چگونه آلزايمر نگيريم؟

تاريخ : 26 مرداد

آلزايمر، بيماري شايعي است و تعداد مبتلايان به آن هر روز بيشتر مي‌شود. آکادمي نورولوژي آمريکا پيش‌بيني کرده که در سال ۲۰۵۰، حدود ۱۰۰ ميليون نفر در سراسر جهان به اين بيماري مبتلا خواهند بود.

چگونه آلزايمر نگيريم؟, پورتال خبری فرهنگی گهر

 درمان‌هايي که در حال حاضر براي اين بيماري وجود دارد چندان رضايت‌بخش نيست و دانشمندان معتقدند براي مبارزه با اين بيماري، بايد به دنبال پيشگيري بود؛ اما چگونه؟

 

تازه‌ترين پژوهش‌هاي دانشمندان نشان مي‌دهد داشتن رژيم غذايي مناسب و عادت به ورزش، مي‌تواند خطر ابتلا به آلزايمر را به نصف يا حتي کمتر از آن برساند. اين پژوهش‌ها همچنين حاکي از آن است که خوراکي‌هايي که براي قلب مفيدند براي مغز نيز سودمندند و مي‌توانند به پيشگيري از آلزايمر کمک کنند.

با خواندن مطلب زير با تازه‌ترين توصيه‌هاي پزشکان براي پيشگيري از آلزايمر آشنا مي‌شويد. اين پيشنهادها در آخرين کنفرانس بين‌المللي تغذيه و سلامت مغز که در ماه گذشته ميلادي در واشنگتن برگزار شد ارائه شده‌اند:


۱. از چربي‌هاي بد دوري کنيد

مصرف چربي‌هاي اشباع و روغن‌هاي ترانس را به حداقل برسانيد. اين کار علاوه بر اينکه به پيشگيري از آلزايمر کمک مي‌کند، باعث پيشگيري از چاقي، ديابت و بيماري‌هاي قلبي – عروقي نيز مي‌شود. چربي‌هاي اشباع، عمدتا در محصولات لبني، گوشت و برخي روغن‌ها مانند روغن نخل (خرما) و روغن نارگيل يافت مي‌شوند. چربي‌هاي ترانس نيز در تنقلات، کيک‌ها و کلوچه‌هاي آماده و غذاهاي سرخ‌کرده هستند. اگر در برچسب اطلاعات تغذيه‌اي يک خوراکي عبارت «روغن هيدروژنه» يا «نيمه هيدروژنه» ديديد، بهتر است از خريد آن صرف‌نظر کنيد.


۲. بيشتر سبزيجات بخوريد

سبزيجات، حبوبات، ميوه‌ها و غلات کامل بايد اصلي‌ترين بخش رژيم غذايي شما باشند. اين خوراکي‌ها فاقد روغن اشباع و ترانس و در عوض سرشار از ويتامين‌هايي مانند فولات و ويتامين B6 هستند که نقش مهمي در سلامت مغز دارند. همچنين اگر سبزيجات، ميوه?جات، حبوبات و غلات کامل بخش اصلي رژيم غذايي شما باشند از خطر بروز اضافه وزن و ديابت نيز دور خواهيد ماند.


۳. ويتامين E را فراموش نکنيد

ويتامين E نوعي آنتي‌اکسيدان است که در بسياري غذاها به‌ويژه دانه‌ها يا مغزها يافت مي‌شود. اين ويتامين براي سلامت مغز مفيد است و مي‌تواند به پيشگيري از آلزايمر کمک کند. مصرف روزانه
۳۰ گرم از دانه‌ها يا مغزها، مي‌تواند نياز شما به ويتامين E را تامين کند. اگر به اندازه يک مشت آجيل معمولي مصرف کنيد، تقريبا ۵ ميلي‌گرم ويتامين E دريافت خواهيد کرد. منابع ديگر اين ويتامين، شامل ميوه‌هاي استوايي مانند انبه، پاپايا، آووکادو و همچنين گوجه‌فرنگي، فلفل دلمه‌اي قرمز، اسفناج و غلات پرک‌شده غني‌شده با ويتامين E هستند.


۴. ويتامين ۱۲‌B کافي دريافت کنيد

غذاهاي غني‌شده با ويتامين ۱۲‌B يا قرص‌هاي مکمل که دست کم نياز روزانه به ويتامين ۱۲‌B براي يک فرد بالغ (۴/۲ ميکروگرم در روز) را تامين کنند، منبع مناسبي از اين ويتامين هستند. اين ويتامين و ديگر هم‌خانواده‌هايش از گروه ويتامين B، يعني فولات و ويتامين B6 به داشتن حافظه بهتر کمک مي‌کنند و مانع از تحليل رفتن بافت مغز مي‌شوند.

براي تامين ويتامين ۱۲‌B مورد نياز بدن، مي‌توانيد از مکمل‌ها استفاده کنيد يا غذاهاي غني‌شده با اين ويتامين مانند شيرسوياي غني‌شده يا غلات پرک‌شده غني‌شده را مصرف کنيد. هر فرد بالغ روزانه به ۴/۲ ميکروگرم ويتامين ۱۲‌B نياز دارد. با وجودي که ويتامين ۱۲‌B در گوشت و لبنيات نيز يافت مي‌شود اما در افراد سالمند، به‌ويژه آنهايي که متفورمين يا داروهاي ضداسيد مصرف مي‌کنند، مقدار کمي از اين ويتامين جذب بدن مي‌شود. به همين دليل محققان توصيه مي‌کنند همه افراد بالاي ۵۰ سال از مکمل‌هاي حاوي ويتامين۱۲‌B استفاده کنند.

منابع سالم فولات شامل سبزيجات برگدار مانند کلم بروکلي، کلم‌پيچ، اسفناج و همچنين مرکبات، طالبي، نخودفرنگي و لوبيا هستند. مقدار توصيه‌شده مصرف فولات براي بزرگسالان ۴۰۰ ميکروگرم در روز است. براي اينکه اين مقدار فولات را به بدنتان برسانيد، مي‌توانيد در وعده صبحانه يک کاسه غلات پرک‌شده غني‌شده با فولات بخوريد يا يک بشقاب بزرگ سالاد سبزيجات درست کنيد و روي آن لوبياي پخته‌شده، پرتقال حلقه‌شده و نخود فرنگي بريزيد و نوش جان کنيد. ويتامين B6 نيز علاوه بر سبزيجات سبزرنگ، در لوبيا، غلات کامل، آجيل، موز و سيب‌زميني شيرين يافت مي‌شود. مقدار مورد نياز روزانه اين ويتامين براي سالمندان بيشتر است. با خوردن روزانه نصف فنجان برنج قهوه‌اي مي‌توانيد مقدار لازم از ويتامين B6 را براي خودتان تامين کنيد.


۵. مراقب آهن و مس باشيد

هنگام انتخاب مولتي‌ويتامين، محصولي را انتخاب کنيد که فاقد آهن يا مس باشد و فقط در صورتي که پزشکتان تجويز کرده از مکمل‌هاي آهن استفاده کنيد. اگرچه آهن و مس هر دو براي سلامت مفيد هستند اما مصرف بيش از حد آنها باعث مشکلات ذهني مي‌شود.


۶. دور ظرف آلومينيومي خط بکشيد

دانشمندان سال‌هاست احتمال مي‌دهند آلومينيوم يکي از عوامل تاثيرگذار در بروز بيماري آلزايمر باشد. هرچند اين موضوع تاکنون اثبات نشده اما پرهيز از استفاده از ظروف آلومينيومي و خودداري از مصرف خودسرانه داروهاي ضداسيد حاوي آلومينيوم (مانند آلومينيوم ام‌جي) معقول و محتاطانه به نظر مي‌رسد. آلومينيوم در بعضي انواع بيکينگ پودر و فراورده‌هاي خوراکي و نيز در اکثر محصولات ضد عرق (مام يا اسپري بدن) وجود دارد.


۷. ورزش کنيد

ورزش‌هاي هوازي (ايروبيک) منظم بايد بخشي از برنامه زندگي شما باشد. دست‌کم ۳ بار در هفته پياده‌روي (هر بار به مدت ۴۰ دقيقه) لازم است تا شما از فوايد ورزش در پيشگيري از آلزايمر بهره‌مند شويد. اگر با پياده‌روي ميانه‌اي نداريد، ساير ورزش‌هاي هوازي را امتحان کنيد. ورزش‌هاي هوازي مانع از تحليل رفتن بافت مغز مي‌شوند، حافظه را بهبود مي‌دهند و از مشکلات ذهني جلوگيري مي‌کنند. پژوهش‌هاي جديد نشان مي‌دهند افرادي که در سنين ميانسالي و حوالي ۴۰ سالگي ورزش مي‌کنند کمتر از ديگران در سنين بالاي ۶۵ سالگي به آلزايمر دچار مي‌شوند.

 

منبع: salamatiran.com

آخرين هاي اين بخش
ديگران چه مي خوانند
دیدگاه ها
برای ارسال دیدگاه مرتبط با این مطلب کلیک کنید

گـهـر در شبکه هاي اجتماعي