کاهش احتمال ابتلا به سرطان با خوردن ماهی
یک جراح ایتالیایی گفت: ماهی دارای مقادیر بسیاری اسیدهای چرب امگا سه است که به عنوان یکی از عوامل مهم در کاهش خطر سرطان به شمار می رود.
ˈفدریکو بازتیˈ در بخشی از مقاله خود که روز یکشنبه در ژورنال بین المللی رضوی در نخستین کنگره تخصصی تغذیه بالینی در بیمارستان رضوی مشهد منتشر شد، افزود: سرطان بیماری است که می تواند در مناطق مختلف بدن شکل بگیرد و عوامل خارجی نظیر سن، جنس و نژاد بر شیوع سرطان ها مؤثرند.
وی بیان کرد: برنامه غذایی بخش مهمی از درمان سرطان است و خوردن غذا های مناسب، قبل، در طول درمان و بعد از آن موجب بهبود یا تقویت بیمار می شود.
وی با بیان اینکه برنامه غذایی می تواند خطر ابتلا به سرطان را افزایش یا کاهش دهد، افزود: دریافت میزان کالری روزانه، کیفیت و کمیت پروتئین های غذایی، میزان دریافت چربی های اشباع و چربی های غیراشباع و همچنین میزان مصرف میوه جات و سبزیجات تازه از جمله عواملی هستند که می توانند در کاهش و یا افزایش بیماری سرطان مؤثر باشند.
استادیار دانشگاه میلان گفت: سبزیجات به خاطر داشتن مواد آنتی اکسیدان، مواد مضر سلول های بدن را خنثی می کنند.
این متخصص جراح افزود: میوه های تازه به ویژه مرکبات به دلیل داشتن ویتامین C فراوان از میوه های بسیار نیرومند ضد سرطان به شمار می روند.
نخستین کنگره بین المللی تغذیه بالینی و دومین سمپوزیوم تغذیه بالینی آسیا با حضور 500 نفر از متخصصان و پزشکان مطرح داخل کشور و هفت میهمان خارجی از کشورهای انگلیس، ایتالیا، اندونزی، هلند، چک و مالزی در بیمارستان فوق تخصصی رضوی طی روزهای شنبه و یکشنبه هفته جاری برگزار شد.
منبع : mpersian.com