مضرات و خواص شلیل

ما در این مقاله از سایت گهر قصد داریم در مورد  مضرات و خواص شلیل  صحبت کنیم. از شما عزیزان دعوت می کنیم تا پایان این مقاله گهر را همراهی کنید.

مضرات و خواص شلیل

مضرات و خواص شلیل

خواص شلیل (Nectarine) شامل درمان یبوست، گرمازدگی و پیشگیری از بروز بسیاری از بیماری ها نظیر دیابت، سرطان و بیماری های قلبی عروقی موثر است.

شلیل از میوه های محبوب تابستانی است که در بسیاری از ویژگیها مشابه با خواص هلو و خواص آلو بوده، هم خانواده با آنها میباشد و در بعضی مناطق به آن هلوی بدون کرک نیز گفته میشود. از نظر میزان مواد و عناصر مغذی نیز بسیار به هلو مشابهت داشته، ولی شلیل حاوی مواد معدنی و ویتامین های بیشتری نسبت به هلو می باشد. عناصری مثل آهن، فسفر، پتاسیم و غیره به مقدار فراوان در این میوه یافت شده و ویتامین آ وث موجود در آن نسبت به هلو دو برابر می باشد. از خواص شلیل وجود آنتی اکسیدان های سالم و در نتیجه خاصیت ضد سرطان و تقویت سیتم ایمنی بدن می باشد. این میوه به دلیل داشتن میزان فیبر گیاهی بالا برای کاهش وزن در افراد چاق بسیار مفید بوده، در پیشگیری از بروز بسیاری از بیماری های مزمن نظیر دیابت، سرطان و بیماری های قلبی عروقی موثر است. برگ، ساقه و میوه شلیل خاصیت دارویی داشته و در طب سنتی برای درمان از آن استفاده میشود. برای آشنایی با خواص شلیل و فواید مصرف آن با ما همراه باشید.

گیاه شناسی شلیل

شلیل درختی است که ارتفاع آن به 4 تا 10 متر میرسد. برگ های درخت شلیل به شکل نیزه با رگبرگ های پرمانند می باشند. شلیل درختی ‌نسبتاً‌ كم عمر است و علت آن، به دلیل چوب ترد و شكننده تنه این درخت میباشد. در حال حاضر بیش از 150 گونه شلیل وجود دارد که فقط از نظر اندازه، شکل، طعم، بافت و رنگ متفاوت هستند.

خواص شلیل (طبیعت و خواص درمانی)

شلیل میوه ای با طبع سرد است. برخی از مهمترین خواص شلیل و فواید درمانی آن عبارتند از:

  • میزان کالری موجود در شلیل بسیار پایین بوده و همچنین مصرف آن باعث کاهش چربی خون میشود، از این رو برای بیماران قلبی عروقی مفید میباشد.
  • فیبر نامحلول موجود در پوست شلیل به درمان یبوست کمک کرده، گرسنگی را کنترل و در نتیجه موجب کاهش وزن میگردد.
  • مصرف شلیل برای درمان گرمازدگی بسیار مفید است.
  • مصرف شلیل به دلیل وجود انواع ویتامین ها و بتا کاروتن موجود در آن برای حفظ سلامت و جوانی پوست مفید است، همچنین لوتئین موجود در شلیل از پوست در برابر آسیب رادیکال های آزاد محافظت می کند. استفاده از شلیل، اثرات بسیار خوبی بروی پوست داشته و از پیری ناشی از آفتاب جلوگیری می‌کند.
  • از دیگر خواص شلیل کاهش میزان و شدت بیماری هایی مثل مالاریا و سرماخوردگی های رایج است.
  • شلیل به دلیل میزان بالای پتاسیم به تنظیم فشار خون کمک میکند و مصرف آن برای بیماران مبتلا به ناراحتی فشار خون بالا مفید است.
  • از خواص شلیل و فواید مصرف آن بدلیل وجود ویتامین ها و مواد معدنی موجود در آن بویژه فولات، برای مادران باردار است که به کاهش خطر نقص سیستم عصبی جنین کمک می کند.

خواص برگ شلیل

  • برگهای گیاه شلیل خاصیت قابض و تسکین دهنده دارند.
  • از برگ شلیل در طب سنتی برای کاهش تب استفاده میشود.
  • از دیگر خواص برگ درخت شلیل در طب سنتی استفاده از آن برای درمان التهاب معده، سیاه سرفه و برونشیت است.

ارزش غذایی شلیل

میوه شلیل سرشار از انواع ویتامین ها، عناصر غذایی و مواد آنتی اکسیدان است. همچنین این میوه غنی از لوتئین و لیکوپن است. لوتئین مسئول رنگ قرمز، نارنجی و زرد در میوه ها و سبزیجات است. هر 100 گرم میوه شلیل حاوی 44 کالری می باشد و چربی های اشباع شده در این میوه آبدار وجود ندارند.

مضرات شلیل (موارد احتیاطی و منع مصرف)

  1. برگ شلیل دارای خاصیت مدر است، لذا زیاده روی در مصرف آن باعث دفع زیاد آب از بدن شده و ممکن است به علت ایجاد ادرار زیاد موجب خشکی و کم آبی بدن شود.
  2. هسته شلیل دارای ماده سمی به نام آمیگدالین است که در بدن تبدیل به سیانین می شود و میتواند باعث بروز مسمومیت گردد.
  3. مصرف شلیل در برخی افراد ایجاد واکنشهای حساسیتی نموده که با خارش پوست و کاهش قدرت بینایی همراه است.
اشتراک گذاری:
دیگران چه می‌خوانند
ارسال دیدگاه