فیلههای بریان و معطر
موادلازم:
گوجهفرنگی متوسط: 4 عدد
برگ بو: 7 تا 8 برگ
فیله ماهی: 8 عدد، هر كدام بین 100 تا 150 گرم
پیاز قرمز متوسط: 2 عدد خلالی
فلفل دلمهای یا تند: 3 عدد، خلالی
جعفری: یك دسته كوچك، خرد شده
روغن آفتابگردان: 4 تا 5 قاشق غذاخوری
لیموترش بزرگ: یك عدد، ورقهورقه شده
نمك و فلفل سیاه: به میزان لازم
طرزتهیه:
فر را روی 180 درجه سانتیگراد گرم كنید. پوست گوجهفرنگیها را با چاقو برش داده و 30 ثانیه در آبجوش قرار دهید، سپس آبكش كرده و پوست آنها را جدا كنید. گوجهفرنگیها را نصف كرده و سپس ورقهورقه كنید.
تكههای ماهی را شسته و خشك كنید. یك ظرف نسوز -ترجیحا سفالی گود- را چرب كنید. پیازها، گوجهفرنگیها، فلفل و فیلههای ماهی را لابهلای هم در ظرف چیده و جعفری را روی آنها بپاشید. برگ بوها را كه بهتر است تازه باشد روی ماهی و دور تا دور آن چیده كمی و نمك فلفل روی محتویات ظرف پاشیده و روغن را به طور یكنواخت روی آنها بدهید.
روی ظرف را فویل كشیده و 30 دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید، سپس ظرف را خارج كرده و فویل را بردارید. یكی، دو قاشق غذاخوری كره روی ماهیها قرار دهید. ظرف را به فر برگردانده و 15 دقیقه در آن قرار دهید تا ماهیها برشته شود.
لیموترش را روی ماهیها چكانده و با پلوی محمود پاشا یا چلوی ساده سرو كنید.
نکات:
1. این غذا را با هر نوع ماهی كه دوست دارید درست كنید اما ماهی شیر، راشگو و اصولا ماهیهای فیلهای برای این كار مناسبترند.
2. به جای برگبو میتوانید از ریحان بنفش استفاده كنید، ولی مقدار آن را دوبرابر كنید.