ايسنا:موسسه ژئوفيزيك دانشگاه تهران اعلام كرد: زمينلرزه مذكور به بزرگي 6.2 ريشتر اهر در استان آذربايجانشرقي در ساعت 16:53:15 رخ داد و در استانهاي آذربايجان غربي، گيلان، زنجان و اردبيل نيز احساس شد.
پس از اين زمين لرزه نيز، 10 پسلرزه ديگر به ترتيب وقوع به بزرگي 6، 4.1، 4.7، 4.1، 4.5، 3.7، 3.3، 3.7، 4 و 3.2 ريشتر ورزقان در استان آذربايجان شرقي را لرزانده است.
گزارش خبرنگاران ايسنا از شهرهاي زلزلهزده حكايت از آن دارد كه شهروندان اين مناطق به دليل خطر وقوع پسلرزه، شب را در پاركها ، فضاي باز و خارج از منزل سپري ميكنند.
دكتر غلامرضا معصومي رييس اورژانس كشور در گفتوگو با خبرنگار «حوادث» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، آخرين آمار مصدومان زلزله عصر روز شنبه اهر و ورزقان استان آذربايجان شرقي را بيش از 700 تن اعلام كرد.
وي گفت: براساس آخرين گزارشهاي دريافتي، متاسفانه تاكنون اين زمين لرزه بيش از 700 مجروح برجاي گذاشته است.
وي با بيان اينكه رسيدگي سريع به مجروحان و انتقال آنان به مراكز درماني در دستور كار تكنيسينهاي اورژانس قرار دارد، گفت: براي تسريع انتقال مجروحان اين زمينلرزه علاوه بر 17 دستگاه آمبولانس موجود در محل، دستگاه آمبولانس ديگر نيز از استانهاي همجوار به مناطق زلزلهزده اعزام شد.
رييس اورژانس كشور افزود: علاوه بر اتوبوسآمبولانسهاي مستقر در محل حادثه، يك دستگاه اتوبوس آمبولانس ديگر نيز براي انتقال مجروحان به مراكز درماني به مناطق زلزلهزده اعزام شد.
آخرين آمار جان باختگان زلزله تاكنون
مديركل پزشكي قانوني آذربايجانشرقي از مرگ 108 تن در پي زلزله 6.2 ريشتري عصر روز شنبه اين استان خبر داد و گفت: تاكنون اين تعداد جنازه به پزشكي قانوني تحويل داده شده است.
دكتر بهرام صمديراد در گفتوگو با ايسنا در تشريح آخرين تعداد كشتههاي زلزله 6.2 ريشتري شهرستانهاي ورزقان و اهر استان آذربايجان شرقي گفت: تاكنون تعداد كشتههاي اين زمين لرزه به 108 تن رسيده است.
مديركل پزشكي قانوني آذربايجان شرقي با بيان اين كه بر اساس آخرين گزارشهاي دريافتي 10 تن از كشتهها از شهرستان هريس و اطراف آن بودند، گفت: 30 تن از كشتهها اهل شهرستان ورزقان، 35 تن اهل شهرستان اهر و 19 تن از انتقاليها به پزشكي قانوني تبريز بدون مشخص بودن محل فوت بودهاند.
وي در پايان افزود: با توجه به شدت زمينلرزه و همچنين گزارشهاي دريافتي احتمال افزايش تعداد كشتهها وجود دارد.
در همين حال، خليل ساعي، مديركل مديريت بحران استان آذربايجان شرقي گفت، چهار شهر اهر، ورزقان، هريس و كليدر بيشترين خسارات را در جريان زلزله روز شنبه داشته اند.
مردم شهرهاي زلزلهزده شب را در فضاي باز سپري كنند
تخريب 100 درصدي 6 روستا در زلزله
مديركل مديريت بحران آذربايجان شرقي از تخريب 50 تا 70 درصدي 60 روستا و صد درصدي شش روستا در شهرستان اهر خبر داد.
خليل ساعي در گفتوگوي ديگري با خبرنگار «حوادث» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، درباره آخرين وضعيت امدادرساني به زلزلهزدگان زلزله ساعاتي پيش شهرستانهاي اهر، ورزقان و هريس اظهاركرد: تاكنون 60 روستا بين 50 تا 70 درصد و شش روستا نيز به طور صددرصد در شهرستان اهر تخريب شدهاند، اما آمار دقيقي از تلفات و خسارات دو شهر هريس و ورزقان در دست نيست.
مديركل مديريت بحران آذربايجانشرقي با اشاره به تشكيل ستاد بحران استان ادامه داد: اقلام امدادي نظير امكانات موردنياز خوراكي و پوشاكي به منطقه اعزام شده است.
ساعي همچنين از شهروندان ساكن استان آذربايجانشرقي خواست تا امشب را بيرون از منزل سپري كنند و به اطلاعيه و هشدارهاي امدادي كه از سوي ستاد حوادث غيرمترقبه به آنها اعلام ميشود، توجه كنند.
ادامه عمليات جستجو ونجات با اعزام 66تيم امدادي و 15تيم سگهاي زنده ياب به مناطق زلزلهزده
نجات 210 زلزلهزده از زيرآوار
محمود مظفر رييس سازمان امداد و نجات جمعيت هلالاحمر نيز از نجات 210 تن مصدوم زير آوار خبر داد و به ايسنا گفت: با تلاش امدادگران و نجاتگران جمعيت هلالاحمر تاكنون 210 تن از مصدومان زلزله مناطق ورزقان و اهر از زير آوار نجات يافتند.
وي با اشاره به حضور 185 امدادگر و 40 دستگاه آمبولانس در مناطق زلزلهزده استان آذربايجان شرقي، در تشريح آخرين اقدامات امدادگران در پوشش امدادي زلزله 6.2 ريشتري شهرستانهاي اهر و ورزقان در آذربايجانشرقي، گفت: براساس آخرين گزارشهاي دريافتي شهرستان ورزقان، اهر و هريس و 16 روستا اين شهرستانها بر اثر وقوع اين زمين لرزه آسيب ديدهاند.
وي با بيان اينكه پس از دريافت خبر زمينلرزه و با توجه به نوع گزارش دريافتي و شدت لرزش بلافاصله نيروهاي امدادي به اين مناطق اعزام شدند، گفت: از 9 استان آذربايجانشرقي، آذربايجانغربي، اردبيل، زنجان، قزوين، گيلان، اصفهان، كردستان و تهران نيروهاي امدادي به مناطق زلزلهزده اعزام شدند.
رييس سازمان امداد و نجات هلال احمر با بيان اينكه 66 تيم شامل 185 امدادگر در حال حاضر در محل حادثه حضور دارند، گفت: 40 دستگاه آمبولانس و هفت دستگاه زندهياب نيز به منطقه اعزام شده است.
وي با بيان اينكه تلاش امدادگران براي انجام عمليات جستجو و نجات ادامه دارد، به ايسنا گفت: 15 تيم سگهاي جستجو و نجات (آنست) نيز به محل زلزله اعزام شد.
به گفته رييس سازمان امداد و نجات هلال احمر، 3 فروند بالگرد نيز براي امدادرساني در منطقه حضور دارند.
آخرين وضعيت ترافيكي محورهاي مواصلاتي شهرهاي زلزلهزده
براساس گزارش پليس راه کشور، در پي زلزله عصر روز شنبه استان آذربايجان شرقي در حال حاضر بار ترافيكي محور “اهر ـ تبريز” سنگين است.
پليس راه كشور از رانندگان خواست كه از مسيرهاي جايگزين استفاده كنند و با ماموران راهنمايي و رانندگي همكاري لازم را داشته باشند.
ترافيك سنگين در محور اهر- تبريز
فرمانده پليسراه كشور از شهروندان خواست از تردد از محور تبريز – اهر و محورهاي شهر ورزقان خودداري كنند.
سرهنگ محمدرضا مهماندار در گفتوگو با خبرنگار «حوادث» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در مورد آخرين وضعيت ترافيكي در مناطق زلزلهزده اظهار كرد: در لحظات اوليه وقوع زلزله به دليل تردد خودروهاي امداد و نيز تردد مردمي كه به قصد كمك به مناطق زلزلهزده ميرفتند،ترافيك سنگيني در محور تبريز – اهر و محورهاي شهر ورزقان ايجاد شد.
فرمانده پليسراه كشور ادامه داد: خوشبختانه با حضور نيروهاي پليس تردد خودروها در اين محور ساماندهي شد و هماكنون مشكل چنداني وجود ندارد.
مهماندار با بيان اينكه انجام كارهاي امدادي بر عهده امدادگران است و شهروندان تنها با فراهم كردن زمينه سريع امدادرساني به آنان كمك كنند، از هموطنان خواست تا حد امكان از تردد از محورهاي تبريز – اهر و محورهاي شهر ورزقان خودداري كنند و اجازه ورود خودروهاي امدادي به جاده را بدهند.
شهروندان از تردد در محورهاي منتهي به مناطق زلزله زده خودداري كنند
معاونت عمليات پليسراه كشور نيز، آخرين وضعيت ترافيكي در جادههاي منتهي به استان آذربايجانشرقي و شهرستانهاي زلزلهزده در اين استان را تشريح كرد.
سرهنگ صمد اسفندياري در گفتوگو با خبرنگار «حوادث» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در اين باره گفت: در جادههاي منتهي به استان آذربايجانشرقي و مناطق زلزلهزده شاهد حجم سنگين تردد خودروها هستيم.
معاون عملياتي پليسراه كشور با بيان اينكه تردد مردم براي رفتن به مناطق زلزلهزده و نيز خروج از اين مناطق ممكن است سبب ايجاد ترافيك و نيز حوادث رانندگي شود، خاطرنشان كرد: درخواست عمومي ما از رانندگان اين است كه از تردد به مناطق زلزلهزده و از ايجاد و ازدحام در اين مناطق خودداري كنند.
اسفندياري از رانندگان خواست هنگام تردد خودروهاي امدادي در جادههاي استان با آنان همكاري داشته باشند تا حدالامكان از تردد در اين مسيرها خودداري و مسيرهاي جايگزين را براي رسيدن به مقصد انتخاب كنند.
به گفته معاون عمليات پليسراه كشور حجم بالاي تردد كه در جادههاي اين استان وجود دارد، تاكنون هيچ مورد از انسداد جادههاي اصلي در آذربايجانشرقي به دست ما نرسيده است. آخرين اخبار حاكي از بازبودن تمام جادهها در اين استان است.
زلزله در تبريز تلفات جاني و مصدومي نداشت
مشكل قطعي برقي تبريز رفع شد
مديرروابط عمومي سازمان آتشنشاني و خدمات ايمني شهرداري تبريز آخرين وضعيت اين شهر پس از زلزله عصر روز شنبه اهر و ورزقان را تشريح كرد.
رضا برهان در گفتوگو با خبرنگار «حوادث» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در اين باره گفت: خوشبختانه در شهر تبريز كه حوزه خدماترساني و آتشنشاني نيز در آن تعريف شده است، هيچ مورد تلفات و مجروحي نداشتيم و ميزان خسارت ناشي از زلزله نيز در اين شهر بسيار ناچيز بود.
وي با بيان اينكه قطعي برقي تبريز رفع شده و هماكنون جريان برق در اين شهر وصل است، اظهار كرد: با توجه به اينكه اغلب شهروندان تبريزي امشب را در پاركها و فضاهاي عمومي ميكنند شهردار و فرماندار تبريز دستور دادهاند، تا امنيت و تمامي امكانات براي اين افراد تامين شود.
به گفته برهان، وضعيت شهر تبريز هماكنون آرام است و مشكل خاصي در آن گزارش نشده است.
انتقال 5 مصدوم زلزله زده به مشكينشهر
آمادگي اردبيل براي اعزام متخصص
رييس دانشگاه علومپزشكي اردبيل نيز از انتقال پنج تن از مصدومان حادثه زلزله عصر روز شنبه استان آذربايجانشرقي به بيمارستان شهرستان مشكينشهر خبر داد.
دكتر پورفرضي در گفتوگو با خبرنگار «حوادث» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، درباره آخرين اقدامات اورژانس و تيم پزشكي استان اردبيل در امدادرساني به مجروحان زلزله آذربايجانشرقي اظهاركرد: 15 آمبولانس، يك دستگاه اتوبوس آمبولانس و 40 تكنيسين و پرستار اورژانس به شهرستان اهر منتقل كرديم.
وي با بيان اينكه دو بيمارستان اردبيل و مشكينشهر نيز براي پذيرش مجروحان اين حوادث آماده هستند، اظهار كرد: اورژانس اردبيل آمادگي دارد تا در صورت تقاضا، تكنيسينها و نيروهاي متخصص خود را براي امدادرساني به منطقه اعزام كند.
رييس دانشگاه علومپزشكي اردبيل با اشاره به انتقال پنج مصدوم به بيمارستان مشكينشهر اردبيل گفت: سه مرد و دو مصدوم زن زلزله زده هم اكنون در اين بيمارستان بستري هستند البته ما اين آمادگي را داريم كه در صورت نياز ساير مجروحان را نيز براي امدادرساني به اين استان منتقل كنيم.
تشكيل ستاد بحران آذربايجان شرقي
مرتضي اكبرپور، معاون آمادگي و مقابله سازمان مديريت و بحران كشوربا اشاره به تشكيل ستاد بحران آذربايجان شرقي گفت: زلزله اخير در شهرستان ورزقان از توابع استان آذربايجانشرقي رخ داد. كانون اين زلزله در جاده بين شهرستانهاي اهر و ورزقان بوده است.
به گفته وي قدرت اين زلزله 6.2 ريشتر بوده و پس از آن تاكنون 11 پس لرزه با اندازههاي مختلف 6، 4.1، 4.7 و … ريشتري رخ داده است.
معاون سازمان مديريت بحران كشور به مردم توصيه كرد كه آرامش نسبي خود را حفظ كنند و با نيروهاي امدادگر حاضر در صحنه همكاري كنند.
اكبرپور با بيان اينكه شوراي هماهنگي مديريت بحران اهر، ورزقان و كليدر تشكيل شده است، گفت: ستاد مديريت بحران استان آذربايجان شرقي نيز به رياست استاندار و مسوولان محلي تشكيل جلسه داده است.
وي خاطرنشان كرد: امدادگران هلالاحمر و اورژانس در منطقه حضور دارند و مشغول امدادرساني به مصدومان اين حادثه هستند.
معاون سازمان مديريت بحران كشور كه ساعتي پس از وقوع زلزله با ايسنا گفتوگو كرده، درباره خسارات جاني و فيزيكي اين زلزله، گفت: فعلا نميتوان برآوردي از خسارت اعلام كرد و بايد يك يا دو روز از زمان وقوع حادثه گذشته و گزارشهاي دقيقتر و كاملتري احصاء شود.
درخواست كمك از 3 استان همجوار
معاون اجرايي اورژانس آذربايجانشرقي نيز از اعزام تمام پايگاههاي اورژانس استان به مناطق زلزلهزده ورزقان، هريس و اهر خبر داد.
دكتر رامين احدي در گفتوگو با خبرنگار «حوادث» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اعلام اين خبر گفت: از نخستين لحظات بروز اين زلزله، تمام پايگاههاي اورژانس استان كه جمعا 95 پايگاه است به سه منطقه زلزلهزده ورزقان، هريس و اهر اعزام شدند.
وي با بيان اينكه از استانهاي زنجان، اردبيل و آذربايجانغربي نيز درخواست كمك شده، اظهار كرد: از اروميه 30 اكيپ اورژانس، از زنجان اتوبوس اورژانس و از اردبيل نيز دو اكيپ اورژانس درخواست شده است كه اين اكيپها نيز بزودي در منطقه مستقر خواهند شد.
وي همچنين درباره وضعيت امدادرساني در تبريز نيز به ايسنا گفت: در تبريز نيازي براي امدادرساني وجود ندارد.
آسيب ديدن ساختمان جديد دانشگاه آزاد در زلزله
نماينده مردم تبريز در مجلس، با بيان اينكه زمين لرزه عصر روز شنبه در شهرستان اهر و ورزقان در تبريز نيز احساس شد، گفت: براثر زلزله در تبريز، شيشههاي بسياري از مكانها تخريب و اين حادثه منجر به زخمي شدن برخي افراد شد اما خوشبختانه تلفات جاني در برنداشته است.
عليرضا منادي در گفتوگو با ايسنا، افزود: براساس اطلاعات به دست آمده، نيروهاي هلالاحمر و تيمهاي امدادي به منطقه اعزام شدهاند.
وي افزود: البته در شهرستان اهر ساختمانهاي كهنه تخريب شدهاند و همچنين ساختمان جديد دانشگاه آزاد نيز تا حدودي آسيب ديده است، اما به دليل تعطيلي دانشگاه آزاد، تلفات جاني رخ نداده است.
منادي تصريح كرد: در شهرستان اهر، فكر نميكنيم تلفات جاني وجود داشته باشد، اما در روستاها احتمال تلفات جاني وجود دارد.
نماينده مردم تبريز در مجلس در پايان خاطرنشان كرد: نيروهاي امدادي و هلالاحمر در منطقه حضور دارند تا كمكهاي لازم را به آسيبديدگان ارائه كنند.
نماينده ورزقان: زيرساختهاي مخابراتي شهر قطع شده است
اللهوردي دهقاني، نماينده مردم ورزقان در مجلس با اشاره به زلزله ساعاتي پيش در منطقه شمال غرب كشور به ايسنا گفت: طبق آخرين اطلاعاتي كه ما كسب كرديم همه زيرساختهاي مخابراتي به هم ريخته و تمامي خطوط قطع شده است.
وي افزود: بيشترين خرابيها مربوط به ساختمانها و منازل است و تاكنون تلفات جاني گزارش نشده اما تعداد زخميها زياد بوده است.
نماينده اهر و هريس: مسوولان نيروهاي امداد بفرستند
عباس فلاحي بابايي نماينده مردم اهر و هريس در مجلس شوراي اسلامي نيز از تخريب با شدت بالا در روستاهاي حوزه انتخابيه خود پس از زلزله ساعاتي پيش در آذربايجان شرقي خبر داد.
وي در گفتوگو با ايسنا با اشاره به شدت مصدوميت مردم زلزلهزده در اهر و هريس تاكيد كرد: تنها خواسته ما از مسئولان اين است كه براي ما نيروهاي امدادي و آمبولانس و تجهيزات كمكي بفرستند.
قطع ارتباط زميني چها روستا و اعزام 66 امدادگر به مناطق زلزلهزده
دكتر محمود مظفر رييس سازمان امداد و نجات جمعيت هلالاحمر كه عصر روز شنبه براي سرپرستي تيمهاي امداد و نجات حاضر در مناطق زلزلهزده به منطقه اهر اعزام شد، پيش از اعزام با اشاره به روانه شدن 66 امدادگر به مناطق زلزلهزده از قطع ارتباط زميني چهار روستا در زلزله روز شنبه آذربايجانشرقي خبر داده بود.
وي با بيان اينكه بر اساس آخرين گزارشهاي دريافتي، در پي وقوع زلزله 6.2 ريشتري و 6 ريشتري در استان آذربايجانشرقي چهار شهرستان آسيب ديدهاند، به ايسنا گفت: شهرستانهاي اهر، ورزقان، مهربان و هريس در اين زمين لرزه خسارت ديدهاند.
رييس سازمان امداد و نجات جمعيت هلالاحمر با بيان اينكه بر اساس آخرين گزارشهاي دريافتي از تيمهاي ارزياب مستقر در منطقه، چهار روستاي خرمالو، آهنلو، حيغه، ورزگاه در اين حادثه خسارت ديدهاند، گفت: ارتباط با روستاي ورزگاه واقع در شهرستان مهربان قطع شده بود.
مظفر با بيان اينكه بر اساس آخرين گزارشها سه باب واحد مسكوني در شهرستان «مهربان» تخريب شده است، افزود: خوشبختانه زلزله عصر روز شنبه اهر خسارتي در شهرستان ملكان ايجاد نكرده است.
وي با اعلام اعزام 66 امدادگر از شهرهاي اردبيل و اروميه به مناطق زلزلهزده، گفت: براساس برنامهريزيهاي صورت گرفته مجروحان احتمالي اين زمينلرزه از طريق امدادهوايي به مراكز درماني منتقل خواهند شد.
تركيدگي لوله گاز در اهر حادثه آفرين شد
دكتر معصومي، رييس اورژانس كشور نيز ساعتي پس از وقوع زلزله در گفت وگو با ايسنا با اشاره به اعزام دو بالگرد و 17 دستگاه آمبولانس به مناطق زلزلهزده در پي وقوع زلزله در تشريح آخرين اقدامات تكنيسينهاي اورژانس در شهرستانهاي اهر و ورزقان گفته بود: پس از اعلام گزارش زلزله و با توجه به نوع گزارش دريافتي، دو تيم امدادي و به همراه يك دستگاه اتوبوس آمبولانس به منطقه اعزام شدند.
وي با بيان اينكه هفت دستگاه آمبولانس نيز براي انتقال مجروحان از اردبيل به مناطق زلزلهزده اعزام شد، گفت: با توجه به نوع گزارشهاي دريافتي، دو دستگاه اتوبوس آمبولانس نيز از تبريز به مناطق اهر و ورزقان اعزام شد.
رييس اورژانس كشور با اشاره به اعزام دو فروند بالگرد امدادي به مناطق زلزلهزده گفت: 10 دستگاه آمبولانس نيز براي انتقال مجروحان از تبريز به اهر و ورزقان اعزام شد.
وي با اشاره به اعزام تيمهاي ارزياب به تبريز و اهر خبر داده و با بيان اينكه در پي وقوع زلزله روز شنبه ارتباط تلفني با تبريز و اهر قطع شده ، گفته بود: بر اين اساس يك تيم از اردبيل براي ارزيابي به تبريز اعزام شد.
وي با بيان اينكه ارتباط تلفني با اهر كه كانون زلزله بوده، قطع است، گفت: يك تيم ارزياب از مشكينشهر براي ارزيابي منطقه زلزلهزده به اهر اعزام شد.
رييس اورژانس كشور در تشريح آخرين گزارشهاي دريافتي از مناطق زلزلهزده در پي وقوع زلزله 6.2 و 6 ريشتري در استان آذربايجانشرقي گفت: براساس تماسهاي دريافتي از ستاد تبريز، تركيدگي لوله گاز در اطراف اهر حادثه آفرين شد.
وي با بيان اينكه تعدادي از خانهها در اثر زمين لرزه در اهر تخريب شد، گفت: راه ارتباطي از تبريز به اهر (15 كيلومتري اهر) به علت تخريب قطع است كه آمبولانسها مجبور شدند از مسير مشكينشهر به ورزقان بروند.
رييس اورژانس كشور با بيان اينكه يك دستگاه اتوبوس آمبولانس به همراه پنج دستگاه آمبولانس از اردبيل به اهر اعزام شدهاند، گفت: براساس گزارشهاي دريافتي، تخريبهاي ناشي از اين زلزله در وستاهاي مابين اهر و ورزقان است.
وي افزود: برابر آمارهاي دريافتي حدود 25 هزار تن در اين روستاها زندگي ميكنند اما هنوز آماري درخصوص كشتهها و زخميهاي اين زمين لرزه مشخص نشده است.
برهان، مدير روابط عمومي سازمان آتشنشاني و خدمات ايمني شهرداري تبريز نيز درباره اين حادثه با بيان اينكه هماكنون ترافيك شديدي در اكثر معابر شهر تبريز برقرار است به ايسنا گفت: بيشتر نقاط تبريز با قطعي برق روبرو شده و همين امر نگراني شهروندان را رقم زده است.
به گفته مدير روابط عمومي سازمان آتشنشاني و خدمات ايمني شهرداري تبريز، تاكنون آماري در خصوص تعداد مجروحان يا تلفات احتمالي اين حادثه مخابره نشده است.
وارد شدن خسارت به دو روستا در زلزله براساس گزارشهاي اوليه
حسين درخشان، مدير روابط عمومي سازمان امداد و نجات جمعيت هلالاحمر نيز از اعزام تيمهاي ارزياب اين سازمان به دو روستاي «خرمالو» و «هريف» خبر داد.
وي با بيان اينكه در پي وقوع زلزله 6.2 ريشتري و 6 ريشتري استان آذربايجانشرقي در ساعت 16:53 خطوط ارتباطي با اين شهرستان قطع شده است به ايسنا گفت: دو شهرستان «اهر» و «ورزقان» كانون اين زلزله بودند.
وي با بيان اينكه دو روستاي «خرمالو» و «هريف» در اين زلزله آسيب ديدهاند، گفت: تيمهاي ارزياب براي ارزيابي اوليه اين مناطق اعزام شدهاند.
مدير روابط عمومي سازمان امداد و نجات جمعيت هلالاحمر به ايسنا گفت: تاكنون گزارشي مبني بر خسارات و همچنين تلفات جاني احتمالي گزارش نشده است.
آمادهباش نيروهاي اورژانس اردبيل
دكتر محمد جعفرزاده، رييس اورژانس اردبيل از اعزام دو تيم ارزياب از اورژانس اين استان به تبريز و اهر خبر داد.
وي به ايسنا گفت: در پي اعلام وقوع اين زلزله در شهرستان اهر مقرر شد دو تيم ارزياب از استان اردبيل به تبريز و اهر اعزام شوند.
جعفرزاده با بيان اينكه دو تيم ارزياب متشكل از هشت كارشناس و تكنيسين كه به همين قصد دوره ديدهاند، به محل اعزام شدهاند، خاطرنشان كرد: يكي از تيمها از پايگاه مشكينشهر به سمت اهر اعزام شده و تيمي ديگر نيز از پايگاه نيز به سراب و از آنجا به تبريز اعزام خواهد شد.
به گفته رييس اورژانس استان اردبيل، نيروهاي اورژانس در اين استان، به عنوان استان معين هماكنون در حالت آمادهباش قرار دارند و در صورت نياز امدادرساني به مجروحان حادثه را آغاز خواهند كرد.
رييس اورژانس اردبيل اضافه كرد: تاكنون اخباري مبني بر تعداد مجروحان و تلفات احتمالي حادثه گزارش نشده است.
آمادهباش نيروهاي مديريت بحران در زنجان
صفيالله كرامتي، مديركل مديريت بحران استان زنجان از آمادگي نيروهاي بحران استان براي امدادرساني احتمالي خبر داد.
وي با بيان اينكه اين زلزله درشهر زنجان و ساير مناطق استان زنجان نيز احساس شده است، به ايسنا گفت: خوشبختانه تاكنون خساراتي ناشي از بروز اين زلزله در استان زنجان مخابره نشده است.
كرامتي با اعلام آمادگي نيروهاي مديريت بحران اين استان براي امدادرساني احتمالي به اين حادثه به ايسنا گفت: تاكنون درخواستي از ما در اين رابطه نشده، اما نيروهاي ما در حالت آمادهباش قرار دارند و اين آمادگي را دارند تا در صورت نياز امدادرساني احتمالي را آغاز كنند.
جزئيات بيشتر از زمينلرزه روز شنبه شمال غرب كشور از زبان كارشناسان
دكتر فرهنگ احمدي گيوه رييس موسسه ژئوفيزيك دانشگاه تهران در خصوص جزييات زمين لرزه حوالي اهر و ورزقان گفت: پس از دو زمينلرزه بالاي شش ريشتر، پس لرزههاي كوچكتري در اين منطقه به وقوع پيوست.
وي افزود: همچنين پس لرزههاي بسيار زيادي نيز زير سه ريشتر در اين منطقه رخ داده است.
رييس موسسه ژئوفيزيك دانشگاه تهران با بيان اينكه در حال حاضر نميتوان گسل مسبب اين زلزله را معين كرد، گسل شمال تبريز را يكي از معروفترين گسلهاي اين منطقه نام برد.
دكتر محمد قيطانچي رييس بخش زلزلهشناسي موسسه ژئوفيزيك دانشگاه تهران با بيان اينكه در حال حاضر موقعيت دقيق گسل مسبب زمينلرزه اهر مشخص نشده است، تصريح كرد: حوالي استان آذربايجان شرقي گسلهاي كوچك فراواني وجود دارد كه احتمالا وقوع دو زمين لرزه با بزرگاي بالاي شش ريشتر بر روي گسلهاي مجاور نيز تاثير داشته است و به دليل اينكه شاخهها و گسلهاي فرعي متعددي در آن منطقه وجود دارد، انتظار داريم، پس لرزهها تا مدتي ادامه داشته باشد.
وي با بيان اينكه نميتوان به طور دقيق اعلام كرد كه پسلرزهها تا چه زماني ادامه دارد، خاطرنشان كرد: به احتمال فراوان تا 24 يا 48 ساعت آينده شاهد بيشترين پسلرزهها خواهيم بود.
رييس بخش زلزلهشناسي موسسه ژئوفيزيك دانشگاه تهران با بيان اينكه كانون اين زمين لرزه بين شهرستان اهر و ورزقان بوده است، خاطرنشان كرد: اين زمين لرزه سطحي بوده و شدت زيادي در حوالي كانون زلزله داشته است. زمينلرزههاي سطحي مدت دوام چنداني ندارند، اما در فواصل دور به آرامي و در زمانهاي طولاني خود را نشان ميدهد.