نمای ترموود و ویژگی های ترموود

تاريخ : 7 اردیبهشت

ترموود یکی از مصالح ساختمانی است که برای نمای ساختمان از آن استفاده زیادی می شود. برای آشنایی با نمای ترموود و ویژگی های ترموود این بخش گهر را تا پایان مطالعه نمایید.

نمای ترموود و ویژگی های ترموود

نمای ترموود و ویژگی های ترموود, پورتال خبری فرهنگی گهر

ترموود از چوب سوزنی برگ می آید که ترمو شده است. ترمووود در زمان تولید، در معرض فشار و حرارت و بخار نیتروژن و آب قرار می گیرد تا فرایند خشک شدن کنترل شود. فرآیند ترمو با دقت صورت گرفته و ۲۴ تا ۹۶ ساعت بطول می انجامد. چوب ترمو با توجه به گونه آن در معرض دمای ۱۸۰ تا ۲۳۰ درجه سلسیوس قرار می گیرد.

با به کارگیری روش‌های مهندسی و فراوری مناسب، می‌توان عمر و دوام چوب‌ها را افزایش داد و آن‌ها را در برابر شرایط محیطی مقاوم‌تر ساخت. چوب‌های ترمووود به علت فرآیندی که در این جریان طی می‌کنند دارای خصوصیات ویژه ای می‌شوند که آن‌ها را به بهترین گزینه برای نمای بیرونی و داخلی ساختمان تبدیل می‌سازد.

کشور فنلاند پس از سالها تحقیقات و آزمایش در زمینه عمل آوری حرارتی چوب، به روش ترمووود (THERMOWOOD) دست یافت. در این روش، ابتدا چوب ها را برش داده و به اشکال مختلف در می آورند. سپس در داخل دستگاه ترمووود آنها را تا ۱۰۰ و سپس ۱۳۰ درجه سانتی گراد تحت شرایط خاص گرما می دهند. این عمل باعث خشک شدن چوب و کاهش رطوبت آن می شود. در مرحله بعد، حرارت را تا ۱۸۰ الی ۲۲۰ درجه سانتی گراد تحت همان شرایط بالا می برند و چند ساعت چوب ها را در این دما و شرایط نگه می دارند. در این حالت، صمغ و رطوبت چوب بطور کامل خارج می شود و تمام قسمت های چوب تا مرکز آن به رنگ قهوه ای روشن در می آید.

در مرحله بعد ، چوب را آرام آرام سرد می کنند تا دمای آن به ۱۰۰ درجه سانتی گراد برسد و سپس با پاشیدن آب و بخار آب دمای آن را به دمای محیط می رسانند. در این مرحله، چوب رطوبت جذب کرده و رطوبت نهایی آن به ۴ تا ۶ در صد می رسد. در این روش، از هیچ ماده شیمیایی استفاده نشده و تمام عملیات بدون مواد افزودنی انجام می گیرد.

با استفاده از این روش، عمده خصوصیات منفی چوب تقریبا از بین می روند. به دلیل دمای بالایی که چوب متحمل می شود، زنجیره های سلولزی آن شکسته شده، اسیدهای آن تجزیه شده و از هر گونه جانور میکروسکوپی و حشرات پاک می شود. بخش عمده رزین چوب از آن خارج می شود و آن قسمتی که باقی می ماند به شکل بلور در آمده و بی ضرر می گردد. پس از این فرایند، چوب در مقابل سرما، گرما، بارندگی، رطوبت، حشرات و هر گونه تغییر شکل در محیط های بیرونی و داخلی مقاوم می شود.

ترمو چوب دارای ۲ روش استاندارد تولید Thermo-S و Thermo-D می باشد. حرف S در Thermo-S مخفف کلمه Stability یا پایداری است. محصولات این روش، بین ۶ الی ۸ درصد بسته به میزان رطوبت محیط، تغییر ابعاد یا تورم خواهند داشت. گونه های سوزنی این محصولات برای استفاده در اجزای داخل ساختمان، اتصالات در محیط خشک، مبلمان داخل، سونا، اجزای درب و پنجره و گونه های پهن برگ برای اتصالات در هر آب و هوا، مبلمان، کف پوش، سونا و مبلمان فضای سبز توصیه می گردند.

حرف D در Thermo-D مخفف کلمه Durability یا دوام است. محصولات این روش، بین ۵ الی ۶ درصد بسته به میزان رطوبت محیط تغییر ابعاد یا تورم خواهند داشت. گونه های سوزنی این محصولات برای استفاده در نما و دیوار، درب های بیرونی، پشت پنجره، سونا، حمام و سرویس بهداشتی، کف پوش و مبلمان فضای سبز و گونه های پهن برگ برای تمام مصارف مشابه نوع S با رنگ تیره تر توصیه می گردند.

 برخی از ویژگی های ترمووود یا چوب ترمو :

 دوام زیاد و ثبات ابعاد

پس از تیمار حرارتی (فرآیند ترمو)، درصد رطوبت چوب به %۶-۴ کاهش یافته و چوب دارای ویژگی ای به نام ( تعادل رطوبتی ) می گردد که در نتیجه آن جذب رطوبت و تبادل حرارت چوب و محیط اطراف  به شکل قابل توجهی کاهش پیدا می کند که این امر تاثیر خاصی در ثبات ابعاد، کاهش ترک خوردگی و افزایش قابل ملاحظه خواص عایق بودن الوارهای چوب ترمو (ترمووود) ایجاد می نماید.

 مقاوم در برابر پوسیدگی و حمله حشرات

به دلیل شکستن و تجزیه ی سلولزها ( زنجیره قندی ) در چوب ترمو شده باکیفیت عالی، این محصولات منبع مغذی برای حشرات و قارچ های مولد پوسیدگی چوب نخواهند بود.

 فاقد صمغ، خلوص و یکنواختی

هنگامی فرآیند عمل آوری روی الوارهای چوبی انجام می شود، رزین ومواد مضر آن مانند فرمالدهیدها حذف و باکتری ها کشته می شوند و سبب تولید ماده ای خالص و استریل برای کاربردهای مختلف بیرونی و داخلی می گردند. با ایجاد رنگی یکنواخت در سراسر الوار چوب زیبایی خاصی به آن می توان بخشید.

مشخصات فیزیکی ترموود

با اعمال عملیات آماده سازی ترموود رنگ آن تیره تر می گردد مقاومت آن در برابر سایش و خوردگی بهبود می یابد. قابلیت برش کاری و سوراخکاری افزایش و نهایتاً شستشو و مراقبت آن نیز آسانتر می شود. چگالی ترموود حدود ۴۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب که در مقایسه با دیگر مصالح ساختمانی و حتی انواع دیگر چوب ها از وزن سبکی برخوردار می باشد. بنابراین جهت مصرف در صنعت ساختمان خصوصاً نمای ساختمان انتخاب مناسبی بوده زیرا امروزه شاخص وزن نقش مهمی در ایمنی ساختمان خصوصاً در برابر زلزله ایفا می کنند.

مشخصات شیمیایی ترموود

هیچگونه مواد سمی و مضر که برای سلامت انسان ایجاد خطر نماید در چوب های RTD وجود ندارد. این خاصیت ترموود د سلامت و ایمنی افرادی که با این چوب سروکار دارند تأثیر بسزایی دارد.

آخرين هاي اين بخش
ديگران چه مي خوانند
دیدگاه ها
برای ارسال دیدگاه مرتبط با این مطلب کلیک کنید

گـهـر در شبکه هاي اجتماعي