نکات مهمی در مورد بسته های اینترنتی

امروزه همه افراد در سراسر جهان و به ویژه ایران از بسته های اینترنتی استفاده می کنند. اما کمتر کسی در مورد بسته اینترنتی و نحوه درست استفاده از آن اطلاع دارد. برای مطالعه نکاتی در مورد بسته های اینترنتی این بخش گهر را بخوانید. در ادامه مطالبی در مورد بسته اینترنتی و راهنمای بسته اینترنتی می خوانید.

نکات مهمی در مورد بسته های اینترنتی

نکات مهمی در مورد بسته های اینترنتی

بسته های اینترنتی

تعریف علمی ترافیک اینترنت

به جریان داده ها Flow of Data در سراسر اینترنت ،  ترافیک اینترنت گفته میشه . جریان یا flow به دنباله ای از بسته های دیتا گفته میشه که از یک پردازش در کامپیوتر مبدا تولید و به سمت یک برنامه کاربردی در کامپیوتر مقصد حرکت میکنه . برای مثال وقتی دارید یه فایل رو از یک سرور دانلود می کنید یک جریان flow بین کامپیوتر شما و سرور به وجود میاد .

به زبان ساده ترافیک اینترنت یعنی تبادل اطلاعات بین دو تا دستگاه که به اینترنت متصل هستن . در واقع ترافیک مجموعه ای از ارسال و دریافت اطلاعاته . مثلا عکس ها و کلیپ هایی که دانلود میکنید و یا فایلی که برای کسی آپلود و ایمیل می کنید جزء ترافیک اینترنت حساب میشه .

دانلود download یعنی چی ؟

پیش از اینکه بگم download چیه لازمه معنی  load یعنی چی . Load در زبان انگلیسی یعنی « بار » و بنابراین DownLoad یعنی « پایین گذاشتن بار » و یا به عبارت ساده تر « خالی کردن بار » . خب این یه اصطلاح و منظور از « بار » همون داده ها و اطلاعاتیه که شما می خواید دریافت کنید بنابراین واژه download رو میشه دریافت اطلاعات ( از طریق اینترنت ) ترجمه کرد . اعلب کاربر تصور می کنن که فقط  وقتی که روی دکمه ای با عنوان « دانلود » کلیک کردن ، ترافیک اینترنت شون مصرف میشه اما این تصور کاملا اشتباهه . بعضیا به خاطر همین اشتباه شون فک میکنن شرکت خدمات اینترنت شون ISP داره سرشون کلاه میذاره . وقتی شما یکی از این کارا رو انجام بدین در واقع دارید دانلود می کنید :

باز کردن صفحه گوگل ( یا هر سایت دیگه )

ذخیره کردن عکس ها ( راست کلیک می کنید و save رو می زنید )

گوش کردن به موسیقی یا رادیو های اینترنتی

تماشای ویدیو به صورت آنلاین

تماس از طریق نرم افزار ها ( مثه وایبر )

ارسال پیام از طریق نرم افزار ها ( مثه وایبر یا یاهو مسنجر )

چک کردن ایمیل ها ، پرداخت های بانکی و …

در یک جمله هر اطلاعاتی رو که از اینترنت به دست میارین دانلود download به حساب میاد .

آپلود Upload یعنی چی ؟

در بند بالا توضیح دادم که واژه load به چه معناست و حالا باید بدونید آپلود UpLoad چیه . ببینید همونطور که از ظاهر این اصطلاح مشخصه ، UpLoad دقیقا برعکس دانلوده و  یعنی « ارسال اطلاعات » .هر وقت شما اطلاعاتی رو از  روی دستگاه خودتون ( کامپیوتر ، لپ تاپ ، موبایل ، تبلت و … ) به مقصدی در اینترنت ارسال کنید عمل آپلود انجام میشه و لازمه که یادآوری کنم آپلود هم جزء ترافیک ایترنت تون حساب میشه . اما بعضیا تصور می کنن که آپلود فقط زمانی اتفاق میوفته که دارن یه ایمیل میزنن و یا یه فایل رو تو یه ساتی آپلود میکنن تا جایی استفاده کنن اما این تصور اشتباهه ! وقتی شما گوگل رو باز می کنید و یک واژه رو تایپ می کنید و تا Enter رو میزنید در واقع یک عمل آپلود انجام دادین ! به اندازه همون واژه از ترافیک اینترنت تون کسر میشه .

روش کنترل ترافیک اینترنت

برای کنترل ترافیک اینترنت تون می تونید از یکی از این دو تا روش استفاده کنید :

کنترل ترافیک از طریق حساب کاربری ISP

در این روش شما وارد حساب کاربری تون در سایت شرکت خدمات دهنده اینترنت تون میشید و از بخش ریز مصرف می تونید ببینید که چقدر از ترافیک شما مصرف شده و چقدر باقی مونده . شرکت های درست و حسابی یه بخش دارن که گزارش کامل تری از مصرف ترافیک ایترنت تون رو در اختیار تون میذارن .

با استفاده از نرم افزار های کنترل ترافیک اینترنت

نرم افزار های زیادی برای کنترل ترافیک اینترنت وجود دارن که همه شون کم حجمن و خیلی راحت می تونید دانلود کنید . این نرم افزار ها میزان آپلود و دانلود تون رو بهتون نشون میدن و از این طریق می تونید بفهمید که چقدر از ترافیک اینترنت تون داره استفاده میشه . من چنتا از این نرم افزار ها رو خدمت تون معرفی می کنم : NetLimiter , NetBalancer , Networx , DU Meter .

بعدا این نرم افزار ها رو مفصل آموزش میدم . این پست صرفا برای آشنایی شما با مفهوم ترافیک اینترنت ، دانلود و آپلود بود . دوستان اگر علم فردا براتون مفید بوده لطفا علم فردا رو به دوستان تون هم معرفی کنید .

تفاوت پهنای‌ باند و ترافیک

ترافیک چیست؟

برای سرور مجازی یا اختصاصی :‌ میزان دیتایی که از کارت شبکه شما در طول یک بازه زمانی ( مثلا ماهانه) عبور می‌کند. مثال: ۱۰۰ گیگابایت در ماه

برای فضای وب اشتراکی : میزان دیتایی که در یک بازه زمانی از وبسایت شما دانلود میشود. مثال : ۱۰۰ گیگابایت در ماه

پهنای‌باند چیست؟

حداکثر میزان دیتایی که در واحد زمان از کارت شبکه شما میتواند عبور کند! مثال: ۱ گیگابیت بر ثانیه.

یک مثال:

فرض بفرمایید شما یک لوله‌یِ آبِ ۲ اینچی دارید که در هر ثانیه میتونه حداکثر۱۰ لیتر آب رو منتقل کنه. شرکت آب‌ و فاضلاب هم اجازه استفاده ۱۰۰مترمکعب آب رو به صورت ماهیانه به شما میده. در این مثال ۱۰ لیتر بر ثانیه پهنای باند و محدودیت حجم آب ( ۱۰۰ متر مکعب) همان محدودیت ترافیک شماست.

چرا پهنای‌باند نامحدود وجود ندارد؟

اگر بر اساس مثال بالا پیش بریم، میتونیم بگیم هر زمان که لوله‌ای با قطر نامحدود تولید شد، پهنای‌باند نامحدود رو هم خواهیم دید!

برای مثال شما با یک شبکه گیگابیت میتونید در ثانیه ۱۲۸مگابایت، در دقیقه ۷/۵ گیگابایت، در ساعت ۴۵۰ گیگابایت، در روز تقریبا ۱۰/۵ ترابایت و ماهانه ۳۱۶ ترابایت دیتا رو عبور بدید ( اگر شبکه رو half-duplex در نظر بگیریم* …). لذا همواره محدودیتی وجود داره و شما نمیتونید از یک لوله‌ی آب ۲ اینچی ۱۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰ متر مکعب در ماه آب جابجا کنید!

ترافیک نامحدود؟!

این عبارت برای نشان دادن عدم شمارش حجم اطلاعات تبادل شده به کار می‌رود. در واقع وقتی که سرویس دهنده محدودیتی در میزان اطلاعات تبادل شده اعمال نکرده باشد، ترافیک شمارش نشده یا unmetered ارائه میشود. مثلا دیتاسنتر هتزنر به شما پهنای باند ۱ گیگابیت بر ثانیه و ترافیک ( محدودیت حجمی) ۲۰ ترابایت در ماه و ovh پهنای باند ۱ گیگابیت بر ثانیه رو بدون شمارش حجم دیتای جابجا شده ارائه میده. در واقع مثل این هست که شرکت آب به شما یک لوله ۲ اینچی بده و بگه میتونید هرچقدر که دلتون بخواد استفاده کنید.

اشتراک گذاری:
دیگران چه می‌خوانند
ارسال دیدگاه