علل و درمان خارش بدن در دوران بارداری

امتیاز دهید

ما در این مقاله از سایت گهر قصد داریم در مورد   علل و درمان خارش بدن در دوران بارداری صحبت کنیم. از شما عزیزان دعوت می کنیم تا پایان این مقاله گهر را همراهی کنید.

علل و درمان خارش بدن در دوران بارداری

خارش در دوران بارداری شایع است و معمولا به دلیل افزایش برخی مواد شیمیایی در خود مانند هورمونها بروز میکند. علاوه بر این، همینطور که شکم بزرگ میشوند، پوست دچار کشش میشود و همین باعث احساس خارش میشود. هرچند خارش میتواند نشانه نوعی شرایط کبد باشد که به آن کلستاز کبدی در بارداری گفته میشود. این بیماری نیاز به درمان پزشکی دارد.

خارش خفیف

پوشیدن لباسهای گشاد برای جلوگیری از خارش کمک کننده است چون کمترین تماس و مالش را با پوستتان ایجاد میکند. شما همچنین میتوانید از استفاده از مواد طبیعی مانند پنبه استفاده کنید که اجازه میدهند هوا در نزدیکی پوستتان جریان داشته باشد. دوش آب سرد و استفاده از لوسیونها و مرطوب کننده ها هم میتوانند خارش را تا حدود زیادی کم کند. برخی لوسیونها عطری قوی دارند که میتوانند باعث بدتر شدن خارش شود بنابراین بهتر است از انواع بی عطر استفاده کنید. خارش خفیف برای شما و جنین خطرناک نیست اما میتواند علامت یک بیماری جدی تر باشد. به ویژه اگر این خارش در عصر و شب اتفاق بیفتد. بنابراین اگر خارش دارید حتما با پزشک در این باره صحبت کنید.

کلستاز در بارداری

کلستاز در بارداری یک اختلال کبدی وخیم است که میتواند در بارداری پیشرفت کند. به طور معمول اسیدهای صفراوی از کبد به روده جریان پیدا میکنند تا به هضم غذا کمک کنند. در کلستاز بارداری اسیدهای صفراوی به درستی جریان پیدا نمیکنند و در بدن میمانند. درمانی برای کلستاز بارداری وجود ندارد اما بعد از زایمان معمولا از بین میرود.

این بیماری در خانواده ارثی است اما میتواند در افرادی که هیچ سابقه خانوادگی از این بیماری ندارند هم بروز کند. کلستاز بارداری در آمریکای جنوبی، هند و پاکستان زیاد دیده میشود. اگر شما در بارداری قبلی کلستاز بارداری داشته اید احتمال بسیار زیادی وجود دارد که در بارداری بعدی نیز دچار آن شوید. برخی مطالعات نشان داده اند که نوزادانی که مادرانشان دچار کلستاز کبدی هستند احتمال زیادی برای تولد پیش از موعد دارند. آخرین تحقیق نشان میدهد خطر ابتلا به مرده زایی در زنانی که سطح اسید صفرا در آنها زیاد است 2 در 100 بارداری است. از آنجا که این بیماری با خطر مرده زایی همراه است ممکن است در هفته 37 تا 38 بارداری زایمان انجام شود. برخی متخصصان ممکن است حتی زودتر از این زایمان را انجام دهند در صورتی که بیماری شدید باشد.

علائم کلستاز بارداری

این علائم حدود هفته 30 بارداری شروع میشود اما ممکن است حتی خیلی زودتر و در هفته هشتم بارداری بروز کند.

علامت اصلی خارش بدون بثورات جلدی است. این خارش قابل توجه است و میتواند به سراسر بدن سرایت کند. برای بسیاری از زنان با کلستاز بارداری این خارش غیرقابل تحمل است و شبها بدتر میشود. علائم دیگر ادرار تیره، حرکات روده رنگ پریده و با شیوع کمتر، زردی پوست و سفیدی چشم باشد.

تشخیص کلستاز بارداری

کلستاز بارداری با رد سایر علل قابل تشخیص است. پزشک احتمالا در مورد سابقه پزشکی خانوادگیتان صحبت خواهد کرد و آزمایش خون تجویز خواهد کرد و سطح اسیدهای صفروانی را بررسی خواهد کرد. اگر سطح آنزیمهای کبدی و اسیدهای صفروانی طبیعی باشد و شما همچنان خارش داشته باشید، پزشک احتمال آزمایش خون را تکرار خواهد کرد.

کرم ها و داروهای کلستاز بارداری

کرمها مانند کرم آبی منتول، معمولا در دوران بارداری بی خطر است. برخی از داروها مانند اورسودوکسی کولیک به کاهش اسیدهای صفراوی و سهولت خارج کمک میکند. ممکن است به شما مکمل ویتامین A نیز تجویز شود که به انعقاد خون کمک میکند و در صورتی که رنگ مدفوع کم رنگ باشد، این مکمل کمک زیادی میکند.

اشتراک گذاری:
دیگران چه می‌خوانند

    ارسال دیدگاه