دستور پخت مرغ ترش مازندرانی
مواد لازم :
مرغ متوسط یک عدد
سبزی شامل (جعفری- تره- کمی شنبلیله- گشنیز و نعنا) یک کیلو
لوبیا سفید یک دوم فنجان
پیاز سرخ شده ۲ قاشق سوپخوری
آبلیمو یا آب نارنج دو سوم فنجان
مغز گردوی چرخ شده یک دوم فنجان
سیر ۴-۳ حبه
نمک و فلفل به قدردلخواه
روغن به قدر کافی
طرز طبخ مرغ ترش:
مرغ را چند تکه کرده و آن را همراه پیاز کمی سرخ میکنیم. سبزی خرد شده را کمی سرخ کرده و گردو را به آن اضافه میکنیم. بعد از کمی تفت دادن آن را به مرغ اضافه کرده و میگذاریم با ۲ لیوان آب، نمک و فلفل بپزد. سپس لوبیای پخته شده، آبلیمو یا آب نارنج، سیر را به خورش اضافه کرده و صبر میکنیم تا جا بیفتد و تقریباً کم آب شود. پس از آماده شدن خورش، آن را در ظرف کشیده و یک یا دو قاشق زرشک شسته شده را با کمی روغن تفت میدهیم و برای تزیین خورش، روی آن میریزیم.
نکات:
۱- سبزیهای خورش مرغ ترش را طوری انتخاب کنید که مقدار جعفری بیشتر از تره و مقدار تره بیشتر از گشنیز باشد. مقدار نعنا کم باشد. نعنا هم باعث معطرشدن خورش میشود و هم ضد نفخ میباشد.
در ضمن سرخ کردن زیاد سبزی باعث تلخی خورش شده و عطر، طعم و ویتامین آن را هم از بین میبرد.
۲- موقع خرد کردن سبزی همیشه بگذارید آب سبزی کاملاً خشک شود تا به راحتی بتوانید آن را خرد کنید.
۳- اگر دوست داشته باشید میتوانید یک فنجان آب انار تازه نیز در هنگام پخت خورش به آن اضافه کنید.