رابطه کمبود ید و کاهش بهره هوشی
به گزارش ‘iv به نقل از فارس، زهرا عبدالهی در مورد اهمیت کاهش مصرف نمک در سلامت کودکان گفت: عادات غذایی در دوران کودکی و به ویژه در سنین 2 تا 5 سالگی شکل میگیرند.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه سلیقههای غذایی در این دوران پایهگذاری میشوند و تا سالها پایدار میمانند، بنابراین عادات غذایی سالم را باید از دوران کودکی پایهریزی کرد.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت افزود: یکی از راههای کنترل و پیشگیری از فشار خون بالا در کودکان، کاهش دریافت نمک مصرفی آنهاست.
وی با بیان اینکه نمک از طرق مختلف مانند مراحل تهیه و پخت غذا، مصرف نواع سوپهای آماده، شورها و ترشیها، کنسروها، سوسیس، کالباس و همبرگر و تنقلات شور مانند چیپس و فرآوردههای غلات حجیم شده دریافت میشود گفت: یکی از مهمترین دلایل مصرف زیاد نمک، عادت به طعم شور است و با کاهش مصرف نمک، ذائقه به غذای کم نمک عادت میکند.
عبدالهی یادآور شد: محیط خانواده (خواهر و برادران بزرگتر، عادات و رفتارهای غذایی والدین، محیط صرف غذا)، مسائل اجتماعی (اشتغال مادران، صرف حداقل یک وعده غذا یا بیشتر در مهدکودک و مدرسه، استفاده از غذاهای آماده و …) و پیامهای رسانهها به ویژه تبلیغات تلویزیونی نقش مهمی در دریافت و عادات غذایی کودکان دارند.
وی خاطرنشان کرد: حداکثر میزان توصیه شده مصرف نمک برای کودکان، کمتر از 3 گرم در روز است و البته همین مقدار نمک نیز باید یددار و تصفیه شده باشد.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت ید را یکی از مواد مغذی ضروری برای رشد و تکامل کودکان دانست و افزود: کمبود ید موجب کاهش بهره هوشی میشود.
وی تاکید کرد: هنگام پخت غذای کمکی و نیز هنگام دادن غذا به کودک، از نمک استفاده نکنید تا ذائقه او به طعم شور عادت نکند