برگشت به زندگی بعد از طلاق و جدایی

تاريخ : 4 مهر

طلاق یکی از اتفاقات ناگواری است که ممکن است برای عده ای رخ دهد. جدایی و طلاقق دلایل زیادی می تواند داشته باشد. ما در این بخش گهر برای آن دسته از عزیزانی که این اتفاق تلخ را تجربه کرده اند، روش های برگشت به زندگی بعد از طلاق و جدایی را شرح می دهیم.

برگشت به زندگی بعد از طلاق و جدایی, پورتال خبری فرهنگی گهر

برگشت به زندگی بعد از طلاق و جدایی

طلاق و پایان زندگی مشترک از جمله مسائلی است که خیلی ها با آن دست و پنجه نرم می کنند و درگیرش هستند. اما با طلاق گرفتن فصل جدیدی از زندگی با شرایط جدید آغاز می شود که باید خود را با آن وفق دهید تا دچار افسردگی و مشکلات روحی پس از طلاق نشوید. و بتوانید دوباره به زندگی برگردید.

۱- زندگی عادی و روزمره خود را شروع کنید. شاید بخواهید یک گوشه ای دراز کشیده و افسوس بخورید و متاسف از اینکه طلاق گرفته اید. اما با داشتن برنامه ای مداوم از این حال خارج شده و زندگی ای عادی خواهید داشت. هر روز در یک ساعت معین از خواب بیدار شوید، وعده های غذایی را به موقع بخورید، برای کارهای منزل وقت بگذارید، مثل باغبانی و …. به این ترتیب به تدریج انگیزه پیدا خواهید کرد.

۲- یک کار تازه بکنید. دکوراسیون منزل را تغییر دهید، این باعث می شود که دیگر یاد خاطراتی که با همسرتان داشتید نیافتید. در صورت امکان، شغل خود را عوض کرده و یک شغل شاد و مهیج پیدا کنید. به جاهایی سفر کنید که تا بحال نرفته اید.

۳- سلامتی خود را حفظ کنید. افرادی که طلاق می گیرند، اغلب یا کم اشتها می شوند و یا بسیار خوش خوراک! سعی کنید رژیم غذایی سالم و متناسب داشته باشید. ۳ تا ۵ روز هفته، هر روز به مدت ۳۰ دقیقه ورزش کنید. کم شدن سلامت بدن تان، بیشتر شما را غصه دار و پریشان می کند.

۴- اگر نیاز دارید به مشاور مراجعه کنید. طلاق ممکن است حتی به اندازه مرگ عزیزی ناراحت کننده باشد. ممکن است دچار بی خوابی شوید، افسرده شده یا اعتماد به نفس خود را از دست دهید. هرچند در ابتدا این مسائل طبیعی است، ولی اگر تداوم پیدا کند مسئله جدی می شود. مشورت کردن با مشاور و متخصص هیچ خجالتی ندارد. این افراد شما را از این پریشانی روحی نجات می دهند.

۵- مخارج زندگی را سروسامان دهید. احتمالاً وقتی که همسرتان بود، حساب و کتاب مخارج و قبوض بر عهده او بود. حالا که وضعیت شما عوض شده است، باید خودتان حساب آن ها را داشته باشید. مهلت پرداخت همه قبض ها و کارت های اعتباری را یادداشت کنید تا مبادا بدهکار شوید. همه اسناد و مدارک ضروری، مثل فیش های بانکی، برگه های بیمه و غیره را در یک پوشه، داخل کشو قرار دهید تا به راحتی بتوانید آنها را بیابید. مدیریت هزینه ها نقش بزرگی در زندگی مجردی دارد.

۷- لیستی از هدف هایی که دارید بنویسید. سعی کنید به تک تک آنها برسید. آمادگی روحی در پیشروی در زندگی بعد از طلاق بسیار موثر است.

۸- به میان مردم بروید. از فامیل و دوستان پنهان نشوید، این افراد مشوق های بزرگ هستند. عضو یک کلوپ، انجمن یا گروه های پشتیبانی شوید و با افراد جدید آشنا شده و دوستانی تازه بیابید.

نکات و هشدارها

به خودتان فرصت کافی برای پیدا کردن آرامش روحی بدهید. عجله نکنید. هرگز بلافاصله بعد از طلاق به فکر رابطه جدید نباشید.

۱۸ گام درباره زندگی پس از طلاق

گام ۱- انکار

ابتدا باورتان نمی‌شود این اتفاق برای شما افتاده باشد. حس می‌کنید یک کابوس طولانی می‌بینید و هر لحظه ممکن است از خواب بپرید و از این کابوس خلاص شوید.

گام ۲- ترس

وقتی که باور کردید جدا شده‌اید، تازه ترس‌ها به سراغتان می‌آیند. ترس‌هایی مثل اینکه نکند از پس زندگی جدید و تنها برنیایم.

گام ۳- سازگاری

حالا برای اینکه ترس‌هایتان برطرف شود دست به هر کاری می‌زنید. بعضی از این راه حل‌ها برای کوتاه مدت جواب می‌دهد اما در بلندمدت نه. معمولا این راه حل‌ها بچگانه‌اند، چرا که در بچگی جواب داده‌اند.

گام ۴- تنهایی

حالا که بعضی از راه حل‌هایتان برای زندگی مستقل جواب نداد احساس تنهایی می‌کنید. این فکر به سرتان می‌زندکه دو نفری راه حل پیدا کردن برای این مشکل‌ها چقدر راحت بود. احساس تنهایی بعد از طلاق یکی از آن گردنه هاست که اگر از آن بگذرید بقیه گام‌ها راحت‌تر طی می‌شوند.

گام ۵- به دنبال دوستان قدیمی

در این گام برای رفع احساس تنهاییتان دنبال یک دوست می‌گردید. معمولا ابتدا به سراغ دوستان قدیمی می‌روید. مشکل تازه اینجا شروع می‌شود. بعضی‌ها دوستان مشترک شما و همسرتان بوده‌اند. بعضی‌ها بعد از جدایی رابطه‌شان را به هر دلیلی با شما کم کرده‌اند. بعضی‌ها را هم خودتان طرد کرده‌اید اما بالاخره می‌توانید دوستان خودتان را پیدا کنید.

گام ۶- احساس گناه یا طرد شدن

همانطور که در شماره قبل هم گفتیم احساس گناه و طرد شدن دو روی یک سکه‌اند. اگر شما پیشنهاددهنده جدایی باشید احساس گناه می‌کنید و اگر مخاطب این پیشنهاد باشید احساس طرد.

گام ۷- اندوه

تازه اینجاست که غم به قلب شما هجوم می‌آورد. اینجاست که حس می‌کنید چیز بزرگی را از دست داده‌اید. همیشه بعد از هر از دست دادنی غم است که به دست می‌آید.

گام ۸- خشم

بعد از غم خشم می‌آید. احساس می‌کنید در حقتان بی‌انصافی شده است. احساس می‌کنید یک نفر حق زندگی مشترک خوب را از شما گرفته است. معمولا در ذهن شما آن آدم کسی نیست جز همسر سابقتان.

گام ۹-‌‌ رها کردن

حالا دیگر می‌خواهید‌‌ رها کنید. می‌خواهید از زندگی قبلی دل بکنید. حالاست که متوجه می‌شوید از نظر فیزیکی جدا شده‌اید اما از نظر ذهنی نه. دل کندن کار سختی است اما ممکن است.

گام ۱۰- خودارزشمندی

بالاخره گام‌های حس‌های مثبت فرا می‌رسد. اولین حس این است که من آدم با ارزشی هستم. چیزی که طلاق ممکن است آن را له کرده باشد. آخر این گام به احساس خوب خودارزشمندی می‌رسید.

گام ۱۱- انتقال

حالا دیگر بیدار شده‌اید و می‌خواهید آثار گذشته را از زندگیتان پاک کنید. به این دوره خوب می‌گویند دوران انتقالی.

گام ۱۲- صداقت

حالا دیگر نمی‌خواهید خودتان را پشت نقاب پنهان کنید؛ نقاب قهرمان (طلاق روی من بی‌تاثیر بوده است)، نقاب قربانی (همه چیز تقصیر او بوده است)، می‌خواهید خودِ خودِ خودتان باشید.

گام ۱۳- عشق

گام سیزده نحس نیست. اتفاقا عشق اینجاست که سربرمی آورد. اینجاست که فکر می‌کنید آیا ممکن است کسی من را واقعا دوست داشته باشد؟

گام ۱۴- اعتماد

حالا دیگر می‌توانید به جنس مخالف دوباره اعتماد کنید. کاری که به خاطر زخم عاطفیتان بسیار مشکل است.

گام ۱۵- تمایلات جنسی

شما هم مثل هر انسان دیگری تمایلات جنسی دارید. ممکن است در این مدت درگیری‌های ذهنی آن را کم یا بیش از حد زیاد کرده باشد. در این مرحله به تعادل می‌رسید.

گام ۱۶- استقلال

حالا می‌توانید مستقل باشید. استقلال فقط مالی و فیزیکی نیست. اینجا به استقلال ذهنی هم می‌رسید.

گام ۱۷- هدفمندی

ذهن مستقل برای خودش هدف می‌گذارد. شما هم در این مرحله برای زندگی خودتان هدف‌هایی می‌گذارید. هدف‌هایی جدید یا در بیشتر مواقع هدف‌هایی فراموش شده.

گام ۱۸- آزادی

بالاخره خودتان را کاملا‌‌ رها می‌کنید. اینجاست که می‌توانید دوباره به فکر رابطه‌های جدید باشید چونذهنتان دیگر تحت تاثیر رابطه قبلی نیست.

آخرين هاي اين بخش
ديگران چه مي خوانند
دیدگاه ها
برای ارسال دیدگاه مرتبط با این مطلب کلیک کنید

گـهـر در شبکه هاي اجتماعي