بیکاری همواره یکی از چالش هایی است که در سطح فردی، خانوادگی و اجتماعی می تواند پیامدهایی را به همراه داشته باشد و کسانی قادر به گذر این چالش هستند که بتوانند مراحل پیدا کردن شغل را به سلامت پشت سر گذارند.
از جمله مهمترین مراحلی که تقریبا همه کارجویان موظف به گذر از آن هستند، مرحله مصاحبه استخدامی است که اتفاقا نقشی تعیین کننده و اساسی در استخدام فرد می تواند داشته باشد.
اما گاهی زدن حرف های نابجا همه چیز را خراب می کند و باعث از دست رفتن فرصت شغلی می شود، مثل این حرف ها:
1 – ببخشید دیر کردم. پرستار بچه به این راحتی ها گیر نمی آید
این جمله ویژه مادران شاغل است. این اتفاق اگرچه از نظر شما دلیلی کاملا منطقی و توجیه پذیر است، اما از نظر کسی که روبروی شماست و می خواهد مصاحبه استخدامی با شما داشته باشد، ایراد بنی اسرائیلی بیش نیست. پس مراقب باشید علاج قبل از واقعه کنید و حتما پیش از حاضر شدن در مصاحبه استخدامی از جایی که قرار است فرزندتان را بفرستید، اطمینان حاصل کنید.
2 – من از فلان حزب و دسته و گروه متنفرم
از تمایلات و علایق شخصی و به ویژه سیاسی خود تا آنجا که امکان دارد صحتبی به میان نیاورید و سعی کنید آنها را نزد خود نگه دارید. بی دلیل به بیان آنها نپردازید، چون لزومی ندارد وقتی به کارتان نمی آید، دیگران را در جریان این موضوع قرار دهید.
3 – شغل ایده آل من آموزش سفالگری در یک کشتی وسط دریاست!
لطفا اگر واقعا خواهان کار کردن هستید، دست از این ایده آل گرایی ها بردارید و به فرصتی که برایتان پیش آمده فکر کنید. دلیلی ندارد که شما روبروی مصاحبه کننده بنشینید و از چیزهایی بگویید که شاید خیلی هاشان اصلا در دنیای واقعی امکان تحقق نداشته باشند. به شدت از رویا پردازی بپرهیزید.
4 – رئیس قبلی ام دیوانه بود
این توصیف می تواند تیر خلاصی باشد برای رد شدنتان در مصاحبه. از رئیس قبلی تان، هر طور که بوده، حرفی به میان نیاورید و اگر هم از شما خواسته شد تا درباره اش حرف بزنید، لطفا با لعن و نفرین از او یاد نکنید، چون به ضرر خودتان است.
5 – من سوالی از شما ندارم
اکثر کسانی که مصاحبه انجام می دهند، در انتهای مصاحبه از شما می خواهند که اگر سوالی دارید از آنها بپرسید. گفتن عبارت سوالی ندارم، بدترین پاسخی است که می توانید به مصاحبه کننده بدهید. از قبل آمادگی ذهنی برای خودتان ایجاد کنید که سوال مناسبی را از مصاحبه کننده بپرسید.