دستور پخت نان برنجی خانگی

نان برنجی یا همان شیرینی برنجی ، سوغات معروف استان کرمانشاه است که به دلیل استفاده از روغن مرغوب کرمانشاهی طعم بی نظیری دارد. ما در این بخش از گهر دستور پخت نان برنجی خانگی را برای شما همراهان گرامی منتشر کرده ایم.

دستور پخت نان برنجی خانگی

دستور پخت نان برنجی خانگی

مواد لازم برای تعداد بالا:

  • آرد برنج ۱ کیلو
  • روغن جامد نیم کیلو (500 گرم)
  • پودر قتد ۳۵۰ گرم
  • گلاب یک پیمانه
  • پودر هل 2 قاشق چای خوری
  • تخم مرغ ۲ عدد

مواد لازم برای تعداد 30 عدد شیرینی برنجی

  • آرد برنج 250 گرم تقریبا یک و دو سوم پیمانه (منظور لیوان دسته دار فرانسوی)
  • روغن جامد 125 گرم (تقریبا نصف لیوان) یا روغن صاف قنادی یا روغن جامد حلبی (نباتی) آب شده
  • پودر قتد 70 گرم (نصف لیوان)
  • گلاب 2 قاشق غذا خوری
  • پودر هل 1 قاشق چای خوری
  • زرده تخم مرغ 1 عدد
  • سفیده تخم مرغ نصف عدد

طرز تهیه:

روغن آب شده ، پودر قند را با هم مخلوط سپس زرده تخم مرغ را به آن اضافه کرده و می زنیم تا نرم و لطیف شود.
سفیده تخم مرغ ها را با همزن دستی یا برقی میزنیم تا سفت شود و از ظرف نریزد بعد گلاب ، پودر هل و سفیده را به مخلوط اول اضافه می کنیم .

آرد برنج الک شده را اضافه می کنیم و هم می زنیم تا خمیری شکل شود و تا زمانی که به دست نچسبد آرد را اضافه می کنیم.

برای  دو رنگ کردن شیرینی برنجی

می توانید به دلخواه مواد خمیری را به دو قسمت تقسیم کرده و به یک قسمت 2 قاشق زعفران و به قسمت دیگر مقداری پودر کاکائو اضافه کنید و با دست ورز دهید.

نکته : دقت کنید آرد بیش از اندازه اضافه نکنید چون باعث ترک خوردن و سفت شدن می شود.

این خمیر نسبت به سایر خمیرها کمی شل است باید در کیسه فریزر (نایلون) به مدت چند ساعت یا یک شب تا صبح در محل خنک خارج از یخچال بماند. و روز بعد آن را یا قالب زده یا به شکل سنتی گلوله کرده در سینی فر قرار داده و روی آن مهر بزنید یا با چاقو برش سطحی دهید و تخم خرفه بپاشید.

دمای فر

در حرارت 150 به مدت 20 دقیقه بماند. در نهایت زمانی که زیر آنها مقداری طلایی شد فر را خاموش کرده و زمانیکه شیرینی ها خنک شدند آنها را در ظرف دلخواه سرو و نوش جان کنید 🙂

اشتراک گذاری:
دیگران چه می‌خوانند
ارسال دیدگاه