X بستن تبلیغات
مطالب پيشنهادي

راهنمای دکوراسیون داخلی رستوران سنتی و مدرن

تاريخ : ۱۸ دی
بازديد : 159

دکوراسیون داخلی مکان های عمومی مانند رستوران از اهمیت بسیار زیادی برخوردا است و نقش زیادی در جلب مشتری دارد. گهر در این بخش راهنمای دکوراسیون داخلی رستوران سنتی و مدرن را شرح می دهد.

راهنمای دکوراسیون داخلی رستوران سنتی و مدرن

restourant design راهنمای دکوراسیون داخلی رستوران سنتی و مدرن

ظاهر رستوران به شیوه های گوناگونی بر مشتری تاثیر می گذارد. مسلما مکان دارای نقش تعیین کننده در سبک معماری رستوران است. مشتری طبق مکان رستوران انتظار طراحی خاصی را نیزدارد.

اصول طراحی و دکوراسیون داخلی فضای رستوران

در یک کافه تریای کارخانه ای یا اداری، میزها و صندلی ها با اندازه و طرحی استاندارد، رنگ آمیزی و نورپردازی می شوند؛ اما در رستوران های مجلل فضاسازی به نحوی است که مشتری تمایل دارد زمان بیشتری را در رستوران سپری کند. طراحی داخلی فضای رستوران باید بسیار راحت و دلپسند باشد. ارائۀ خدمات در رستوران های مجلل اغلب بسیار رسمی است. این حس از طریق دکور، نحوۀ پوشش کارمندان و شیوۀ خدمت رسانی به مشتریان القاء می گردد.

طراحی داخلی لوکس ترین مسکونی های ایران

به طور کلی یک فضای مهمانپذیر، از نوع غذاخوری شامل ریزفضاهای زیر می باشد.

۱-    فضاهای خصوصی: شامل سردخانه، آشپزخانه، انبار، تأسیسات، فضای آماده سازی و سرو غذا، اتاق استراحت، تعویض لباس، ورودی کارکنان

۲-    فضای میانی: راهرو، اتاق مدیر، اتاق جالباسی، سرو سرویس

۳-    فضای عمومی: ورودی اصلی، صندوق، میز و صندلی ها، سرویس های بهداشتی و محل بازی کودکان

برای اینکه فرد استفاده کننده بتواند به راحتی غذا صرف کند، نیازمند میزی است که تقریباً دارای ۶۰ سانتیمتر عرض، ۴۰ سانتیمتر عمق می باشد. در مجموع، عرض ۸۵-۸۰ سانتیمتر برای میز مناسب می باشد. میز گرد و شش ضلعی با قطر ۱۲۰-۹۰ سانتیمتر برای ۴ نفر ایده آل می باشد. معمولاً صندلی با ارتفاع ۴۶ سانتیمتر برای اکثر مهمان ها و استفاده کنندگان راحت و رضایت بخش است.

با توجه به نوع غذایی که در رستوران سرو می شود، می توان نورپردازی را چنان تعریف کرد که مدت زمانی که مشتری می تواند در رستوران بنشیند تعیین گردد. مثلاً در رستوران های غذای سریع (فست فود) ضمن بهره گیری از مصالح سرد و فلزی از نورهای مستقیم پر انرژی بهره گرفته می شود؛ تا مانع این شوند که مشتری مدت زمان طولانی را در رستوران بگذارند. زیرا در این مکان ها، غذا باید سریع خورده شود و جا برای نشستن دیگر مشتریان فراهم گردد.

بخوانید :   طرز تهیه سس فلفلی تند به دو روش مختلف

اما در رستوران های مجلل، قابلیت صرف غذا برای مدت زمان طولانی حین گفت و گو و استراحت وجود داشته و می توان تمهیداتی اندیشید که ماندگاری مشتری در رستوران را افزایش دهد. با نورپردازی ملایم محیطی و کمک لایه های مختلفی از نور که می توان اشیاء خاصی از جمله مجسمه ها و گل ها را مورد تأکید قرار داد.

هر نوری باید با دکور و رنگ محیط، حتی رنگ غذاها هماهنگ باشد. به طور مثال رنگ صورتی، گوشت را قرمز و طبیعی نشان می دهد و در عوض رنگ سالاد را به گونه ای دیگر، غیر طبیعی می نماید. می توان با نور آبی و سفید غذاها را خوشایندتر و بهتر نمایش داد. پس در نتیجه باید برای تأمین نور رستوران از ترکیب نورها استفاده نمود.

اگر رستوران در مجاورت استخر یا ساحل دریا واقع شده باشد، نورهای پراکنده و منعکس شده از سطح آب چنان اثر خواهد کرد که گویی فاصلۀ میان آب دریا با رستوران کوتاه شده است. مهم ترین ویژگی نورپردازی در یک رستوران، توانایی آن در خلق حس و حال یا محیطی دلخواه است که اغلب با طراحی و دکوراسیون داخلی رستوران همراه می باشد.

در نورپردازی فضای رستوران پیشنهادهای زیر مطرح می گردد.

۱-    استفاده از چراغ های رومیزی که بر روی هر میز، ثابت قرار دارد. این چراغ روشنایی هم تراز چشم ایجاد می کند. علاوه بر آن، وجود ریتمی از میزهای دارای چراغ های برجسته بر جنبۀ زیبایی کل فضا می افزاید.

۲-    برای حفظ مضمون چراغ های رومیزی، چراغ های مشابه آن را در طول بالای پیشخوان می توان زاویه دار و یا از چراغ های آویزی تزئینی بر فراز پیشخوان استفاده نمود.

۳-    برای روشن ساختن راهرو از چراغ های توکار نقطه ای استفاده شود؛ که محیط را کم نور و دراماتیک نگه دارد.

۴-    استفاده از چراغ های سقفی توکار در سقف برای ایجاد نور محیطی فضا

۵-    استفاده از لوستر و آویزهای دکوراتیو در فضای مرکزی سالن، جهت روشنایی محیطی

۶-    استفاده از نورهای رنگی مخفی در کنسول های سقف کاذب

بخوانید :   راهنمای نورپردازی خانه ؛ اتاق، پذیرایی، آشپزخانه

نکاتی در مورد سیرکلاسیون در فضای رستوران

فضای دسترسی به میز و صندلی ها از طریق مسیرهای عبوری باید دارای عرض حداقل ۹۰ سانتیمتر باشد که به پیرو آن فاصله ای معادل ۱۸۵ سانتیمتر بین دو ردیف میزهای موازی را می طلبد. عرض مسیرهای عبوری همچنین باید فضای لازم جهت نشستن مشتری ها در پشت میزها را در بر بگیرد. در پشت هر صندلی باید حداقل ۱۵ سانتیمتر فضای باز وجود داشته باشد تا امکان بیرون کشیدن صندلی برای نشستن و برخاستن از پشت میز فراهم گردد.

انواع رستوران:

۱رستوران های معمولی: که خود به سه دسته تقسیم بندی میشوند:

۱٫۱رستوران های سنتی:۱٫۳تا ۱٫۹ متر مربع برای هر نفر با میزهای ۲ نفره وچند نفره با پیشخدمت سرویس فضای نمایش و فضای کافی برای افراد

۲٫۱رستوران های با میز سلف سرویس :۱٫۶ متر مربع برای هر نفر فضای سلف سرویس فضای پختن و آماده سازی غذا

۳٫۱رستوران های ویژه :دارای ۲ متر مربع فضا برای هر نفر و الزامات خاص

۲ – گریل روم Grill Room

گریل روم سالن مخصوصی است که در مقابل مشتری، غذا طبخ می شود ، در این سالن تمام وسایل رستوران و آشپزخانه وجود دارد و افرادی که مایل باشند، می توانند در این سالن غذا صرف کنند.

۳ – فود کورت Food Court

فود کورت به سالنی یزرگی گفته میشود که به چند غرفه مختلف تقسیم شده و در هر غرفه غدای های خاص یا دسر های مختلف ارا ئه می شود و تمام غذا های که دراین مجموعه فروخته میشود قیمت ارزان و سریع است و محل نشتن برای تمام غرفه ها یک سالن مشترک است و هر غرفه برای دریافت پول خود صندوق جداگانه ای دارد و سرو سرویس اداره می شوند این مکان ها معمولا در محل های تجاری بزرگ مثل پاساژ ها برای صرف غدای مشتریان دایر می شود

۴ – تریا Teria

در سالن تریا ، بستنی ، نوشابه ، چای ، قهوه ،کیک و غذاهای ساده مانند همبرگر و ساندویچ سرو می شود .گاهی مسافرین ، در ساعاتی به هتل وارد می شوند که رستوران تعطیل است ولی تریا ظرف ۲۴ ساعت بازاست ونباید بسته باشد،ازاین جهت مسافران می توانند هرساعت که وارد هتل شدنداز تریا استفاده نمایند .ضمنا قیمت آنچه که در تریا مصرف می شود ارزانتر از قیمتی است که در رستوران حساب می شود.

بخوانید :   راهکارهای عملی برای غلبه بر ترس از سخنرانی

۵٫رستورا ن های بوفه Buffet

به رستوران های گفته میشود که از قبل چندین نوع غدا های مختلف و متنوع همرا با دسر آماده روی میز به زیبائی چیده اند و هر کس مایل است هر چقد ر خواست می تواند از این غذا ها استفاده کند و محدودیت برای استفاده چند بار ندارند و قیمت برای هر نفر جلوی درب ورودی نوشته شده است و فقط نوشابه توسط گارسن سر میز سرو می شود و جهه آن جداگانه محاسبه و صورت حساب داده خواهد شد این رستوران ها باید دقت کنند که ظروف غدائی که در روی میز بوفه تمام شده فورا از همان غدا جایگزین نمایند

طراحی داخلی رستوران سنتی – مدرن در انگلیس

Wildwood رستورانی انگلیسی است که در شهر Letchworth قرار گرفته است. این رستوران دارای دکوراسیون ترکیبی است. ترکیبی از سبک های مدرن و سنتی برای بخش های مختلف. در این رستوران انواع غذاها سرو می شود، انواع گریل، پیتزا و غذاهای غیر فست فودی. بر این اساس برای هر نوع غذا فضایی خاص در نظر گرفته شده است. شما می توانید در بخش مدرن تر رستوران بنشینید و پیتزا بخورید و یا اینکه به بخش سنتی تر رستوران بروید و غذاهای سنتی میل کنید. بیشتر تمرکز نیز بر روی بخش سنتی بوده است. طراحی داخلی رستوران بر عهده ی گروه معماری انگلیسی Design Command بوده است.

طراحان این رستوران سعی کرده اند که در بخش های مختلف از دیزاین های متفاوت والبته متناسب به همراه متریال های مختلف استفاده کنند و بر این اساس چندین طراحی مختلف صورت گرفته است که کار چندان آسانی به نظر نمی رسد. استفاده از ترکیب ها و اشکال هندسی در کنار متریال های با رنگ های مختلف از کف تا سقف همچنین در بخش دیگر از آجر در کنار مبلمان فیروزه ای رنگ استفاده شده است که حس خوبی راه به مشتریان القا می نماید. استفاده از آجر بصورت روستیک و اکسپوز، امروزه بسیار رایج است و البته حس فوق العاده ای را منعکس می نماید.

آخرين هاي اين بخش
ديگران چه مي خوانند
دیدگاه ها
برای ارسال دیدگاه مرتبط با این مطلب کلیک کنید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

گـهـر در شبکه هاي اجتماعي
آبنما چیست ؟ + انواع آبنما و حوض آب

آبنما یکی از مواردی است که...

Close