درمان اورژانسی تنگی نفس

سیستم تنفسی دارای اجزای متفاوتی است که آسیب هر کدام از آنها خطرات جبران ناپذیری برای سلامتی در پی دارد. با توجه به آلوده بودن هوای شهرهای کلان، امروز درمان اورژانسی تنگی نفس را در مطلب زیر برایتان می نویسیم…

درمان اورژانسی تنگی نفس

 

برای رفع تنگی نفس کمی نفس عمیق کشیده و بدن خود را ریلکس کرده تا اعصاب آرام شود و نفس کشیدن عادی شود.

                                                          رفع تنگی نفس مزمن

اقدامات اولیه برای رفع تنگی نفس

ابتدا راه‌های ورودی هوا را باز کنید. در غیر این صورت پشت مصدوم قرار بگیرید و او را از زیر بازوها بکشید و به محیط باز ببرید.

هرگز مصدومان دچار مشکلات تنفسی را به صورت طاق باز نخوابانید، زیرا میزان فشار بر قفسه سینه او افزایش می‌یابد و باعث وخامت حالش می‌شود. مصدوم را پشت به یک تکیه‌گاه به حالت نیمه نشسته قرار دهید و سر او را کمی به عقب متمایل کنید تا مجرای تنفسی‌اش باز بماند. (بهترین روش برای کمک به تنفس مطلوب).

بر اثر استنشاق بخارات شیمیایی بدون شک مصدوم مضطرب است و تند تند نفس می‌کشد.

وی را تشویق کنید تا از تنفس کوتاه بپرهیزد و تا حد امکان نفس عمیق بکشد و طی هر تنفس، چند ثانیه‌ای اکسیژن را درون ریه‌هایش نگه دارد.

اگر مصدوم بیهوش شده یا حال وی رو به وخامت است، بلافاصله با ۱۱۵ (اورژانس) برای دریافت راهنمایی یا اعزامنیروی درمانی تماس بگیرید.

برای در امان ماندن از مشکلات تنفسی بخصوص در روزهای منتهی به عید که میزان مصرف مواد شیمیایی شوینده زیاد است، از پاک‌کننده‌ها و شوینده‌های قوی استفاده نکنید.

خوب است بدانید تنگی نفس چیست و چگونه درمان می شود؟

رفع تنگی نفس با این روش ها

ورزش خیلی سخت و شدید، گرمای زیاد هوا، چاقی و ارتفاع زیاد باعث تنگی نفس در یک فرد سالم می شوند. غیر از این موارد، تنگی نفس علامت یک بیماری است.

تنگی نفس ، عارضه معمولی است که به آن توجه چندانی نمی کنیم. به طور معمول انجام فعالیت های شدید یا بلند کردن شیء سنگین باعث تنگی نفس می شود. در این حالت فرد به نفس نفس می افتد و با تنفس عمیق سعی می کند اکسیژن وارد بدن کند. پس از گذشت چند دقیقه هنگامی که اعصاب آرام شد، نفس به حالت معمولی برمی گردد.

 

این امر که اغلب در زندگی روزانه خود تجربه می کنیم، جای نگرانی ندارد. اما اگر این حالت باعث شود برای نفس کشیدن عادی روی خود فشار بیاورید، قابل تامل است. اگر به هنگام و یا پس از صحبت کردن احساس خفگی می کنید یا پس از طی کردن چند پله احساس می کنید در یک مسابقه ماراتن شرکت کرده اید بهتر است به پزشک مراجعه کنید.

اگرچه تنگی نفس به خودی خود عارضه مهمی نیست اما خطرات جسمی که در پس آن نهفته است باعث نگرانی می شود. بهتر است با تشخیص علت تنگی نفس از خطرات نهفته آن به موقع پیش گیری کنید.

علل تنگی نفس و راه درمان تنگی نفس

در بیشتر موارد، تنگی نفس در اثر بیماری قلبی و یا ریوی بروز می کند. قلب و ریه در رساندن اکسیژن به بافت های بدن و دور کردن دی اکسید کربن از آن ها نقش دارند و بروز هر گونه مشکلی در این روند، روی تنفس شما موثر است.

گاه تنگی نفس به دلیل بیماری هایی مانند سل ریه بروز می کند، گاهی هم مربوط به ریه نیست و علت آن عصبی است. تنگی نفس همچنین می تواند علت خونی داشته باشد (افرادی که دچار بیماری های خونی هستند) یا در بیماران قلبی و در کل بیماری های مجرای تنفسی و بیماری هایی که در سطح سلول می توانند اثر کنند، ایجاد می شود. به عنوان مثال سیانور مانع ورود اکسیژن به سلول می شود و تنگی نفس در سلول پدید می آید.

علایم تنگی نفس و درمان تنگی نفس

سختی در نفس کشیدن تنفس تند سختی در حرف زدن درگیر شدن عضلات گردن و سینه تنگی نفس در چه کسانی بیشتر رخ می دهد؟ تنگی نفس در هر سنی می تواند رخ دهد و این بستگی به علت بیماری دارد. مثلا در دوران کودکی بیماری های مادرزادی می توانند در بروز آن نقش داشته باشند. در دوران نوجوانی سرماخوردگی و برونشیت حاد و در سنین بالا بیماری انسدادی مزمن ریه در افراد سیگاری یا کسانی که در فضاهای آلوده به سر می برند، می تواند علت ایجاد این بیماری باشد.

اشتراک گذاری:
دیگران چه می‌خوانند
ارسال دیدگاه