دستور پخت شیرینی تارت آناناس
دستور پخت شیرینی تارت آناناس
این شیرینی به علت داشتن شیر خشک، بسیار خوشمزه و دارای ماندگاری طولانی مدت است. خمیر آن برای بیسکویت شکری و برای انواع تارتلت ها (اعم از تر و خشک) پیشنهاد می شود. در دستور سنتی ” تات نناس ” پودر نارگیل استفاده نمی شود و خمیر آناناس را با مقدار کمی پودر دارچین مزه دار می کنند ولی من در دستوراصلی تغییراتی جزئی ایجاد کرده ام.
مواد لازم جهت تهیه ی خمیر :
- کره یا مارگارین / ۱۲۵ گرم
- پودر قند / ۵۰ گرم
- زرده ی تخم مرغ / ۲ عدد
- اسانس وانیل مایع / یک قاشق چایخوری
- آرد قنادی / ۲۰۰ گرم
- شیرخشک یا کافی میت / ۲۵ گرم
- نمک / یک پنسه
مواد لازم برای تهیه ی مواد میانی:
- پودر نارگیل / ۱۲۰ گرم
- آناناس متوسط / یک عدد یا کمپوت آناناس ۱۰ حلقه
- شکر / ۱۵۰ گرم
مواد لازم برای تزئین شیرینی ها :
- برای رومال کردن شیرینی ها به دو عدد زرده ی تخم مرغ و چند قطره لیموترش نیاز دارید.
- خلال پسته / ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه مواد میانی :
ابتدا مواد میانی را تهیه نمائید تا در حین درست کردن خمیر درون یخچال خنک شده و آماده ی مصرف شود. پودر نارگیل را تفت دهید تا کمی طلایی رنگ شود، آن را کنار بگذارید تا خنک شود. آناناس تازه یا کمپوت آب گرفته ی آن را به قطعات ریز برش زده، درون قابلمه ی کوچکی ریخته، شکر را اضافه نمائید و روی حرارت ملایم به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بپزید تا کاملاً طلایی رنگ شود. پس از خنک شدن مواد آن را به همراه پودر نارگیل تفت داده شده، درون ظرف غذاساز ریخته، مخلوط را به صورت خمیر درآورید. این خمیر را به اندازه ی پیله های ابریشم به صورت بیضی شکل داده، درون ظرفی چیده، درون یخچال قرار دهید تا کاملاً خنک شود.
فر را با دمای ۱۷۰ درجه سانتی گراد روشن کنید.
طرز تهیه خمیر :
کره یا مارگارین نرم را با همزن برقی بزنید تا کرم رنگ و یک دست شود. سپس پودر قند را اضافه کرده و کاملاً هم بزنید. زرده های تخم مرغ و اسانس وانیل را اضافه نموده، آنها را به خورد مواد قبلی بدهید. شیر خشک یا کافی میت و نمک را نیز اضافه کرده بعد از مخلوط شدن با مواد، آرد را اضافه کرده، هم بزنید. همزن را کنار گذاشته، خمیر را با دست کمی ورز دهید تا یک دست شود. خمیر آماده شده را بین دو قطعه نایلون به ضخامت سه میلیمتر پهن کرده و به وسیله ی رولت دالبردار خمیر را به اندازه ی نوارهای ۴ در ۱۰ سانتی متر برش دهید.
هر یک از مواد درونی که به اندازه ی پیله درآورده اید در یک سر نوار قرار داده، خمیر را دور آن بپیچید تا دور آن را گرفته، نوارهای خمیری کمی روی هم بیایند. با قدری فشار انتهای خمیر را منسجم کنید و شیرینی ها را روی سینی فر قرار دهید، به طوری که انتهای خمیر زیر شیرینی باشد. شیرینی ها را با مخلوط زرده و آب لیموترش رومال کرده و درون فر از پیش گرم شده با دمای ۱۷۰ درجه ی سانتیگراد به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه بپزید تا طلایی رنگ شوند. برای مدل دوم خمیر را بعد از پهن کردن قالب گل زده، رومال کرده و خمیر آناناس یا گیلاس تزئینی شربت گرفته را روی آن گذاشته بپزید. برای این که خلال پسته روی مایه ی آناناس بچسبد خمیر آناناس را هم رومال کنید.
نکته :
- این دستور ۴۲۵ گرم کربوهیدرات، ۵۰ گرم پروتئین، ۱۶۰ گرم چربی و ۳۳۴۰ کیلوکالری انرژی دارد.
- این شیرینی به علت داشتن شیر خشک، بسیار خوشمزه و دارای ماندگاری طولانی مدت است. خمیر آن برای بیسکویت شکری و برای انواع تارتلت ها (اعم از تر و خشک) پیشنهاد می شود. برای تهیه بیسکویت شکری خمیر را قالب زده، بدون رومال کردن، شکر درشت را روی آن پاشیده، در فر ۱۸۰ درجه سانتی گراد بپزید.
- در دستور سنتی «تات نناس» پودر نارگیل استفاده نمی شود و خمیر آناناس را با مقدار کمی پودر دارچین مزه دار می کنند ولی من در دستوراصلی تغییراتی جزئی ایجاد کرده ام.