دانلود فیلم خارجی رایگان

طرز تهیه آش ساک و خورش ساک ؛ غذای گرگانی

دسته بندي : آشپزی,سبک زندگی
تاريخ : 24 دسامبر

ساک یکی از غذاهای معروف استان گلستان و شهر گرگان است. گهر در این بخش طرز تهیه آش ساک و طرز تهیه خورش ساک را برای شما عزیزان منتشر می کند.

طرز تهیه آش ساک و خورش ساک ؛ غذای گرگانی

طرز تهیه آش ساک و خورش ساک ؛ غذای گرگانی, جدید ۱۴۰۲ -❤️ گهر

طرز تهیه آش ساک

مواد لازم:

گوشت چرخ کرده ۵۰۰ گرم

اسفناج ۱/۵ کیلو گرم

آرد برنج ۱ پیمانه

لپه ۱۰۰ گرم

روغن ۱۵۰ گرم

پیاز داغ ۴ تا ۵ قاشق سوپخوری

زردچوبه – نمک و فلفل

به مقدار لازم

تخم مرغ

۳ تا ۴ عدد

آب غوره

به میزان دلخواه

نعناع داغ و پیاز داغ برای تزئین

به میزان دلخواه

طرز تهیه:

ابتدا لپه را با مقداری آبمی پزیم و کنار می گذاریم آب را جوش آورده اسفناج خرد شده را در آب جوش ریخته میگذاریم بپزد سپس لپه پخته شده را به ان اضافه کرده بعد پیاز داغ را با روغن داغ وکمی زردچوبه روی حرارت کمی تفت داده در آش می ریزیم سپس آرد برنج را در دو لیوان آبسرد حل کرده در آش می ریزیم و مرتب هم می زنیم تا گلوله نشود. می گذاریم آهسته بجوشد و جا بیفتد.  در این فاصله از گوشت چرخ شده که همراه با پیاز رنده شده ونمک و فلفل و زردچوبه است گلوله های کوچکی برداشته و کوفته ریز می کنیم.

در کمی روغن تفت داده در آش می ریزیم . نمک و فلفل مورد نیاز را هم اضافه نموده تا مزه دلخواه بدست آید آب غوره را اضافه کرده و در آخر کار تخم مرغ ها را در ظرفی شکسته کمی نمک می زنیم و با چنگال خوب می زنیم و کم کم داخل آش ریخته بهم می زنیم . چندجوش که خورد شعله را خاموش می کنیم آش را در دو ظرف می کشیم و رویش را با نعناع داغ و پیاز تزئین می کنیم.

طرز تهیه خورش ساک

آماده سازی: ۳۰ دقیقه

مدت انتظار: ۲ ساعت

مجموعاً: ۲ ساعت و ۳۰ دقیقه

مواد اولیه :

برای ۴ نفر

نخود ۲۵۰ گرم

گوشت ۴۰۰ گرم

پیاز  ۱عدد

آرد (الک شده) ۲قاشق سوپخوری

اسفناج ۷۰۰ گرم

سیر  ۴ حبه

زردچوبه ۱قاشق چایخوری

آب نارنج نصف پیمانه

فلفل سیاه به میزان لازم

نمک به میزان لازم

خورش ساک از خورش های سنتی گرگان است و معمولاً همراه با پلو یا زرشک پلو به خصوص در تابستان مصرف می شود. گرگانی ها هم در مراسم عروسی و هم در مراسم سوگواری و هم چنین برای ادای نذرشان در ماه محرم این خورش را طبخ می کنند خورش ساک به دلیل داشتن اسفناج، منبع خوبی از آهن می باشد.

روش تهیه:

نخود را از شب قبل کاملا خیس کنید و آب ان را دو یا سه مرتبه عوض کنید و آن را با آب بجوشانید تا کمی نرم شود حالا نخودها را روی تخته یا سطح صاف بریزید و با پشت هاون یا وردنه روی آن بکشید تا پوستشان جدا و دولپه شود. تمام نخودها را همین گونه آماده کنید.

در قابلمه ای مناسب، گوشت را با دو قاشق سوپ خوری روغن به همراه پیاز تفت دهید، سپس همراه با نخود و هفت پیمانه آب روی حرارت زیاد قرار دهید. زمانی که جوش آمد، حرارت را ملایم کنید و درِ ظرف را بگذارید تا بپزد و آب آن تبخیر شود.در قابلمه ای دیگر، چهار پیمانه آب ریخته، روی حرارت زیاد قرار دهید تا به جوش آید در این فاصله، آرد را با یک پیمانه آب مخلوط کرده، هم بزنید تا کاملاً یکدست شود، سپس آن را به تدریج به آب در حال جوش اضافه کنید و هم بزنید. اسفناج و مخلوط گوشت را نیز به آب در حال جوش اضافه کنید و بگذارید اسفناج به مدت ۳۰ دقیقه بماند تا بپزد و خورش کاملاً جا بیفتد.

در تابه ای مناسب، سیر، زردچوبه و فلفل را در مقداری روغن تفت داده، به همراه مقداری نمک و آب نارنج در ۳۰ دقیقه آخر پختِ خورش، به آن اضافه کنید، سپس خورش را در ظرف مورد نظر بریزید و به همراه پلو سرو کنید.

نکات:

۱)نخود کمی دیرپز است، بنابراین دقت کنید که کاملاً پخته شود، حتی میتوانید نیم ساعت زودتر از گوشت، روی حرارت قرار دهید، به همین دلیل در اینجا زمان پخت را ۲ ساعت و ۳۰ دقیقه در نظر گرفته ایم.

۲)اندازه اسفناج بر مبنای پاک شده است که مقدار پاک نشده آن ۸۲۰ گرم میباشد.

۳)در صورت تمایل می توانید از مقداری دارچین (پودرشده) نیز استفاده کنید که زمان اضافه کردن آن، هنگام سرو خورش است.

۴)میتوانید آب نارنج را همزمان با اضافه کردن اسفناج به قابلمه، به خورش اضافه کنید.

آخرين هاي اين بخش
ديگران چه مي خوانند
دیدگاه ها
برای ارسال دیدگاه مرتبط با این مطلب کلیک کنید

گـهـر در شبکه هاي اجتماعي