خواص پوست میوه ها و سبزیجات چیست؟

امتیاز دهید

در این بخش مطلب جدیدی برای شما عزیزان تهیه و تنظیم کرده ایم که دعوت می کنیم تا پایان ما را همراهی کنید.

عنوان مطلب جدیدی که در این قسمت از سایت گهر به آن می پردازیم:

خواص پوست میوه ها و سبزیجات چیست؟

خواص پوست میوه ها و سبزیجات چیست؟

خواص دور ریختنی های میوه ها و سبزیجات

بخش هایی از مواد غذایی که نباید دور ریخته شوند !!

پوست پیاز از محتوای بالای کوئرستین سود می برد، که این ماده مغذی گیاهی در مبارزه با التهاب، کاهش فشار خون، پیشگیری از تشکیل پلاک در شریان ها، و حفظ سلامت قلب موثر است.

 

بسیاری از ما پس از مصرف گوشت یا پالپ میوه بخش های دیگر آن را روانه سطل زباله می کنیم. اما این کار می تواند دسترسی به برخی منابع غذایی ارزشمند را از بین ببرد.

 

بخش های دیگر میوه ها، به ویژه پوست آنها نیز می توانند منابع خوبی برای مواد مغذی مورد نیاز بدن انسان باشند.

 

پوست مرکبات

بسیاری از ما پس از گرفتن آب لیمو پوست آن را دور می اندازیم. اما پژوهش های صورت گرفته موارد استفاده جالب نوجهی را برای پوست لیمو نشان داده اند. همچنین، برخی فواید تغذیه ای چشمگیر در پوست لیمو پنهان شده اند. دو قاشق غذاخوری پوست لیمو می تواند حاوی سه گرم فیبر باشد، پنج برابر ویتامین C بیشتر نسبت به پالپ این میوه داشته باشد، و منبع خوبی برای ویتامین ها و مواد معدنی اساسی دیگر از جمله ریبوفلاوین، تیامین، نیاسین، فولات، ویتامین B6، ویتامین B5، ویتامین A، کلسیم، آهن، پتاسیم، روی، و منیزیم باشد.

پوست موز

بیشتر ما بدون این که توجهی به پوست نرم موز داشته باشیم، تنها از بخش داخلی این میوه استفاده می کنیم. موز حاوی تریپتوفان است که ترشح سروتونین، هورمون شادی، را بهبود می بخشد، از این رو به بهبود خلق و خو و محرک های عصبی کمک می کند. به منظور استفاده از پوست موز، میوه های رسیده را انتخاب کنید. پوست موز رسیده نرم تر، نازک تر و خوشمزه تر است. پوست موز را به مدت حداقل 10 دقیقه بپزید یا بجوشانید. شما می توانید آن را به اسموتی ها، سرخ کردنی ها یا سوپ ها اضافه کنید یا آن را به صورت پوره درآورده و به مافین یا خمیر کیک اضافه کنید. روش ساده دیگر برش زدن موز به همراه پوست و پختن آن است.

پوست و دانه های هندوانه

هندوانه میوه ای خوشمزه و مفید است که به واسطه محتوای بالای آب خود موجب طراوت و سرزندگی انسان می شود. در شرایطی که بخش داخلی قرمز رنگ هندوانه حاوی مواد مغذی مختلفی است، اما پوست و دانه های این میوه نیز حاوی مواد مغذی قدرتمندی هستند. از بخش سفید رنگ پوست هندوانه می توانید در پخت و پز استفاده کنید. این بخش حاوی اسید آمینه اسید سیترولین است، که پس از تبدیل شدن به آرژینین به بهبود گردش خون، افزایش جریان خون، بهبود سلامت قلب، تقویت سیستم ایمنی، افزایش میل جنسی، و کاهش خستگی عضلانی کمک می کند. همچنین، این بخش دارای ویتامین های C و B6 است، که به تقویت سیستم ایمنی کمک می کنند. قسمت سفید پوست هندوانه را می توانید به اسموتی ها اضافه کنید، آن را برش زده و به سالاد میوه یا سالسا اضافه کنید، به همراه سیب زمینی و هویج در سوپ ترکیب کنید، یا از آن ترشی درست کنید. دانه های هندوانه را نیز می توانید پس از بو دادن استفاده کنید.

ساقه های بروکلی

ساقه های بروکلی حاوی سولفورافان هستند، که یک ماده شیمیایی گیاهی آنتی اکسیدان با ویژگی های ضد التهابی است، از سلول ها در برابر آسیب DNA محافظت می کند، مواد سرطان زا را غیر فعال می کند و تشکیل رگ های خونی تومور را مهار می کند. شما می توانید ساقه های بروکلی را به اشکال مختلف در سالادها استفاده کنید. اگر با سبزیجات خام میانه خوبی ندارید می توانید آنها را بپزید، بخارپز کنید، یا کباب کنید. ساقه های بروکلی را می توانید به سوپ اضافه کنید یا به صورت پوره در سس، پستو، حمص، یا غذای کودک استفاده کنید.

مغز آناناس

از مغز آناناس می توان در دستورالعمل های مختلف استفاده کرد، زیرا مقدار فراوانی از ویتامین ها و مواد معدنی در آن پنهان شده اند. آناناس حاوی بروملین است، که یک آنزیم گوارشی پروتئینی محسوب می شود. آناناس از ویژگی های ضد التهابی سود می برد و می تواند التهاب سینوس و بینی را کاهش دهد و به کاهش درد عضلانی و ورم مفاصل کمک کند. همچنین، آناناس دارای ویژگی های ضد انعقادی است. از مغز آناناس می توانید در سالادها، اسموتی ها یا به همراه آب یا چای استفاده کرد تا افزون بر بهره مندی از مواد مغذی، عطر و طعم بهتری به آنها ببخشید. همچنین، می توانید مغز آناناس را به تکه های ریز خرد کرده و آن را به سرخ کردنی ها اضافه کنید، در روغن زیتون غوطه ور کنید، به ماست یونانی اضافه کنید تا یک دسر شکل بگیرد، یا از آن برای مزه‌دار کردن غذای دریایی استفاده کنید.

پوست پیاز

پوست پیاز از محتوای بالای کوئرستین سود می برد، که این ماده مغذی گیاهی در مبارزه با التهاب، کاهش فشار خون، پیشگیری از تشکیل پلاک در شریان ها، و حفظ سلامت قلب موثر است. پیازهای قرمز حاوی کوئرستین بیشتری نسبت به نمونه های زرد هستند. یک پیاز کامل را می توانید به سوپ، سس، چیلی، … اضافه کنید و پیش از مصرف پوست ها را جدا کنید.

برگ های کرفس

در کنار ساقه های کرفس، از برگ های این گیاه نیز می توانید در پخت و پز استفاده کنید. برگ های کرفس سرشار از منیزیم، کلسیم، و ویتامین C هستند و شما می توانید از آنها در سالادها به عنوان یکی از مواد تشکیل دهنده گیاهی استفاده کنید.

ساقه چغندر سوئیسی

ساقه های چغندر سوئیسی نیز به اندازه برگ های آن مهم هستند، زیرا از محتوای مواد مغذی بالایی سود می برند. ساقه های چغندر سوئیسی از محتوای بالای گلوتامین برخوردار هستند و می توانند سیستم ایمنی بدن انسان را تقویت کنند. همچنین، به عنوان یک سبزی برگدار، آنها منبع خوبی برای آهن و فیبر محسوب می شوند.

پوست کیوی

پوست کیوی به واقع برای انسان یک خوراکی خوب است. پوست کیوی همانند پوست میوه های خانواده مرکبات حاوی ویتامین C فراوان است و همچنین محتوای فیبر آن بیشتر از دیگر بخش های این میوه است. اگر بافت پوست کیوی را دوست ندارید، می توانید یک میوه کامل را به اسموتی اضافه کنید تا دیگر بافت و مزه آن را احساس نکنید.

 

اشتراک گذاری:
دیگران چه می‌خوانند

    ارسال دیدگاه