مواد غذایی گیاهی و ارگانیک کدامند؟

امتیاز دهید

ما در این مقاله از سایت گهر قصد داریم در مورد  مواد غذایی گیاهی و ارگانیک کدامند؟ صحبت کنیم. از شما عزیزان دعوت می کنیم تا پایان این مقاله گهر را همراهی کنید.

مواد غذایی گیاهی و ارگانیک کدامند؟

در گذشته، موادغذایی ارگانیک تنها در فروشگاه‌های خاصی در دسترس بود، و برای مشتریانی به بازار عرضه می‌شد که راضی بودند برای خرید مواد غذایی طبیعی محیط زیست پسند بهای بیشتری بپردازند. امروزه، این نوع مواد غذایی در اکثر خواربارفروشی‌ها در دسترس است. افرادی که مواد غذایی ارگانیک می‌خرند می‌خواهند تضمین کنند تولید مواد غذایی به کره زمین آسیب نمی‌رساند، و یا به دنبال مواد غذایی هستند که بی‌خطرتر، خالص‌تر، و طبیعی‌تر می‌باشد. اما آیا مواد غذایی ارگانیک این ارزش را دارد که برای خرید آن هزینه بیشتری را پرداخت نمود؟

هلوی ارگانیک خریداری شود
استفاده از مواد غذایی ارگانیک برای مردم و برای کره زمین مفید است، اما اگر همواره نتوان از عهده خرید مواد غذایی ارگانیک برآمد (زیرا ممکن است قیمت مواد غذایی ارگانیک 50 تا 100 درصد بیشتر از قیمت مواد غذایی غیر ارگانیک باشد)، کارشناسان توصیه می‌کنند افراد بیشتر پولی که برای خرید مواد غذایی ارگانیک پرداخت می‌کنند را صرف خرید آن محصولات زراعی ( مخصوصاً میوه و سبزیجات تازه به‌جای غلات و قوت یا دیگر مواد غذایی دائم) و آن مواد غذایی نمایند که آنها را بیشتر از همه مصرف می‌کنند. محققین توصیه می‌کنند آن میوه و سبریجات ارگانیکی، مانند هلو، خریداری شود که بیشتر از همه مستعد دارا بودن بقایای آفت‌کش‌ها می‌باشند.

سیب ارگانیک خریداری شود
سیب از منابع خوب فیبر غذایی است، مخصوصاً اگر آن را با پوست بخورند. پوست سیب دارای مواد شیمیایی گیاهی مفیدی است که ممکن است خطر سرطان و بیماری قلبی را کاهش دهد. اما پوست سیب جایی است که بیشترین مقدار آفت‌کش‌ها در آن تجمع می‌یابد. بنابراین خریدن سیب ارگانیک استفاده مناسب از پولی است که شخص برای خرید مواد غذایی ارگانیک در نظر می‌گیرد. اگر نتوان از عهده خرید سیب ارگانیک برآمد، با استفاده از سیم ظرفشویی در شستن سیب زیر آب روان هم می‌توان بقایای مواد آفت کش موجود در پوست سیب را کاهش داد.

فلفل شیرین ارگانیک خریداری شود
فلفل شیرین از سبزیجاتی است که بالاترین میزان بقایای آفت‌کش‌ها را دارا می‌باشد، اما کسی ادعا نمی‌کند مواد غذایی ارگانیک سالم‌تر، مفیدتر، یا مغذی‌تر از مواد غذایی سنتی (غیر ارگانیک) می‌باشند. در مورد میزان مصرف بی‌خطرآفت‌کش‌ها در تولید و فرآوری مواد غذایی، و در ارتباط با بقایای مجاز آفت‌کش‌ها در مواد غذایی، حدودی تعیین شده است.

گرچه فرض بر این است که برخی از سطوح مصرف آفت‌کش‌ها بی خطر می‌باشد، مواد شیمیایی مصرفی سمی هستند. چون امکان دارد دستگاه ایمنی کودکان کاملاً تکامل نیافته باشد، ممکن است مصرف برخی از آفت‌کش‌ها برای کودکان، در مقایسه با افراد بالغ، خطر بیشتری ایجاد نماید.

کرفس ارگانیک خریداری شود
کرفس یکی از سبزیجات مفید و کم کالری است که دارای مقدار کمی‌ویتامین‌های A، C، K، فولات، پتاسیم، و منگنز می‌باشد و هر ساقه بزرگ آن تنها حاوی 10 کالری است. خواه کرفس ارگانیک و خواه کرفس غیرارگانیک خریداری شود، خریدار می‌تواند با شستن کامل ساقه‌ها زیر آب روانی که به شدت جریان دارد در کاهش دادن بقایای آفت‌کش‌ها و خاک و باکتری موجود روی ساقه‌های کرفس سهمی داشته باشد. در شستن کرفس نباید از صابون استفاده شود.

شلیل ارگانیک خریداری شود
این میوه پرآب سرشار از ویتامین‌های A و C، و نیاسین و پتاسیم است. یک عدد شلیل که اندازه آن متوسط باشد، 65 کالری دارد. با استفاده از سیم ظرفشویی در شستن شلیل، یا با کندن پوست آن، می‌توان بقایای موجود آفت‌کش‌ها را کاهش داد.

توت فرنگی و گیلاس ارگانیک خریداری شود
توت فرنگی و گیلاس از منابع عالی ویتامین C هستند. و گرچه خریدن توت‌فرنگی و گیلاس ارگانیک امکان دارد بخش زیادی از پولی را ببلعد که برای خریدن مواد غذایی ارگانیک کنار گذاشته شده است، شاید بهتر باشد خریدن توت فرنگی و گیلاسی که در محل تولید می‌شود هم در نظر گرفته شود. مواد غذایی که در محل تولید می‌شود معمولاً تازه‌تر است و، در مقایسه با محصولات زراعی که آنها را با وسایل نقلیه مصرف‌کننده انرژی از یک طرف کشور به طرف دیگر حمل می‌کنند، نسبت به محیط زیست مهربان‌تر است.

گلابی ارگانیک خریداری شود
بعد از سیب، گلابی یکی از پرطرفدارترین میوه ها است. یک عدد گلابی دارای اندازه متوسط حاوی 103 کالری می‌باشد و منبع خوبی برای ویتامین C و فیبر غذایی است (که این مواد باعث پیشبرد سلامتی مردم می‌شوند). اما بقایای آفت‌کش‌ها روی گلابی بیشتر از بسیاری از میوه‌های دیگر است. محققان بقایای تقریباً 30 آفت‌کش مختلف را روی گلابی پیدا کرده‌اند. استفاده از سیم ظرفشویی در شستن پوست گلابی فکر خوبی برای کاهش دادن بقایای آفت‌کش‌ها و باکتری می‌باشد (حتی برای گلابی ارگانیک) .

انگور ارگانیک خریداری شود
انگور یک اسنک (غذای سبک یا سرپایی) یا دسر دلپذیر و کم کالری است. یک فنجان انگور تقریباً 104 کالری دارد و سرشار از ویتامین‌های C و K است. کشمش (انگور خشک) یکی از منابع خوب آهن هم می‌باشد. باید تلاش نمود از مصرف انگور وارداتی خودداری شود زیرا در اغلب موارد بقایای آفت‌کش‌های موجود در انگور وارداتی بیشتر است؛ اما اگر انگور ارگانیک همواره در دسترس نباشد، نباید انگور را از رژیم‌غذایی خود حذف نمود. برای کودکان و زنان باردار باید به فکر خریدن انگور ارگانیک بود.

اسفناج و کاهوی ارگانیک خریداری شود
در هر فنجان اسفناج (که یکی از منابع عالی پروتئین، ویتامین‌های A، C، E، و K، تیامین، ریبوفلاوین، ویتامین B 6، فولات، کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، مس، و منگنز می‌باشد ) تقریباً 7 کالری وجود دارد. هر فنجان کاهو دارای تقریباً 5 کالری است. اما اسفناج و کاهو دارای سطوح بالایی از بقایای آفت‌کش‌ها هم هستند (محققان بقایای 57 آفت‌کش را در اسفناج و بقایای 51 آفت کش را در کاهو پیدا کردند. مردم باید اسنفناج و کاهوی ارگانیک بخرند، یا خودشان آنها را تولید کنند (سبزیجات برگی حتی در داخل ظروف بزرگ در پاسیو یا ایوان به خوبی رشد می‌کنند)

سیب‌زمینی و هویج ارگانیک خریداری شود
سیب‌زمینی یکی از خرید‌های خوب مواد غذایی ارگانیک است، مخصوصاً به این دلیل که اکثر سیب‌زمینی‌های غیر ارگانیک محصولاتی هستند که در تولید آنها به‌طور فشرده‌ای از آفت‌کش‌ها استفاده می‌شود. سیب‌زمینی یکی از منابع خوب ویتامین C، ویتامین B 6، پتاسیم، منگنز، و فیبر غذایی است. در یک سیب‌زمینی پخته شده دارای اندازه متوسط، علاوه بر چیز‌هایی که در بالا گفته شد، تقریباً 161 کالری وجود دارد. هویج شیرین و مفید سرشار از ویتامین‌های A و K و یکی از منابع خوب فیبرغذایی است.

شیر ارگانیک خریداری شود
به گاو‌هایی که در دام داری‌های سنتی نگهداری می‌شوند، در اغلب موارد هورمون رشدی نوترکیبی گاوی (Rbgh یا Recombinant Bovine Growth Hormone) می‌دهند تا مقدار بیشتری شیر تولید کنند. آیا Rbgh برای انسان خطر دارد؟ دانشمندان در این باره اختلاف نظر دارند. اما کسانی که نوزاد یا کودکی دارند که شیر می‌نوشد، باید به فکر رعایت احتیاط باشند و شیر عاری از Rbgh یا شیر ارگانیک را انتخاب کنند. شیر ارگانیک از گاو‌هایی به دست می‌آید که به آنها آنتی بیوتیک یا هورمون نمی‌دهند. بسیاری از برند‌های غیر ارگانیک عاری از Rbgh هستند، اما دارای برچسب عاری از Rbgh نمی‌باشند. مصرف‌کنندگان باید اطلاعات لازم را در اینترنت پیدا کنند یا به تولید کننده شیر تلفن بزنند.

گوشت گاو ارگانیک خریداری شود
بر طبق اظهارات محققین، به دامی که در مزرعه ارگانیک پرورش می‌یابد نمی‌توان آنتی‌بیوتیک یا هورمون غیرضروری داد (ولی در کشاورزی غیرارگانیک مصرف غیرضروری آنتی بیوتیک و هورمون رایج می‌باشد). برخی از کارشناسان بر این باورند که اینگونه استفاده نمودن از آنتی‌بیوتیک‌ها امکان دارد به ایجاد باکتری مقاوم کمک کند. و گرچه خطر این هورمون‌ها برای انسان مشخص نمی‌باشد، هورمون‌های افزوده به واقع در گوشت گاوی یافت می‌شود که که در فروشگاه‌ها عرضه می‌کنند.

کره بادام‌زمینی ارگانیک خریداری شود
کودکان معمولاً مقدار زیادی کره بادام‌زمینی می‌خورند، بنابراین شاید بهتر باشد والدین مطمئن شوند کودکان همراه ساندویچ کره بادام زمینی و ژله مواد شیمیایی بلع نمی‌کنند. و کره بادام‌‌زمینی که تنها از بادام‌زمینی ارگانیک تولید شود سالم‌تر از کره بادام زمینی غیرارگانیکی است که به آن روغن هیدروژن دار شده و قند افزوده می‌شود.

روغن‌های طبیعی موجود در کره بادام زمینی ارگانیک ممکن است جدا شده و لایه‌ای را در قسمت بالایی شیشه حاوی کره بادام زمینی به وجود آورند. اگر این اتفاق صورت گیرد، کافی است تمام محتوای شیشه به هم زده شود تا دوباره به‌صورت خامه مانند درآید.

برای کودکان غذای ارگانیک خریداری شود
چون دستگاه ایمنی کودکان کاملاً تکامل نیافته است، شاید آنها، در مقایسه با افراد بالغ، بیشتر در معرض خطر برخی از آفت‌کش‌ها قرار داشته باشند. تغذیه کودکان با غذای ارگانیک خیال والدین را راحت می‌کند و تضمین می‌شود که آنها به کودکانی که غذا خوردن را آغاز کرده‌اند بهترین غذا‌ها را عرضه می‌کنند.

مهر ارگانیک بودن باید روی فرآورده خریداری شده وجود داشته باشد
خریدار نباید عبارت‌های «قابل مصرف همگان»، «عاری از هورمون»، یا «طبیعی» را با ارگانیک اشتباه بگیرد. او باید مهر ارگانیک را پیدا کند. این مهر به معنی آن است که ماده غذایی بر طبق استاندارد‌های لازم تولید، برداشت، و فرآوری شده است. این استاندارد‌ها شامل محدودیت‌هایی درباره میزان مصرف و بقایای آفت‌کش‌ها، هورمون‌ها، و آنتی‌بیوتیک‌ها می‌باشد. کاربرد آفت‌کش‌های طبیعی مجاز است. مواد غذایی ارگانیک را نمی‌توان با استفاده از لجن فاضلاب، مهندسی زیستی، یا تابش یونیزه کننده تولید نمود.

خربزه درختی و انبه غیر ارگانیک یا محلی خریداری شود
محققین چند ماده غذایی را به‌عنوان موادی فهرست نموده است که کمترین میزان بقایای آفت‌کش‌ها را دارند و خریدن انواع ارگانیک آنها به پول بیشتری که باید پرداخت شود نمی‌ارزد. پوست محکم موجود در برخی از میوه‌ها و سبزیجات بخش عمده آفت‌کش‌ها را جذب می‌کند. اگر این پوست دور انداخته شود، در آنچه که باقی می‌ماند مقدار کمتری از بقایای آفت‌کش‌ها وجود خواهد داشت. خربزه درختی و انبه از این نوع میوه‌ها هستند.

بروکلی غیرارگانیک یا محلی خریداری شود
فوائد بهداشتی محصولات زراعی (مخصوصاً میوه و سبزیجات) که به‌طور غیرارگانیک تولید می‌شوند بسیار بیشتر از خطرات بالقوه ناشی از قرار گرفتن در معرض آفت‌کش‌ها می‌باشد، و بنابراین می‌توان پس از شستن کامل بروکلی آن را به‌صورت خام یا پخته خورد و از خوردن آن لذت برد. گلچه‌هایی که به رنگ سبز تیره، مایل به ارغوانی، یا مایل به آبی می‌باشند، در مقایسه با گلچه‌های رنگ پریده‌تر یا در حال زرد شدن، حاوی مقدار بیشتری بتاکاروتن و ویتامین C هستند. این سبزی سرشار از ویتامین C است، و منبع خوبی برای تأمین ویتامین‌های A، K، و B6، فولات، و همچنین پتاسیم و منگنز می‌باشد. یک فنجان از بروکلی خام تقریباً 31 کالری دارد.

کلم غیرارگانیک یا محلی خریداری شود
کلم یکی از منابع عالی ویتامین‌های C، K، و B6، و همچنین فولات و منگنز است. یک فنجان کلم خام شامل تنها حدود 22 کالری می‌باشد. برای کاستن از میزان خاک، باکتری، و بقایای آفت‌کش‌ها، باید برگ‌های بیرونی را کند و دور انداخت. (باید از خرید کلم از پیش قطعه قطعه شده اجتناب نمود زیرا ممکن است برگ‌ها ویتامین C خود را از دست داده باشند).

موز غیرارگانیک یا محلی خریداری شود
استفاده از سیم ظرفشویی در شستن میوه و سبزیجاتی که پوستشان مانند پوست موز خوردنی نیست فکر خوبی می‌باشد؛ با انجام این کار، از گسترش یافتن آلاینده‌هایی که روی پوست قرار دارند به قسمت قابل خوردن میوه جلوگیری می‌شود. موز از منابع خوب ویتامین C، پتاسیم، و منگنز، و از منابع عالی ویتامین B6 می‌باشد. یک موز با اندازه متوسط تقریباً 105 کالری دارد.

کیوی و آناناس غیرارگانیک یا محلی خریداری شود
کیوی از منابع عالی ویتامین‌های C و K می‌باشد و یک کیوی دارای اندازه متوسط حاوی 46 کالری است. آناناس از منابع عالی ویتامین C و منگنز می‌باشد و یک فنجان از آن تقریباً 74 کالری دارد. پیش از برخورداری از لذت خوردن این میوه‌های خوشمزه، باید با استفاده از سیم ظرفشویی آنها را شست و پوستشان را جدا کرد.

نخود غیر ارگانیک یا محلی خریداری شود
نصف فنجان نخود تازه شامل حدود 55 کالری می‌باشد و نخود سرشار از ویتامین‌های A، C، و K، تیامین و منگنز است. نخود از منابع کم کالری و خوب پروتئین هم می‌باشد. یک پرس نخود که 100 کالری داشته باشد (تقریباً سه چهارم فنجان نخود )، بیشتر از یک تخم‌مرغ کامل یا یک قاشق غذاخوری کره بادام‌زمینی پروتئین داشته و کمتر از یک گرم چربی دارد و فاقد کلسترول است. پیش از آنکه نخود آماده مصرف شود، باید آن را آبکشی کرد.

مارچوبه غیر ارگانیک یا محلی خریداری شود
مارچوبه در واریته‌های سبز و سفید رنگ در دسترس است. چهار ساقه پخته شده مارچوبه تقریباً 13 کالری دارد، و مارچوبه از منابع عالی پروتئین، ویتامین‌های A، C، E، و K، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، فولات، آهن، فسفر، پتاسیم، مس، منگنز، و سلنیم می‌باشد. پیش از آنکه مارچوبه آماده مصرف شود، باید آن را کاملاً شست.

ذرت غیرارگانیک یا محلی خریداری شود
ذرت از منابع خوب تیامین و فولات است، و یک بلال زرد رنگ پخته شده حاوی تقریباً 111 کالری می‌باشد. باید مطمئن شد غلاف ذرت سبز رنگ و سفت است و تازه به نظر می‌آید. غلاف ذرت را باید اندکی باز کرد تا مطمئن شد که بلال شامل ردیف‌های جفت هم دانه‌های بزرگ می‌باشد. دانه‌های قسمت نوک بلال باید کوچکتر باشند. بزرگ بودن دانه‌ها در قسمت نوک بلال نشانه بیش از اندازه رسیده بودن بلال است .

آووکادوی غیرارگانیک یا محلی خریداری شود
آووکادو سرشار از فیبر غذایی، ویتامین B6، ویتامین C، ویتامین E، پتاسیم، منیزیم، و فولات است. پتاسیم موجود درهر اونس (تقریباً 28 گرم) آووکادو 60% بیشتر از موز است. آووکادو از منابع عالی چربی یک اشباع نشده مفید می‌باشد. گرچه آووکادو از منابع خوب ویتامین K و فولات است، یک میوه آووکادوبا اندازه متوسط تقریباً 227 کالری دارد. پیش از خوردن آووکادو باید آن را شست و پوست کرد.

پیاز غیرارگانیک یا محلی خریداری شود
پیاز از منابع عالی ویتامین C است و یک عدد پیاز با اندازه متوسط تنها حدود 44 کالری دارد. پیش از پختن یا سرو نمودن پیاز خام باید لایه‌های بیرونی آن را درآورد.

واژه‌های مربوط به موادغذایی ارگانیک
به هنگام خرید مواد غذایی ارگانیک، باید واژه‌های زیر را پیدا کرد که نوشتن آنها روی برچسب‌های مواد ارگانیک الزامی‌است :

« 100% ارگانیک » : این واژه به معنی آن است که ماده غذایی دارای هیچ اجزای مصنوعی (سنتزی) نمی‌باشد و می‌توان برای آن از مهر ارگانیک استفاده نمود.

« ارگانیک »: این واژه به معنی آن است که دست کم 95% از ماده غذایی را اجزای ارگانیک تشکیل می‌دهد. برای این ماده غذایی هم می‌توان از مهر ارگانیک استفاده نمود.

« تهیه شده از اجزای ارگانیک »: این واژه به معنی آن است که ماده غذایی باید دست کم به میزان 70% از اجزای ارگانیک تشکیل شده باشد. برای این ماده غذایی نمی‌توان از مهر ارگانیک استفاده کرد.

گوشت، تخم‌مرغ، گوشت طیور، و لبنیاتی که دارای برچسب «ارگانیگ » است باید از حیواناتی به‌دست آمده باشد که هرگز به آنها آنتی‌بیوتیک یا هورمون‌های رشد نداده‌اند.
برای غذا‌های دریایی و وسایل آرایشی ارگانیک استاندارد تهیه نشده است.

بقایای آفت کش‌ها را باید کاهش داد
خریدار مواد غذایی ارگانیک یا غیر ارگانیک می‌تواند، با پیروی از راهنمایی‌های زیر، به سهم خود بقایای آفت‌کش‌های موجود در مواد غذایی را کاهش دهد:
میوه یا سبزیجات خریداری شده را با استفاده از سیم ظرف‌شویی زیر آب جاری شستشو دهد تا خاک، باکتری، و بقایای آفت‌کش‌های موجود روی سطح میوه و سبزیجات برداشته شود. حتی در مورد سیزیجات و میوه‌ای که مانند طالبی پوست قابل خوردن ندارند هم باید این کار را انجام داد. برای این شستشو نباید از صابون استفاده نمود.
برگ‌های بیرونی سبزیجات برگی دور انداخته شود.
مواد غذایی متنوعی مصرف شود که از منابع مختلف به دست آمده است.

باید مقدار زیادی میوه و سبزیجات مصرف نمود
یکی از چیز‌هایی که کارشناسان درباره آن توافق دارند این است که باید مقدار زیادی میوه و سبزیجات مصرف شود، خواه این مواد به‌طور محلی تهیه شود، یا ارگانیک بوده، و یا غیرارگانیک باشد. فوائد بهداشتی چنین رژیم غذایی بسیار بیشتر از خطرات بالقوه قرار گرفتن در معرض آفت‌کش‌ها است. در رهنمود‌های دولتی توصیه شده است که انواع مختلف میوه و سبزیجات مصرف شود. هدف افراد بالغ باید این باشد که روزی 4 تا 5 فنجان از این مواد تقویت‌کننده بهداشت و پیشگیری‌کننده بیماری مصرف نمایند.

 

اشتراک گذاری:
دیگران چه می‌خوانند

    ارسال دیدگاه