روش های تشخیص مکمل تقلبی از اصل

امروزه همه کسانی که ورزش می کنند به ناچار از مکمل های ورزشی استفاده می کنند. گهر در این بخش روش های تشخیص مکمل تقلبی از اصل را شرح می دهد.

روش های تشخیص مکمل تقلبی از اصل

روش های تشخیص مکمل تقلبی از اصل

می توان گفت مکمل هایی که در بازار یا داروخانه ها به فروش می رسند ، ۹۰ درصدشان اصل نیستند و معلوم نیست اصلا از چه موادی ساخته شده اند که استفاده از مکمل های تقلبی عوارض بسیار خطرناکی برای بدن دارند.

از کجا می توان فهمید یک مکمل اصل است یا تقلبی ؟

با دقت کردن به نکات زیر می توانید تا حدودی اصل بودن مکمل را تشخیص دهید:

  • اغلب مکمل ها که تاریخ انقضای آن ها با جوهر قرمز چاپ شده است احتمال تقلبی بودن آن ها بیشتر است.
  • پودر مکمل ها باید یک دست و یک رنگ باشد . وجود دانه های رنگی در بین پودر نشانه تقلبی بودن آن است.
  • مکمل نباید بوی نامطبوع بدهد.
  • مقداری از مکمل را کف دست ریخته و کمی نمناک کنید تا چسبندگی فوق العاده ایجاد کرده و پودر با مالش دست به شکل گلوله در آید.
  • چنانچه مقدار از پودر را در دهان بگذارید هر چه مقدار چسبندگی بیشتر باشد نشانه کیفیت بالای آن است.
  • پودر های وی ۱۰۰ درصد نباید شیرین باشند و فقط طعم دار هستند.
  • اغلب شرکت های مطرح بر روی درب قوطی ها آرم شرکت را درج می کنند و نبود این آرم( نه همه شرکت ها) احتمال تقلب بودن مکمل را زیاد می کند.
  • پک مکمل نباید از پلاستیک شفاف ساخته شده باشد و باید رنگ دار بوده و  محتوای و داخل قوطی  آن پیدا نباشد.
  • قوطی ها ی داری پلمپ زیپی باید یک دست باشد و پلمپ آن بدون زدگی باشد.
  • هرگز وجود هالوگرام را نشانه اصل بودن کالا ندانید.
  • قوطی و کیسه های کوچک با وزن زیاد مکمل ، اغلب تقلبی هستند.
  • وزن مکمل باید دقیق باشد.
  • پس از خرید مکمل به سایت مراجعه کنید و مکمل را با نمونه تولیدی شرکت مقایسه کنید.
  • طعم درج شده بر روی محصول را با طعم محتوای آن چک کنید.
  • افزایش ناگهانی وزن بدن و ایجاد پف پس از استفاده از مکمل نشانه تقلبی بودن آن است به طوری که فرد پس از دو روز مصرف چند کیلو بر وزن بدنش افزوده شود و بدن فرد پف زیادی کرده باشد.
  • اغلب شرکت های معتبر مارک شرکت خود را به صورت برجسته بر روی درب قوطی درج میکنند.

۲۵ راه برای تشخیص مکمل اصل و تقلبی

۱- اغلب مکمل هایی که تاریخ انقضای آن‌ها با جوهر قرمز چاپ شده احتمال تقلبی بودن بیشتری دارند .

۲- پودرمکمل ها باید یکدست و یکرنگ باشد . (البته برخی مکمل‌های اصل دارای دانه‌های رنگی هستند مثلا یک پودر شکلاتی دارای دانه‌های سفید رنگ هم هست.)

۳- وجود دانه‌های رنگی در بین پودر نشانه تقلبی بودن است.

۴- مکمل ها نباید بوی نامطبوع بدهند.

۵- مقداری از مکمل را کف دست ریخته و کمی نمناک کنید تا چسبندگی فوق العاده ایجاد کرده و پودر با مالش دست به شکل گلوله گلوله درآید .

۶- چنانچه مقداری از پودر را در دهان بگذارید هر چه مقدار چسبندگی بیشتر باشد نشانه کیفیت بالای آن است .

۷- پودرهای وی ۱۰۰ درصد نباید شیرین باشند و فقط طعم دار هستند .

۸- اغلب شرکت‌های مطرح بر روی پلمپ درب قوطی‌ها آرم شرکت را درج می‌کنند و نبود این آرم ( نه همه شرکت‌ها ) احتمال تقلبی بودن مکمل می‌رود .

۹- پلمپ درب را از کناره‌ها با دست لمس کنید در صورت پلمپ بودن درب باید کاملا پلمپ محکم باشد و در مواردی هم بسیاری از مکمل‌هایی که مستقیم از کشورهای قاره آمریکا و اروپا وارد می‌شوند یا پلمپ کاغذی و بادی نداشته ویا پلمپ‌شان به خوبی پرس نشده است معمولا انواع قلبی در ایران را با چسب پلمپ می‌کنند .

پلمپ درب قوطی باید پلمپ بادی باشد و هنگام باز کردن پلمپ از کناره‌ها به راحتی از قوطی جدا نشود و دارای چسبندگی فوق العاده در کناره‌ها باشد باز هم این مورد در مورد همه مارک‌ها نیست و وجود آن هم دلیل بر تقلبی نبودن نیست .

۱۱- پلاستیک قوطی نباید از جنس شفاف باشد بلکه باید رنگ دار بوده و داخل قوطی و محتوی آن پیدا نباشد برای این منظور سر و ته قوطی را بررسی کنید .

۱۲- قوطی‌های دارای پلمپ زیپی باید به صورت یک دست پلمپ شده باشند و در قسمت پلمپ زدگی وجود نداشته باشد .

۱۳- هرگز وجود هالوگرام را نشانه اصل بودن کالا ندانید .

۱۴- مکمل‌های کیسه‌ای باید دارای کیسه چند لایه بوده و هیچ درزی نداشته باشند و کیسه‌های ان‌ها نیز از جنس کاغذی نباشد .

۱۵- قوطی‌ها و کیسه‌های کوچک با وزن زیاد مکمل اغلب تقلبی هستند به طور مثال دیده شده در قوطی‌های مرسوم یک کیلوگرمی به طور کامل پر شده و دارای وزن زیادی هستند

مکمل‌های کیسه‌ای دارای پلمپ و زیپ کشویی می‌باشند تا به سهولت مصرف شوند پس مکمل‌های کیسه‌ای را بدون زیپ کشویی ( درست در بالای کیسه و کمی پایین تر از پلمپ با لمس کردن برآمدگی حاصل از زیپ کشویی قابل لمس است ) خریداری نکنید .

۱۷- وزن مکمل باید دقیق باشد .

۱۸- پس از خرید هر نوع مکمل به سایت شرکت سازنده مراجعه کنید و نمونه فوق را با نمونه تولیدی شرکت مطابقت دهید همچنین سایت شرکت باید دارای آدرس و محل شرکت و تلفن و توضیحات لازم مربوط به هر مکمل باشد ( برخی شرکت‌ها محصولات جدید و یا نمونه‌های مشابه در دیگر وزن‌ها و کلیه محصولات خود را در سایتشان درج نمی‌کنند )

۱۹- طعم درج شده بر روی بسته را با طعم محتوی آن مطابقت دهید .

۲۰- قیمت مکمل را مقایسه کنید و معمولا این قیمت‌ها در سایت شرکت سازنده موجود است و اگر نبود در سایتهای فروشگاهی موجود است که با جستجو در اینترنت به آن‌ها دست می‌یابید به طور مثال مکملی که در خود کشور سازنده ۲۵ دلار است نباید در داخل ایران ۱۵ دلار باشد و این اختلاف قیمت نشان از تقلبی بودن کالاست .

افزایش ناگهانی وزن بدن و ایجاد پف پس از مصرف مکمل‌ها نشانه تقلبی بودن آن است به طوری که فرد پس از دو روز مصرف چندین کیلو اضافه کرده و صورت و بدن وی پف زیادی کرده است.

۲۲- اغلب مارک‌های معتبر موجود آرم شرکت را به صورت برجسته بر روی درب قوطی درج کرده‌اند

۲۳- تشخیص مکملهای چینی تقلبی از نمونه اصل آن‌ها اغلب بسیار دشوار می‌باشد و تنها با کنار قرار دادن تعدادی از آن ها می‌توان پی به وجود اختلاف در نحوه بسته بندی و تقلبی بودن برد و یا استفاده از تجربه شخصی فرد .

۲۵- مکملهای سطلی موجود در بازار اغلب تقلبی و تولیدات زیر زمینی هستند در خرید آن‌ها نهایت دقت را به عمل آورید و نمونه خریداری شده را با نمونه موجود در سایت شرکت مطابقت دهید و بدانید که دیگر این مکمل‌های سطلی دارای درب‌های معمولی نیستند نمونه‌ آن‌ها را می‌توانید در تبلیغات نمایندگی‌های معتبر در هفته نامه‌ها و روزنامه‌ها و مجلات مشاهده کنید.

اشتراک گذاری:
دیگران چه می‌خوانند
ارسال دیدگاه