معمولا بین طعم دهندههای غذا، چند ادویه و چاشنی معروفتر است و بیشتر كاربرد دارد، اما برای بهتر كردن مزه خوراك، راههای دیگری هم هست. ترفندهایی برای خوش طعم کردن غذا وجود دارد که شما از آنها بی خبر هستید و معمولا سرآشپزها راز خوشمزه شدن غذاهای شان را به کسی نمی گویند ما در این بخش از گهر راه هایی برای خوش عطر شدن غذاها را برای شما همراهان همیشگی گردآوری کرده ایم.
ترفندهایی برای خوش طعم كردن غذا
20 نکته برای خوشمزه کردن غذا
1- اگر کاهو تلخ است، می توانید آن را چند دقیقه ای (حدودا ۱۵ دقیقه) داخل محلول آب سرد و نمک قرار دهید.
2- میوه های قرمز رنگ را قبل از شستن حتما چند ساعت در یخچال قرار دهید تا زمان بیشتری سالم بمانند و لهیده نشوند.
3- همیشه سیب را داخل نایلون پلاستیکی درباز در یخچال قرار دهید. سیب، گازی از خود متصاعد می کند که به بهتر رسیدن سایر میوه ها و سبزی ها کمک خواهد کرد، بنابراین اگر میوه نرسیده ای دارید، از سیب برای رسیدن سریع تر آن استفاده کنید.
4- هنگام سرخ کردن موادغذایی، حرارت را از ۱۸۰ درجه سانتی گراد بالاتر نبرید. بعد از هر بار سرخ کردن، روغن درون ظرف را خالی و با دستمال آن را پاک کنید و دوباره روغن بریزید و مواد غذایی را سرخ کنید اما بعد از ۸ بار حتما ظرف را بشویید. موادغذایی سرخ شده را در اتمام کار روی حوله کاغذی بگذارید تا روغنشان خوب گرفته شود.
5- برای خوش طعم شدن ماهی سرخ شده، چند دقیقه ای آن را در شیر نمک زده یا خامه تازه یا سیب زمینی رنده شده بخوابانید. برای گرفتن بوی ماهی نیز می توانید به روغن، قبل از قرار دادن آن روی حرارت، آبلیمو اضافه کنید.
6- هنگام پختن حبوبات، داخل قابلمه چند قطره سرکه یا آبلیمو بریزید تا هم ظرف سفید بماند و هم طعم حبوبات بهتر شود.
7- برای جلوگیری از وا رفتن کوفته گوشت و برنج، در آب قدری آرد بریزید و حرارت را بالا ببرید.
8- اگر به غذا بیش از حد فلفل زده اید و خیلی تند شده است، چند دقیقه قبل از برداشتن از روی حرارت، آب یک عدد لیمو ترش تازه را در آن بریزید و خوب هم بزنید.
9- برای گرفتن بوی پیاز قبل از خرد کردن آن در غذا، اجازه دهید ۵ دقیقه در آبجوش قل بزند. حتی می توانید پیاز را برش بزنید و چند ساعتی در آب، روغن یا آبلیمو قرار دهید.
10- برای گرفتن بوی کلم در غذا می توانید از تکه ای نان خشک یا یک قاشق سوپخوری آرد استفاده کنید.
11- برای نگهداری سبزی ها بعد از شستشو، آنها را در حوله کاغذی بگذارید و بعد از گذاشتن در یک کیسه پلاستیکی، در یخچال قرار دهید.
12- اگر می خواهید رنگ و بوی ادویه های قرمزرنگ حفظ شود، آنها را در یخچال نگهداری کنید.
13- اگر گوجه فرنگی ای خریده اید که هنوز کاملا قرمز و رسیده نیست، چند روزی آن را در آفتاب یا محیط گرم بگذارید و بعد به یخچال منتقل کنید.
14- برای شستن قارچ هرگز آن را در آب خیس نکنید بلکه با کمک یک برس نرم قارچ را تمیز و با دستمالی مرطوب پاک کنید و بعد با آب (در حد یک آبکشی ساده) بشویید.
15- برای اینکه برنج سفید شود، می توانید چند قاشق غذاخوری ماست داخل ظرف برنج در حال جوش بریزید.
16- اگر برنج بیش از حد جوش خورد، ۳ ۲ قاشق غذاخوری آبلیمو به آن اضافه کنید تا وا نرود.
17- اگر می خواهید سیب زمینی هنگام پختن ترک نخورد، قبل از پختن کمی کره یا روغن روی آن بمالید.
18- برای ترد شدن کلم قرمز، مقداری آب داخل ظرف بریزید و روی اجاق بگذارید و ۲ قاشق غذاخوری سرکه به آن اضافه کنید. کلم ها را خرد کنید و داخل آب جوش و سرکه بریزید. بعد از مدت کمی آنها را آبکش کنید. اگر کلم خردشده را در ظرف فلزی بریزید و چند دقیقه داخل فریزر قرار دهید هم بسیار ترد خواهد شد.
19- برای سرخ شدن سریع تر پیازها، نصف قاشق چایخوری نمک به روغن درون تابه اضافه کنید. با این کار پیازها سریع تر سرخ می شوند و طعم بهتری پیدا خواهندکرد.
20- به جای شکستن تخم مرغ با لبه ظرف، از سطحی صاف استفاده کنید. به این ترتیب هرگز پوسته تخم مرغ وارد غذا نمی شود.
راه هایی برای خوشمزه شدن غذاها
1) مایونز + جوجه كباب: اضافه كردن یك قاشق غذاخوری سس مایونز به مواد جوجهكباب میتواند هم طعم جوجه را دلپذیرتر كند و هم بافت آن را نرمتر، بنابراین اگر تصمیم به پخت این غذا دارید، كمی سس مایونز قبل از پخت تكههای گوشت به آن اضافه كنید.
2) آبلیمو + ماكارونی: خیلیها به آب در حال جوش ماكارونی، كمی نمك اضافه میكنند. این بار به جای این كار یك قاشق غذاخوری آبلیموی تازه را به آب ماكارونی اضافه كنید و هنگام سرو ماكارونی هم كمی آویشن یا پودر ریحان خشك روی آن بریزید. به این ترتیب هم حجم سدیم دریافتی را كاهش میدهید و هم طعم جدیدی را در ماكارونی تجربه خواهید كرد.
3) آب سیب + كتلت: اگر میخواهید طعم كتلت شما با تمام كتلتهای تمام دنیا متفاوت باشد، به جای پیاز رنده شده، از آب سیب زمینی غلیظ در تهیه مواد اولیه آن كمك بگیرید. افزودن كمی نان خشك خردشده به مواد اولیه كتلت میتواند شلی حاصل از افزودن آب سیب را نیز برطرف كند.
4) پنیر پیتزا + فیله سوخاری: معمولاً بچهها علاقه فراوانی به خوردن فیله سوخاری و مرغ كبابی دارند. شما میتوانید برای بالا بردن كالری و بهبود طعم گوشتهای سوخاری از كمی پنیر پیتزای رنده شده و آبلیموی تازه استفاده كنید.
5) خامه + سوپ سفید: اگر اضافه وزن ندارید، چربی خونتان بالا نیست یا میخواهید مهمانی برگزار كنید، حتماً به سوپهای سفید خود كمی خامه هم بزنید. افزودن خامه و جعفری تازه به سوپهای سفید عطری دلپذیر و طعمی به یاد ماندنی به آن میدهد.
6) رب انار + مرغ: پس از اینكه تكههای مرغ را با آب و كمی نمك پختید، ۲ قاشق غذاخوری رب انار را با نصف لیوان پیاز سرخشده و یك قاشق چایخوری زعفران دمكرده كمی تفت بدهید و روی مرغها بریزید. سپس اجازه دهید تكههای مرغ طعمدار شده به مدت ۲ تا ۳ دقیقه روی حرارت بمانند تا آماده خوردن شوند.
7) كنجد + نودل: نودل یكی از غذاهای مورد علاقه بسیاری از بچههای بدغذاست. شما میتوانید به سادگی ارزش تغذیهای آن را با افزودن كمی كنجد بو داده و پختن آن در آب مرغ یا آب گوشت بالا ببرید و با این كار طعم بهتری هم به آن بدهید.
8) گل محمدی + برنج: برای طعم گرفتن برنجهای بدون عطر میتوانید هنگام خیس كردن آنها چند گلبرگ گل محمدی را داخل آبشان بریزید تا عطر و طعم خوبی پیدا كنند. اگر برای ناهار میخواهید برنج سفید بپزید، برای یكبار هم كه شده این توصیه را امتحان كنید.
9) روغن كنجد + سبزیهای بخارپز: معمولاً بیشتر افراد طعم سبزیهای بخارپز را دوست ندارند اما میتوانید با افزودن كمی روغن كنجد و سركه بالزامیك به سبزیهای بخارپز، طعمی مطلوب به آنها بدهید. البته كمی تفت دادن این سبزیها طعم بهتری به آنها میدهد.
10) آویشن + ذرت و نخودفرنگی: ذرت، نخودفرنگی، باقلا و لوبیا سبز را بلافاصله بعد از پخت از داخل ظرف خارج كنید تا پوست رویی آنها جدا نشود و ظاهر زشتی پیدا نكنند. افزودن كمی كره، نمك و آویشن میتواند طعم این سبزیها را بسیار مطلوبتر كند.