هنر تزیین قهوه به شکل های مختلف و قهوه با کف شیر ( تزیین روی قهوه با شیر ) را که برای درست کردن بعضی از نوشیدنی ها، شما نیاز به فوم شیر Foam milk دارید را در این مطلب برای شما می گذاریم…
قهوه با کف شیر (تزیین روی قهوه با شیر)
این فوم را می توانید به روش های مختلفی در خانه، با دستگاه اسپرسوساز، فرنچ پرس، همزنهای برقی، مایکروفر و با دستگاهای دیگری تهیه نمایید. در این بخش ما 7 روش تهیه فوم یا کف شیر را برایتان آورده ایم.
دستگاه اسپرسو ساز
به کمک مایکروفر
تهیه کف شیر با همزن برقی یا دستی
تهیه کف شیر با فرنچ پرس
کف شیر ساز دستی پمپی
کف شیر ساز دستی اهرمی
مخلوط کن
با دستگاه اسپرسوساز دارای نازل بخار STEAMWAND و دسته بخار FROTH ASSISTOR
دستگاه را روشن، دکمه steam (بخار) را بزنید، دماسنج را نیز داخل پارچ شیرتان بگذارید. شیر سرد را در پارچ بریزید، حال دسته بخار را به داخل شیر ببرید (سر آن کمی پایین تر از سطح شیر قرار گیرد). نازل بخار را باز کنید تا شیرتان شروع به کف کردن کند. در دمای (۶۵-۷۰) نازل را ببندید، اجازه ندهید دما بیشتر از ۷۰ درجه شود. این عمل به شما شیر با کف درشت تحویل می دهد. اما:
کف ریز و مخملی کفی زیباتر است، حال چگونه باید کف ریز درست کرد؟
حفره کوچکی بر روی روی دسته بخار قرار دارد که هوا را برای ایجاد کف به شیر وارد می کند، اگر این حفره را به صورت (مماس) با سطح شیر قرار دهید کف ایجاد شده حالتی مخملی دارد. حال وقتی دماسنج درون شیرتان عدد ۳۷ را نمایان کرد دسته را کمی پایین تر ببرید، دما را تا (۶۵-۷۰) برسانید، وقتی دسته بخار به پایین تر از سطح شیر می رود، زمان کوتاهی باید آن جا قرار گیرد تا شیر نسوزد و مزه بدی به خود نگیرد.
در ضمن:
- شیر سرد نیز به بهتر شدن کف کمک می کند(چون زمان کف دهی بیشتر است).
- کف شیر اگر به خورد شیر برود کفی مطلوب تر از آن است که کف و شیر جدا از هم باشند.
تهیه فوم شیر به کمک ماکروفر:
شیر سردتان را در شیشه ای دهانه گشاد بریزید، نصف شیشه را پرکنید تا هم خوب کف کند و هم فضای کافی برای ایجاد کف باشد، شیشه را به مدت ۳۰ ثانیه یا بیشتر به شدت تکان دهید، حال برای تثبیت کف ایجاد شده آن را به مدت ۳۰ ثانیه در ماکروفر با توان نسبتا بالا قرار دهید.
تهیه فوم شیر با همزن:
البته این روش شاید برای یک باریستا خیلی چنگی به دل نزند اما برای تهیه کف شیر در خانه مناسب است. شیر سردتان را در ظرفی بریزید، روی گاز قرار دهید و با همزن های دستی کوچک شروع به هم زدن کنید تا زمانی این کار را انجام دهید که دمای شیر به ۶۰ تا ۷۰ درجه برسد و نگذارید که جوش بیاید باز برای تثبیت کف ها، می توانید آن را در ماکروفر به مدت ۳۰ ثانیه با دمای نسبتا بالا قرار دهید.
برای اندازه گیری دمای شیر راه های تجربی نیز وجود دارد برای مثال، دست تان را به ظرف بچسبانید اگر سریعا داغ شد و نتوانستید دیگر روی ظرف نگه دارید دما بالا رفته و مناسب نمی باشد اما اگر دستتان را به ظرف چسباندید و چند ثانیه نگه داشتید و دیگر نتوانستید نگه دارید، دما مطلوب است.
حال کف های ایجاد شده با هر یک از روش ها را می توانید برای نوشیدنی تان استفاده کنید، یا کف را در گوشه ای از ظرف نگه دارید و شیر را بریزید و سپس کف، یا کف را با قاشق از روی آن بر دارید.
قهوه با کف شیر
ایجاد فوم شیر با این روش نسبتا آسان است، در این روش کافی است دمای شیر را به حدود ۶۰ درجه سانتی گراد برسانید سپس شیر را داخل فرنچ پرس بریزید (به اندازه ای پر کنید تا فضا برای ایجاد فوم باقی بماند).
البته می توانید شیر سرد را درون فرنچ پرس بریزید و همراه با فرنچ پرس آن را در ماکروفر قرار دهید تا به دمای مورد نظر برسد.
حالا اهرم فرنچ پرس (اهرم مجهز به صافی) را بالا و پایین کنید تا صافی آن از شیر عبور کند.
تکرار این عمل باعث ایجاد فوم می شود بعد از این کار درب فرنچ پرس را برداشته و از فوم تان استفاده کنید.
کف شیر ساز دستی پمپی
قهوه با کف شیر (تزیین روی قهوه با شیر)
این ابزار علاوه بر جمع و جور بودن برای کارهای دیگری در منزل کاربرد دارد. هم کفساز و هم همزن. فقط کافیه شیر گرم رو داخل ظرفی بریزید و با این ابزار به صورت دورانی شیر را هم بزنید.
با استفاده از مخلوط کن
قهوه با کف شیر
میتوانید با مخلوط کن نیز این کار را انجام دهید. این ابزار کف نسبتا بهتری از برخی از روش ها برایتان تهیه میکند. سرعت چرخش یکنواخت و نسبتا بالا!
البته اگر سرعت را در حالت متوسط قرار دهید کافیست. کفی نسبتا یکنواخت و ریز پس از گرم کردن شیر آن را داخل مخلوط کن بریزید و فضای اضافی برای کف شیر باقی بگذارید.
کاپوچینو و لاته، کورتادو، ماکیاتو و … از نوشیدنی هایی هستند که برای تهیه آنها نیاز به شیر کف داده شده دارید.