نکات و اصول انتخاب مزون لباس عروس

انتخاب مزون لباس عروس یکی از دغدغه های همه عروس خانم ها است که البته از بین تعداد زیاد مزون لباس عروس که در همه شهرها وجود دارد انتخاب از میان آن کار سختی است. گهر در این بخش نکات و اصول انتخاب مزون لباس عروس را شرح می دهد.

نکات و اصول انتخاب مزون لباس عروس

نکات و اصول انتخاب مزون لباس عروس

  1. آگهی‌نامه‌ها را ببینید. بهتر است در اینترنت و آگهی‌نامه‌ها مزون‌های مختلف را پیدا کنید و با چند دقیقه تماس تلفنی چند تا از بهترین‌ها و مناسب‌ترین‌های آنها را برای مراجعه در نظر بگیرید.
  2. از دیگران راهنمایی بگیرید. اگر پیراهنی را به تن یکی از فامیل و آشنایان‌ دیده‌اید و به نظرتان خوش دوخت، تمیز و قالب اندام است از صاحب آن بپرسید که پیراهن را کجا دوخته است و خودتان سری به آن مزون بزنید.
  3. نزد خیاط های تجربی نروید. اگرچه در میان خیاط های تجربی افراد هنرمند، ماهر و باتجربه هم وجوددارند که در معروف‌ترین مزون‌ها هم مشابه کار آنها را پیدا نمی‌کنید اما ‌ بسیاری از افرادی که دیپلم خیاطی را از سازمان فنی حرفه‌ای دریافت کرده‌اند و در خانه‌شان کسب و کار کوچکی را راه انداخته‌اند قادر نیستند آن لباس عروس‌های شیک و خوش‌دوختی را که در ژورنال‌ها می‌بینید برای‌تان حاضر کنند؛ دستمزد چنین خیاط هایی چندان بالا نیست اما بهتر است لباس‌های مجلس‌های خودمانی‌ترتان را به آنها بسپارید زیرا برای دوخت پیراهنی شکیل و مهم مثل لباس عروسی تجربه و مهارت کافی را در اختیار ندارند و ممکن است پارچه گرانی را که به آنها سپرده‌اید خراب کنند و در نهایت راهی جز پوشیدن آن لباس و حسرت خوردن نداشته باشید.
  4. گول ظاهر مزون را نخورید. بسیاری از خیاط هایی که چندان در کارشان مهارتی ندارند و تشنه ثروتمند شدن هستند نهایت تلاش خود را می‌کنند تا در راسته‌های لباس عروس فروشی ها مثلا بلوار میرداماد یا خیابان جمهوری مزونی را افتتاح کنند. این افراد برای جلب مشتری حتی لباس‌هایی که خودشان ندوخته‌اند را در مزون نمایش می‌دهند و مشتری به راحتی گول چرب زبانی خیاط و دکور شیک مزون را می‌خورد و دوخت لباس عروس را به آن مزون می‌سپارد. موقع تحویل لباس هم متوجه اشکالات غیرقابل تصحیحی می‌شود که دیگر هیچ زمانی هم برای اصلاح‌شان نیست. .عروس خانم یا مجبور است همان لباس را بپوشد یا سراسیمه و باعجله یک لباس آماده تهیه کند.
  5. نمونه کارهای آنها را ببینید.

یک مجموعه کامل از انواع لباس‌های عروسی از انواع مدل‌ها، پارچه‌ها و مدهای سال‌های دور تا به امروز می‌تواند نشانه قدمت کار صاحب مزون و همچنین تجربه، مهارت و شناخته شدن کار او باشد. چنین مزون‌هایی معمولا پررفت و آمدند، افراد زیادی در مزون مشغول به کار هستند که می‌توانید کیفیت کار آنها را همان‌جا مشاهده کنید. حتی می‌توانید از صاحب مزون خواهش کنید اجازه دهد چند ساعت آنجا بنشینید و نمونه کارهایی که سایر مشتری‌ها سفارش داده‌اند و برای پرو تن می‌کنند را ببینید

یک مجموعه کامل از انواع لباس‌های عروسی از انواع مدل‌ها، پارچه‌ها و مدهای سال‌های دور تا به امروز می‌تواند نشانه قدمت کار صاحب مزون و همچنین تجربه، مهارت و شناخته شدن کار او باشد. چنین مزون‌هایی معمولا پررفت و آمدند، افراد زیادی در مزون مشغول به کار هستند که می‌توانید کیفیت کار آنها را همان‌جا مشاهده کنید. حتی می‌توانید از صاحب مزون خواهش کنید اجازه دهد چند ساعت آنجا بنشینید و نمونه کارهایی که سایر مشتری‌ها سفارش داده‌اند و برای پرو تن می‌کنند را ببینید. صاحب مزون اگر به کارش اعتماد داشته باشد درخواست شما را رد نمی‌کند

  1. ابتدا پیراهنی ارزان را سفارش دهید. در دوران نامزدی مهمانی زیاد دعوت می‌شوید و به لباس‌های متعددی احتیاج دارید می‌توانید دوخت یکی از این پیراهن‌ها را به مزون مورد نظرتان سفارش دهید. بهتراست یقه ، کمر یا ریزه‌کاری‌های مهم لباس با مدل لباس عروس‌ دلخواه‌تان مشابه باشد تا متوجه شوید که آیا خیاط می‌تواند آن را بر روی پارچه پیاده کند؟
  2. با خیاط و مدیر مزون صحبت کنید. شما باید هم با خیاط مزون هم مدیریت مزون صحبت کنید. دربسیاری از موارد دیده شده مدیر مزون یک سرمایه‌دار چرب زبان است که تنها در بستن قرار داد با مشتریان استاد است اما خیاطان مزون افرادی بی‌تجربه هستند که کارشان هم چندان کیفیتی ندارد. ضمن صحبت با مدیر مزون دقت کنید که تا چه حد جنس پارچه‌ها را می‌شناسد و به مدل‌ها آشناست اگر خودتان به این موارد آشنا نیستید شخصی را با خودتان ببرید که اطلاعات پایه‌ای خیاطی را داشته باشد زیرا ممکن است مدیر مزون تنها چند تا اسم بی‌ربط را برای‌تان ردیف کند و شما هم که از هیچ چیز اطلاع ندارید فکر کنید که طرف‌تان در امر لباس عروس کارکشته است. همچنین دقت کنید که مدیر مزون ارتباط خوبی با شما برقرار می‌کندیا نه؟ ارتباط خوب تنها شامل خوشآمد گویی و پذیرایی لوکس نمی‌شود. ببینید اصلا حرف شما و خواسته‌های‌تان از لباس عروس را می‌فهمد؟ بسیاری از خیاط ها اصلا با مد روز و مدلی که شما در نظر دارید آشنا نیستند و هرچه‌قدر هم خودتان را به آب و آتش بزنید حرف خودشان را می‌زنند.

بعد از این‌ که با مدیر مزون حرف زدید با خیاط‌ هایی که برای او کار می‌کنند رو در رو صحبت کنید و نمونه کار آنها را ببینید. دقت کنید که خیاط در کارش منظم است؟ دستش تند است؟ اگر می‌خواهد روی لباس کاری انجام دهد جلوی شما هول و سراسیمه نمی‌شود؟ کارهای او خوش دوخت و تمیز است؟ لباس‌ها را از داخل نگاه کنید ببینید در داخل لباس هم به تمییزی توجه شده و کوک‌ها و دوخت ظاهری آشفته ندارند؟ سپس حتما به خیاط یا کسی که لباس را سنگ‌دوزی می‌کند بگویید که از چه اشکالاتی در دوخت لباس بدتان می‌آید و تاکید دارید که لباس شما دچار چنین مشکلاتی نشود

  1. برای عقد قرارداد آماده شوید. بعد از این‌که مزونی را برای دوخت لباس عروسی‌تان پسندیدید باید حتما موارد مهمی را درباره نحوه کار مزون جویا شوید، اول در مورد آنها توافق کنید و بعد قرار داد ببندید. مهم‌ترین مواردی که باید به آنها توجه کنید عبارتند از:

آیا خود شما لباس مرا می‌دوزید یا سایر خیاط های مزون؟

برای دوخت مدل انتخابی‌ام به چه نوع پارچه‌ای نیاز دارم؟

انواع ارزان‌تری برای آن موجودند؟

دوخت لباس در چند هفته تمام می‌شود؟

تا آماده شدن کامل لباس چند بار باید برای پرو آن بیایم؟

آیا در جلسات پرو نامزدم هم می‌تواند حضور داشته باشد؟

دستمزدتان شامل چه مواردی می‌شود؟

آیا هزینه سنگ‌دوزی، تور، شنل و کت لباس جدا دریافت می‌شود؟

آیا برای اندازه کردن های لباس در هفته قبل از عروسی باید هزینه بپردازم؟

اگر سایر اعضای خانواده هم در این مزون لباس بدوزند برای ما تخفیفی قائل می‌شوید؟

نحوه پرداخت دستمزد چطور است؟

نقد یا اقساط؟

اگر لباس را بعد از عروسی به خود شما بسپارم چقدر از هزینه‌ام کسر می‌شود؟

شما قرار داد می‌بندید؟

خسارت خراب کردن پارچه را در قرارداد قید می‌کنید؟

  1. دوخت لباس عروس چقدر؟ اگر وضعیت مالی‌تان عالی است سری به مزون‌های بالا شهر بزنید و انتظار دستمزدی از 2 میلیون به بالا را داشته باشید این مزون‌ها معمولا 80 درصد مبلغ را از شما دریافت می‌کنند و بعد لباس را می‌دوزند و تازه برای سنگ‌دوزی و سایر مشتقات لباس باید جداگانه پول بدهید. در محله‌های متوسط تر می‌توانید بین 600 هزار تا3 میلیون تومان برای لباس‌عروس‌تان هزینه‌ کنید.

نکات مهم دیگر:

صبحانه بخورید و بعد پرو کنید

قبل از بیرون رفتن از خانه به قصد خرید و پرو لباس عروس، صبحانه خورده باشيد. به خاطر اين که، با صبحانه نخوردن احتمالا حجم شکمتان کوچکتر خواهد بود و این یعنی اگر جزو عروس خانم های تپل یا شکم دار باشید، موقع پرو لباس اندازه واقعی بدنتان مشخص نیست.

همراهان همدل انتخاب کنید

بیشتر مزون های لباس عروس از آمدن همراه با عروس استقبال می کنند. همراهان زیاد باشد طبیعتا ایده ها و نظرات هم زیادتر و بالطبع متفاوت تر می شود و در نتیجه ممکن است انتخابتان را سخت مي کند. با کسانی بروید که نظرشان را قبول دارید و با روحیات شما هنگام خرید آشنا هستند . موقع خرید لباس عروس 20-30 نفر را همراه خودتان به مزون نبرید و هربار که لباسی را پرو می‌کنید فوری عکسش را برای نیمی از فامیل و دوستان نفرستید و نظرخواهی نکنید چون فقط و فقط گیج‌تر می‌شوید و اصلا یادتان می‌رود که خودتان چه لباسی دوست داشتید. موقع خرید فقط 2 تا از صمیمی‌ترین دوستان یا اقوامتان را که البته آدم‌هایی رک هستند و در این زمینه تجربه دارند با خودتان همراه کنید.

آقایان نروید دنبال لباس‌عروس‌!

خریدن لباس عروس ذوق و سلیقه و حوصله می‌خواهد. باید برای این‌کار وقت بگذارید. مطمئن باشید که پشیمان نمی‌شوید. چون اولین و آخرین باری است که این کار را انجام خواهید داد. توصیه ما این است که با یک خانم به خرید لباس عروس بروید نه با آقای داماد. آقایان اصولا حال و حوصله خرید ندارند و مطمئن باشید وقتی شما لباس عروس سوم را امتحان می‌کنید، برای اینکه از این خرید کسل‌‌کننده خلاص شوند، به شما خواهند گفت این لباس بهترین است اما اگر سر فرصت و حوصله لباس عروس دلخواه‌تان را پیدا کردید، می‌توانید همسر آینده‌تان را سورپرایز کنید. به همین سادگی.‌‌

کفش عروسی را زودتر بخرید

درست همان قدر که همراه داشتن لباس زیر مناسب اهمیت دارد، پوشیدن کفش مناسب هم مهم است. کفش شما در روز پرو باید همان کفشی باشد که قرار است شب عروسی بپوشید. به این ترتیب خیاط یا فروشنده می تواند بفهمد که دامن شما چقدر باید بلند باشد یا دنباله آن باید چطور قرار بگیرد.

لباس زیر مناسب بپوشید

همان لباس زیری را به تن کنید که قرار است شب عروسی بپوشید. اگر قرار است لباستان دکلته باشد، فروشنده یا خیاط به شما خواهد گفت از لباس زیر تنه دار و بدون بند استفاده کنید. بنابراین قبل از آنکه به پرو بروید، لباس زیر نو و مناسب را خریداری کرده و همراهتان ببرید.

سایز لباس عروس را در نظر بگیرید

هیچ منظره‌ای بدتر از این نیست که عروسی در طول مراسم ازدواجش دائم بالای لباس بدون آستینش را نگه داشته باشد که مبادا پایین بیاید یا با سجاق یقه درگیری داشته باشد و… از همان ابتدا لباسی انتخاب کنید که قالب تنتان باشد تا مجبور به تغییر و دستکاری لباس نشوید.بیشتر عروس ها از شدت استرس در روزهای قبل از عروسی وزن کم می کنند. بنابراین به خیاط یا فروشنده بگویید لباسی می خواهید که اگر لاغر شدید بتوانید آن را در شب عروسی به تنتان اندازه کنید.

– با لباس دلخواهتان بچرخید

با لباس عروسی که انتخاب کرده اید راه بروید و بنشینید تا مطمئن شوید که با آن راحت هستید. اگر لباس برایتان بلند یا تنگ و گشاد باشد یا اگر راه رفتن تان را مشکل کند به هیچ عنوان نباید آن را انتخاب کنید. مگر آن که بخواهید در روز عروسی از اول تا آخر در عذاب باشید.

اصول تناسب را از یاد نبرید

. موقع خرید لباس عروس را بر اساس اندامی که در حال حاضر دارید، انتخاب کنید نه اندامی که می خواهید، داشته باشیدوقتی می‌خواهید لباس عروسی‌تان را بخرید باید، چیزی را انتخاب کنید که متناسب با اندام شما باشد؛ مثلا لباس‌های تنگ و چسبان به درد کسانی که اندام گلابی‌شکل دارند نمی‌خورد و آنها که بالاتنه‌ای چاق دارند بهتر است لباسی با بالا تنه بلند نپوشند. البته یادتان باشد که قرار نیست فقط یک مدل لباس به شما بیاید و هیچ انتخاب دیگری نداشته باشید. در مزون‌های عروس، لباس‌های متفاوتی برای اندام‌های مختلف وجود دارد بهتر است در این بخش به نظرات کارشناسانی که در مزون‌ها هستند، توجه کنید.

یک نکته مهم:

در روز پرو، حتما درباره شنل یا کت، تاج عروس و تور عروس، دستکش، کیف و هر متعلقات دیگری که فکر می کنید نیازتان خواهد بود صحبت کنید. انتخاب این موارد به قدر کافی وقت گیر است. بنابراین آن را برای روز آخر نگذارید و از قبل فکر همه چیز را بکنید.

اشتراک گذاری:
دیگران چه می‌خوانند
ارسال دیدگاه