدواج دائم و یا موقت را بپردازد؟

در پاسخ به این سوال که مسئول پرداخت قیمت محضر برای ازدواج دائم و یا موقت کیست؟ باید گفت، قانون گذار، در این خصوص، شخص خاصی را پیش بینی و معین نکرده است و برای پاسخ آن، باید، به عرف رجوع کرد که عرف، پرداخت این هزینه را بر عهده مرد می داند، اما، طرفین، می توانند، بر مسئول پرداخت آن، توافق کرده یا آن را، بالمناصفه، یعنی به صورت نصف نصف، بپردازند.

 

اشتراک گذاری:
دیگران چه می‌خوانند
ارسال دیدگاه