دستور پخت خوراک رشته و عدس قالبی
در این بخش مطلب جدیدی برای شما عزیزان تهیه و تنظیم کرده ایم که دعوت می کنیم تا پایان ما را همراهی کنید.
عنوان مطلب جدیدی که در این قسمت از سایت گهر به آن می پردازیم:
دستور پخت خوراک رشته و عدس قالبی
طرز تهیه خوراک رشته و عدس قالبی
مواد لازم برای خوراک رشته و عدس قالبی :
عدس | ۱۵۰ گرم |
سینه بوقلمون حبه ای خردكرده | ۳۵۰ گرم |
نمک | به میزان لازم |
زعفران حل كرده | ۱ قاشق چایخوری |
پوست پرتقال یا پوست لیموی رنده كرده | ۱ قاشق چایخوری |
کره | ۷۵ گرم |
قیسی | ۱۰ تا ۱۲ عدد |
كشمش | ۱۵۰ گرم |
خرمای هسته گرفته | ۱۵۰ گرم |
دارچین | ۱ قاشق چایخوری |
ادویه پلوئی | یک دوم قاشق چایخوری |
خلال نارنج شیرین كرده | ۳ قاشق سوپخوری |
گردوی خردكرده | ۱۰۰ گرم |
روغن مایع | ۲-۳ قاشق سوپخوری |
رشته پلوئی | ۵۰۰ گرم |
طرز تهیه خوراک رشته و عدس قالبی :
ابتدا عدس را بپزید. در ظرف مناسبی بوقلمون، نمك، نیمی از زعفران و پوست لیموی رنده كرده را با هم مخلوط كنید و به مدت یک ساعت در یخچال بگذارید تا مزه دار شود. حالا مقداری از كره را در ماهیتابه مناسبی روی اجاق گرم كنید، بوقلمون را در آن تفت دهید، شعله را كم كنید، در ظرف را بگذارید و به مدت ۱۵ دقیقه بپزید.
قدری كره در تابه دیگری بریزید و قیسی را همراه با زعفران باقیمانده تفت دهید. بعد كشمش و خرما را نیز جداگانه همراه با دارچین و ادویه تفت دهید. اینک بوقلمون، قیسی، كشمش، خرما، خلال نارنج و گردو را مخلوط نمائید. در این مرحله، در قابلمه مناسبی آب بریزید و روی حرارت به جوش آورید، نمك و روغن مایع را بیفزائید و پس از آن رشته و عدس را بریزید.
آن را آبكش كنید و مقداری آب روی آن بریزید. حالا كف و دیواره ظرف نسوز مناسبی را با مقداری كره چرب كنید، نیمی از عدس و رشته ها را كف ظرف بریزید، مخلوط فراهم كرده را روی عدس و رشته بدهید. سپس بقیه رشته و عدس را بریزید و روی آن را با فویل بپوشانید.
در صورت لزوم، كمی كره روی رشته ها بریزید. اكنون ظرف را در فر، با دمای ۲۲۰ درجه سانتیگراد بگذارید و خوراک را به مدت نیم ساعت بپزید. آنگاه در ظرف مناسبی برگردانید و اطراف آن را با خرما و قیسی تزئین نمائید.