طرز تهیه بریونی ، غذای سنتی ویژه اصفهان

دسته بندي : آشپزی,سبک زندگی
تاريخ : 18 مهر

طرز تهیه بریونی ، غذای سنتی ویژه اصفهان

غذایی سنتی از شهری قدیمی و سنتی . پایتخت فرهنگ و هنر ایرانی غذاهای سنتی زیادی دارد اما این غذا به راستی چیز دیگریست . بریونی غذاییست که با نام اصفهان همراه است . عاشقان گوشت این غذای خوشمزه را از دست ندهید .

طرز تهیه بریونی ، غذای سنتی ویژه اصفهان, پورتال خبری فرهنگی گهر

مواد لازم:

  •     گوشت گردن / سردست / دنده …. ۵۰۰ گرم
  •     پیاز درشت …. ۱عدد
  •     نمک وزردچوبه وفلفل و دارچین …. به مقدار لازم
  •     خلال بادام …. به مقدار لازم
  •     سبزی معطر ریز خرد شده …. ۵ ق م
  •     برگ ریحان تازه …. ۴ ق م
  •     ترخون/مرزه/نعنا(خشک) …. مجموعا ۱ ق م
  •     شش گوسفند(جگر سفید) ….. دلخواه

طرز تهیه:

۱ – گوشت را به همراه پیاز نمک وفلفل وزردچوبه نیم پز کرده(به مدت ۱ ساعت در قابلمه) وپس از سرد شدن وپاک کردن ار استخوان و… چرخ می کنیم .آب گوشت را برای چرب کردن گوشت و تریت بریون نگه دارید .

۲ – ریحان تازه را ریز خرد کرده و سبزیجا خشک را نیز پودر کنید . سبزیجات را اضافه کرده نمک وفلفل را اندازه می کنیم وخوب ورز می دهیم .

۳ – سپس کف قالب بریان (قالب ها بیضی شکل با دسته بلند که در عکس می بینید -در صورت در دسترس نبودن میتوانید از تابه های کوچک استاده کنید) را چرب کرده دارچین وخلال بادام ریخته از موادگوشتی در قالب بریان قرار داده به قطر ۱ سانتی متر وسپس روی حرارت قرار داده تا برشته شود .

طرز تهیه بریونی ، غذای سنتی ویژه اصفهان, پورتال خبری فرهنگی گهر

۴ – نان را به وسیله چربی موجود روی اب گوشت چرب کرده وسپس بریان برشته را روی ان بر می گردانیم .

۵ -جهت تزئین می توانیم از شش پخته وچرخ شده نیز استفاده کنیم .

۶ -آبگوشت باقیمانده از گوشت را می توان با نان خرد شده مخلوط وبه همراه کشک در کنار بریان استفاده کرد .

نکات :

۱ – بریان به صورت سنتی چرب سرو میشود . میتوانید اگر دوست داشتید تا نوع سنتی آن را تهیه کنید . ۱۰۰ گرم قلوه گاه گوسفنده یا ۵۰ گرم دنبه نیز اضافه کنید.

۲ – در رستوران ها میز مخصوص تهیه بریون موجود بوده که در عکس میبینید . این میز یک قابلمه بزرگ دارد که آب گوشت داخل آن است و سک سینی که زیر آن شعله روشن است و برای خود بریون استفاده میشود .

طرز تهیه بریونی ، غذای سنتی ویژه اصفهان, پورتال خبری فرهنگی گهر

۳ – معمولا بریون به صورت یک نان که گوشت داخل آن است به همراه سبزیجات ، پیاز و ترشی ودورچین و همچنین کاسه ای جدا گانه که تریت داخل آن است سرو میشود .

۴ – تریت بریون توسط خود آشپز تهیه میشود . روی تریت کشک و دارچین و یک عدد گوجه معمولا قرار داده میشود .

آخرين هاي اين بخش
ديگران چه مي خوانند
دیدگاه ها
برای ارسال دیدگاه مرتبط با این مطلب کلیک کنید

گـهـر در شبکه هاي اجتماعي