درمان اضطراب اجتماعی ، چطور فوبیا اجتماعی را درمان کنیم؟

تاريخ : 13 خرداد

در این قسمت از گهر به راه های درمان فوبیا اجتماعی یا اضطراب اجتماعی برای شما عزیزان خواهیم پرداخت. اگر فکر می کنید ممکن است اختلال اضطراب اجتماعی داشته باشید، باید از یک متخصص در همین زمینه کمک بگیرید. درمان‌ها و داروهای روان‌شناختی و راهبردهای مقابله‌ای وجود دارد که می‌تواند به شما کمک کند. اضطراب های اجتماعی اغلب ریشه در کودکی انسان ها دارد. همچنین جالب است بدانید که بچه‌های خجالتی بیشتر به بزرگسالانی مضطرب اجتماعی تبدیل می‌شوند.

راه های درمان فوبیا اجتماعی یا اضطراب اجتماعی

 

  • درمان اضطراب اجتماعی ، چطور فوبیا اجتماعی را درمان کنیم؟, پورتال خبری فرهنگی گهر
چگونه از اضطراب اجتماعی خلاص شویم؟ نکات و ترفندها

ترس یک ویژگی جهانی انسان است. گاهی اوقات، این ترس می‌تواند در موقعیت‌هایی که ذهن ما ممکن است آن موقعیت را به‌عنوان لحظه ای تهدیدآمیز در نظر بگیرد، به روش‌های مختلفی ظاهر شود. این اغلب زمانی اتفاق می‌افتد که در مورد چیزی احساس اضطراب می‌کنید: آن وحشت اولیه که هنگام دور شدن از خانه، ملاقات با افراد جدید، انجام یک رسیتال، یا سخنرانی در مقابل تعدادی از مردم احساس می‌کنید، می‌تواند فلج‌کننده باشد.

با این حال، به نوعی، برخی از افراد موفق می شوند از این موقعیت عبور کنند و حتی از آن نهایت استفاده را ببرند. با این حال، در حالی که احساس اضطراب چیزی است که همه هر از چند گاهی آن را تجربه می کنند، افراد مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی نوع خاصی از ترس را دارند. برای افراد مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی (که فوبیای اجتماعی یا SAD نیز نامیده می شود)، تعامل با دیگران در موقعیت های اجتماعی به راحتی انجام نمی شود و در برخی موارد کاملاً ترسناک است. این ناراحتی ناشی از قرار گرفتن در موقعیت های اجتماعی می تواند منبع پریشانی و ترس باشد.

در این مقاله به بررسی اختلالات اضطراب اجتماعی به عنوان یک مفهوم می پردازیم و نکات مفیدی برای از بین بردن آن برای همیشه بیان می کنیم.

درک اختلال اضطراب اجتماعی

اختلال اضطراب اجتماعی فقط کمرویی نیست. این یک ترس شدید از خجالت کشیدن خود در موقعیت های اجتماعی است. اگر این ترس را دارید، ممکن است این سوال برایتان پیش بیاید که چرا من تنها کسی هستم که این مشکل را تجربه می کنم؟

واقعیت این است که شما نیستید. بر اساس گزارش انجمن اضطراب و افسردگی آمریکا، تنها در ایالات متحده، ۱۵ میلیون نفر به این بیماری مبتلا هستند. بر اساس گزارش موسسه ملی سلامت روان، ۱۲.۱ درصد از مردم این اختلال را در مقطعی از زندگی خود تجربه خواهند کرد. این افراد بسیاری هستند که باید با یک اختلال اضطراب اجتماعی زندگی کنند.

تصور کنید چقدر غم انگیز است که مردم فکر می کنند خجالتی هستند و به دلیل “افاده ای” بودن نیست که اجتماعی نیستند. انجمن روانپزشکی آمریکا اختلال اضطراب اجتماعی را به عنوان یک اختلال روانی تعریف می کند که در آن فرد از یک یا چند موقعیت اجتماعی که ممکن است خجالت در آن رخ دهد، ترس دائمی داشته باشد و ترس یا اضطراب با تهدید واقعی ناشی از وضعیت اجتماعی که تعیین شده است و با هنجارهای فرهنگی فرد تناسب ندارد. این یک بیماری روانی مزمن است که افراد را از دوست یابی باز می دارد، برخلاف آنچه مردم تصور می کنند یا به تصویر می کشند.

علائم اختلال اضطراب اجتماعی

بنابراین اختلال اضطراب اجتماعی چگونه خود را نشان می دهد؟

در اینجا برخی از علائم اضطراب اجتماعی بر اساس راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی (DSM-5) آورده شده است:

  • درمان اضطراب اجتماعی ، چطور فوبیا اجتماعی را درمان کنیم؟, پورتال خبری فرهنگی گهر
  • علائم فیزیکی: عرق کردن، سرخ شدن، حالت تهوع، لرزش، تپش قلب، درد قفسه سینه، خشکی دهان، سرگیجه و لرزش صدا.
  • علائم رفتاری: داشتن وضعیت بدنی سفت، ترس از قضاوت شدن، دشواری در برقراری تماس چشمی، هشیاری بیش از حد، ترس از اینکه مردم متوجه مضطرب بودن شما شوند و تحلیل بیش از حد عملکردتان پس از تعاملات اجتماعی.
  • علائم اجتماعی: اجتناب از گردهمایی های اجتماعی، اجتناب از موقعیت هایی که منجر به رویارویی می شود، اجتناب از موقعیت هایی که در آن مرکز توجه هستید، اجتناب از غذا خوردن در مقابل دیگران، داشتن زمان دشوار برای شروع مکالمات و صحبت با کسانی که دوست دارید.

اگرچه برخی علائم ممکن است متفاوت باشد، اما مرکز این اختلال همچنان ترس مداوم از تعاملات اجتماعی است. برای غلبه بر اضطراب اجتماعی، ابتدا باید آن را بپذیرید؛ خودتان را در مورد آن مورد مؤاخذه و سرزنش قرار ندهید. مهمتر از همه، در تغییرات بر روی خودتان صبور باشید.

نکاتی برای رهایی از اختلال اضطراب اجتماعی

۱- کمک بخواهید.

گاهی اوقات، اضطراب اجتماعی ممکن است طاقت فرسا باشد، و اغلب، افراد مبتلا به اضطراب اجتماعی به دلیل آن احساس افسردگی می کنند. ما درک می کنیم که در طول نبرد برای کنترل زندگی شما، ممکن است لحظاتی پر از سوالات و هیجانات عصبانیت و ناراحتی داشته باشید. با این حال، ناامید نشوید و در را بر روی خود نبندید. راه های زیادی برای تخلیه ناامیدی و تلاش برای بهتر شدن وجود دارد. شما همیشه می توانید با یک متخصص سلامت روان در مورد ترس ها و وضعیت خود صحبت کنید.

۲- یک فرد پشتیبان داشته باشید.

آنها می توانند شما را همراهی کنند تا به دنبال کمک حرفه ای باشید، برای یک جلسه فرد پشتیبان با شما همراه باشد، وقتی ناامید هستید و نمی دانید چه کار کنید، آنجا باشد. در هر صورت، شما به یک سیستم پشتیبانی نیاز دارید، زیرا نمی توانید در تمام مسیر بهبودی به خودتان تکیه کنید.

۳- به گروه پشتیبانی بپیوندید.

دیدن افرادی که مشکلی مشابه شما دارند بسیار کمک کننده خواهد بود. به نوعی دیگر احساس تنهایی نمی کنید. می بینید که آنها در برابر سختی ها به سمت سلامتی حرکت می کنند و شما را تشویق می کنند که همین کار را انجام دهید. بنابراین، آیا پیوستن به یک گروه حمایت از اضطراب اجتماعی بهبودی شما را روان‌تر و سرگرم‌کننده‌تر می‌کند؟بله!

در ابتدا، قرار گرفتن در اتاقی پر از غریبه‌ها می‌تواند باعث شود که بخواهید آنجا را ترک کنید و در را ببندید. اما اینها افرادی هستند که مانند شما درگیری دارند، فکر آمدن شما نیز باعث می شود که آنها احساس کنند می خواهند برای رفع آن تلاش کنند. آنها یک یادآوری دائمی هستند که شما تنها نیستید. داشتن شهامت برای رفتن به یک جلسه یا بیشتر گام بزرگی در مسیر درست است.

۴- دست از سخت گیری بر خود بردارید.

همه در حال گذراندن یک مشکل هستند. در مورد شما، این یک اختلال اضطراب اجتماعی است. اگر با ایجاد انتظارات غیرواقعی خود را تحت فشار بی مورد برای بهتر شدن قرار دهید و در صورت بروز هرگونه لغزش در یک موقعیت اجتماعی، خود را مورد سرزنش قرار دهید، می توانید روند رشد خود را مختل کرده و حتی وضعیت را بدتر کنید. هیچ کس نگفته که این کار آسان خواهد بود، و چنین چیزهایی با یک تکان دادن انگشت یا با یک تأیید خود از بین نمی روند. با خودتان صبور باشید برخی روزها ممکن است بی دغدغه و برخی سخت باشند، اما تسلیم نشوید. می توانید از آن عبور کنید.

۵- خوب غذا بخورید و ورزش کنید.

مراقبت از ذهن بدن را نیز درگیر می کند. فقط چیزی در مورد خوردن یک وعده غذایی متعادل، نوشیدن آب کافی و ورزش منظم وجود دارد که باعث می شود احساس کنید در قله دنیا هستید. مثل اینکه همه چیز را تحت کنترل دارید. زندگی سالم نه تنها بدن بلکه ذهن شما را نیز تغذیه می کند. بنابراین، هنگامی که به دنبال حذف صبحانه هستید، دوباره فکر کنید. تغذیه سالم، فشار خوردن بیش از حد را متوقف می کند، که ممکن است شما را مستعد چاقی و اختلالات خوردن کند.

ورزش همچنین به شما کمک می کند تناسب اندام داشته باشید و حتی اعتماد بیشتری به خود و بدن خود به دست آورید. اگر در باشگاه ثبت نام کنید، گامی عظیم از محدوده راحتی خود برمی دارید زیرا در معرض دید مردم قرار می گیرید. چه کسی می داند، ممکن است زمانی که در آنجا هستید، یک یا دو دوست پیدا کنید. در نهایت، انجام تمرینات بدنی به شما کمک می کند تا در یک ساعت مناسب در شب بخوابید. خواب کافی به طور منظم یکی از راه هایی است که به کاهش اضطراب اجتماعی شما کمک می کند.

۶- نگه داشتن یک دفترچه

شما می توانید جزئیات مبارزات خود، داستان های جالب، چیزهایی که باعث خنده یا گریه شما شده است، و حتی بهترین روش برای بهبود عادات خود، که برای مقابله با موقعیت های اجتماعی طراحی شده است را شرح دهید.

۷- پیروزی های خود را جشن بگیرید.

وقتی کاری مثل بیرون رفتن انجام می‌دهید، با موقعیت‌های اجتماعی روبرو می‌شوید، آن را جشن بگیرید، محرک خودتان باشید. هر چقدر هم که فکر می‌کنید تلاشی که انجام داده‌اید کوچک یا ناچیز بوده است، خودتان را تمجید کنید. آن پیراهن را برای خود بخر، آن جفت گوشواره های دوست داشتنی، برای خود بستنی بخر، یک تکه کیک بخور، و قدردان همه چیزهای خوبی که زندگی در اختیارت می گذارد باش، بخصوص اکنون که کار سختی را انجام می دهی.

دریافت درمان

درمان اختلال اضطراب اجتماعی (فوبی اجتماعی) معمولاً از طریق ترکیبی از درمان شناختی-رفتاری و دارو انجام می شود. درمان شناختی-رفتاری نوعی گفتار درمانی است که در آن متخصص سلامت روان به بیمار کمک می کند تا الگوهای افکار منفی در سر خود را که ممکن است زمینه ساز بیماری او باشد را بررسی کرده و از بین ببرد. جلسات همچنین شامل یادگیری مهارت‌های مقابله‌ای مانند تمرین‌های آرامش‌ بخشی می‌شود، به طوری که وقتی فرد دوباره احساس اضطراب خود را احساس کرد، بدون اینکه تحت فشار قرار بگیرد، بهتر با آن مقابله کند. همانطور که گفته شد، درمانگر ممکن است داروهایی را نیز برای کمک به این اختلال تجویز کند. به بیماران مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی معمولاً SSRI یا مهارکننده‌های انتخابی بازجذب سروتونین تجویز می‌شود؛

دسته‌ای از داروهای ضد افسردگی که شامل داروهایی مانند:

  • فلوکستین (پروزاک)
  • پاروکستین (پاکسیل)
  • سرترالین (Zoloft)

این داروها از خروج سروتونین (یک ماده شیمیایی مغز که باعث ایجاد احساس خوشبختی می شود) به همان سرعتی که در غیر این صورت انجام می شد، جلوگیری می کند. هدف این است که این به بیماران مبتلا به اضطراب شدید کمک می‌کند تا احساس راحتی بیشتری داشته باشند و به آنها کمک می‌کند تا تحت تأثیر شرایط خود قرار نگیرند.

مهم تر از همه، این کار را برای خودتان انجام دهید.

برای هر تغییری که می خواهید ایجاد کنید، از کسی تقلید نکنید یا این کار را انجام ندهید تا کسی شما را دوست داشته باشد. شما مهم هستید و لیاقت انجام این کارها را دارید فقط به این دلیل که می خواهید یا دوست دارید این تغییرات را انجام دهید. اگر می خواهید ظاهر خود را تغییر دهید، این کار را انجام دهید زیرا می خواهید نه به این دلیل که کسی گفته است که باید تغییر دهید.

اگرچه ممکن است گاهی اوقات تلاش برای غرق نشدن در جریان جویای تایید از سوی مردم سخت باشد، اما با موارد و کارهای کوچک که برای خودتان انجام می‌دهید، عادت می‌کنید که کارهای خود را انجام دهید و شخص مهم خود باشید. در پایان باید گفت که شما خوب هستید عزیزم و فقط بدانید که در این مبارزه تنها نیستید.

اضطراب اجتماعی می‌تواند ناشی از عوامل مختلفی باشد، از جمله سابقه خانوادگی، موقعیت‌های شغلی جدید یا اجتماعی، موقعیت‌های منفی در دوران رشد (قلدری و غیره)، یا داشتن ناتوانی جسمی که جلب توجه می‌کند (مثلاً: شکاف پالت). برخی از متخصصین می گویند رویدادهای جاری، مانند همه گیری اخیر COVID-19، می تواند به تحریک اضطراب اجتماعی کمک کند. یکی از پیامدهای منفی نیاز به تنهایی، به ویژه برای افرادی که برای مدت طولانی در انزوا قرار گرفته اند یا از قبل مستعد اضطراب هستند، این است که نمی توانند مهارت های اجتماعی خود را “به روز” نگه دارند. در نتیجه آنها احساس اضطراب می کنند.

 

آخرين هاي اين بخش
ديگران چه مي خوانند
دیدگاه ها
برای ارسال دیدگاه مرتبط با این مطلب کلیک کنید

گـهـر در شبکه هاي اجتماعي