مواد لازم براي 8 نفر:
مرغ يك عدد، حدود دو كيلوگرم، 8 تكه خرد شود(بدون پوست)
برنج 700 گرم
خلال پرتقال يا نارنج خشك 150 گرم تازه 400 گرم
خلال پسته 100 گرم
خلال بادام 100 گرم
هويج 4 عدد
شكر 700 تا 800 گرم
زعفران يكچهارم پيمانه دم كرده
روغن مايع به ميزان لازم
كره يا روغن حيوان به ميزان لازم
پياز يك عدد
نمك و فلفل به ميزان لازم
طرز تهيه:
خلال پوست پرتقال يا نارنج را پاك كنيد تا كاملاً تميز باشد در يك قابلمه كه گنجايش آب بيشتر را داشته باشد روي خلالها را آب بگيرد دو تا 3 بار بجوشانيد در آب ساده بريزيد و چند بار با فاصله يك ساعت آب آن را عوض كنيد تا تلخي آن گرفته شود. شكر را با 4 پيمانه آب بجوشانيد بعد از آن كه شربت كمي غليظ شد خلال تلخي گرفته را در آن بريزيد. هويجها را كاملاً با پوستكن پوست بگيريد و رنده درشت كنيد و همراه با يك پيمانه آب و يكهشتم قاشق جايخوري نمك بپزيد و در صافي بريزيد و به شربت و خلال پرتقال اضافه كنيد و بعد روي حرارت بگذاريد و بجوشانيد تا يك پيمانه از شربت باقي بماند خلال پرتقال و هويج شيرين شده را در صافي بريزيد و شربت آن را نگهداريد. خلال بادام و پسته را تميز كنيد و بشوييد و دو سوم هر كدام را با خلال هاي شيرين شده مخلوط كنيد و كنار بگذاريد مرغ را با يك عدد پياز و كمي نمك و فلفل بپزيد تا بعد از پختن يك دوم پيمانه آب آن باقي بماند آب مرغ را صاف كنيد و با شربت باقيمانده از خلالها مخلوط كنيد همراه با يكدوم زعفران و يك تا دو قاشق كره يا روغن حيواني آب كرده و كنار بگذاريد برنج خيس كرده را آبكش كنيد و دو تا سه قاشق روغن مايع را با يك پيمانه آب گرم روي برنج آبكش شده در آبكش بريزيد و بعد برنج را طبق معمول دم كنيد ده دقيقه آخر كه برنج دم كشيده شربت را روي برنج بدهيد. موقع كشيدن برنج در ظرف دوسوم برنج را همراه با بقيه زعفران و يك قاشق كره يا روغن حيواني با دو سوم مخلوط خلالها مخلوط كنيد و برنج را در ديس بكشيد و برنج همراه با مخلوط خلالها را با لايهلايه با برنج مخلوط كنيد و روي آن را طبق سليقه خود با يكسوم مخلوط خلالها و برنج زعفراني تزيين كنيد.مرغ را نيز ميتوانيد لايهلايه داخل مخلوط برنج و خلالها گذاشته و يا در ديس جداگانه بگذاريد و با كمي مخلوط خلال تزيين كنيد.
راز و رمزها:
1ـ شيرينپلو را ميتوانيد با گوشت گوسفند ماهيچه و يا كوفته ريزه بپزيد.
2ـ مرغ شيرين پلو را بعد از پختن ميتوانيد سرخ كنيد.
3ـ مرغ را ميتوانيد بدون استخوان كنيد و لابهلاي برنج بريزيد.
4ـ شيرين پلو را بدون هويج نيز ميتوانيد تهيه كرد البته هويج هم طعم خوبي به شيرينپلو ميدهد و هم از نظر اقتصادي صرفه ميباشد.
5ـ مايع شيرينپلو را ميتوانيد با برنج لابهلا دم كنيد البته بايد خلال پسته را حذف كنيد چون رنگ سبز خلال از بين ميرود و سبزي آن كم ميشود و تهديگ برنج احتمال سوختن دارد چون غذا شيرين است و مراقبت زياد را طلب ميكند.
6ـ ميتوانيد مايع شيرين پلو را تهيه كنيد و در فريزر نگهداريد البته شربت را نيز بايد در ظرفهاي كوچك جداگانه در دار فريز كنيد تا موقع مصرف با آب گوشت و مرغ مخلوط كنيد و روي برنج بدهيد.
7ـ در صورت داشتن مايع شيرين پلو در فريزر هر موقع كه لازم بدانيد فوري ميتوانيد يك ديس شيرينپلو داشته باشيد همراه با غذاهاي ديگر
8ـ از خلالهاي تازه استفاده كنيد و مراقب باشيد رنگ خلال پسته كاملاً سبز باشد.
9ـ خلال نارنج از خلال پرتقال خوشعطرتر ميباشد.
10ـ مرغ شيرينپلو را ميتوانيد با مقداري زعفران و كمي آب و يك قاشق روغن مايع بپزيد كه مرغ طعم زعفراني داشته باشد پياز هم براي پختن اين نوع مرغ لازم نيست و زعفران بوي مرغ را ميگيرد و خيلي هم خوش طعم ميشود.
11ـ شيرينپلو از غذاهايي است كه اصولاً در جشنها و ميهمانيها استفاده ميشود در كنار غذاهاي ديگر جون همهي افراد غذاهاي شيرين را نميپسندند ولي خيليها عقيده دارند كه جشن پيوند(عروسي و نامزدي) بدون شيرينپلو شگون ندارد و حتماً بايد در سرسفرهي اين جشنها شيرين پلو باشد.
شايد اين عقيده بر اين پايه باشد كه غذايي شيرين است شگون دارد و هم خوش آب و رنگ و طعم خوش خلال نارنج و پرتقال بوي خوشي در فضا پراكنده ميكند.