نان آچما از نان های معروف و مخصوص ترکیه است که طرفداران زیادی دارد. نان آچما دارای طعمی متفاوت و پختی آسان است که در ادامه مطلب دستور پخت نان آچما را می خوانید.
دستور پخت نان آچما ترکیه ای
مواد لازم
مایه خمیر فوری 2 قاشق چای خوری
آرد سفید 4/1 پیمانه
نمک 1 قاشق چای خوری
شکر 1/3 پیمانه
شیر گرم 1 پیمانه
آب گرم 1/2 پیمانه
کره نرم 50 گرم
روغن مایع 1/3 پیمانه
تخم مرغ سفیده و زرده جدا 2 عدد
تخم مرغ (زرده) دانه کنجد سیاه و سفید(اختیاری) برای رومال به مقدار لازم
طرز تهیه
1- در یک کاسه متوسط شیر و آب (گرمای شیر و آب باید در حدی باشه که دست نسوزه) شکر و مخمر رو با هم مخلوط کنین.
2- روی ظرف رو بپوشونید و ۱۵ دقیقه صبر کنید تا خمیر عمل بیاد.
3- آرد رو ۳ مرتبه به خوبی الک کنید تا سبک بشه.
4- سپس روغن، کره، نمک، سفیده تخم مرغ رو در مخلوط شیر ریخته و مخلوط کنین و به تدریج آرد اضافه کنین و با دستتون مخلوط کنین و ۱۰ دقیقه ورز بدین .
5- ظرف مناسبی رو کمی چرب کنید و خمیر رو داخلش قرار بدید و روش رو با یه پارچه نم دار بپوشونید و خمیر رو حدود ۲ ساعت در جای گرم استراحت بدین تا حسابی پف کنه و لطیف بشه .
6- حالا خمیر رو به اندازه نارنگی تقسیم کنین و به صورت لوله نازک و بلندی در بیارین و هر دوتا خمیر رو با هم تاب داده و دور هم بپیچونین و دایره ای شکل در بیارین و توی سینی بذارین.
7- روی خمیر رو با زرده تخم مرغ بپوشونین و روش رو کنجد ،سیاه دانه و … بریزید و در فر از پیش گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد به مدت تقریبا ۲۵ دقیقه قرار بدین تا قهوه ای طلایی بشه.
سایر نکات
1- در صورت تمایل بین خمیر کرم (کاستارد یا هر نوع دلخواه)قرار دهید.
2- از این خمیر میتوان برای تهیه پیتزا یا سمبوسه هم استفاده کرد.
3- در صورت تمایل روی نان آماده شده مقداری پودر قند مخلوط شده با دارچین الک کنید.
4- در صورت تمایل بین خمیر یک قطعه کره قرار داده و بعد آن را بپیچید(هم چنین میتوانید مقداری گردو،کشمش و حتی شکر و دارچین را به صورت مغز در نان قرار دهید)