مهم تریم خواص درمان دارچین چیست ؟
دارچین از جمله چاشنی های قدیمی و محبوبی است که امروزه نیز در طبخ بسیاری از غذاها، به عنوان یک عامل مهم و موثر شناخته می شود. چرا که نه تنها طعم، بلکه فواید مصرفی دارجین، این ماده را به یکی از محبوب ترین مواد در میان ادویه های غذایی تبدیل نموده است.
کاربرد دارچین برای سرطان و افسردگی چست ؟
یکی دیگر از فواید دارچین خاصیت ضدالتهابی آن است. این ماده مفید، گرفتگی عضلات را از بین برده و درد ناشی از آن را نیز تسکین میبخشد، همینطور برای بهبود و آرام کردن سردرد هایی که به دلیل سرماخوردگی ایجاد میشود نیز میتوان از دارچین استفاده کرد. دارچین با کمک به افزایش صحت و سلامت روده، ریسک ابتلا به سرطان روده را کاهش میدهد
منبع غنی آنتیاکسیدان
بر اساس آمار انجمن درمان کالیفرنیا (OTAC) دارچین در بین مواد دارای آنتیاکسیدان رتبه هفتم را بهدست آورده است که نشان میدهد مقدار بسیار زیادی آنتیاکسیدان در آن وجود دارد. در میان ادویهها نیز دارچین بیشترین مقدار آنتیاکسیدان را دارد حتی بیشتر از سیر، آویشن و رزماری.خواص درمانی دارچین بهخاطر آنتیاکسیدانهایی است که با نامهای پلیفنول، فنولیکاسید و فلاونیدها شناخته میشوند.
محافظت از قلب
یکی دیگر از فواید اثباتشده دارچین، تاثیر آن در کاهش ابتلا به عوامل بیماریهای قلبی مانند فشارخون، کلسترول و تریگلیسرید است.مواد ویژه موجود در دارچین میتوانند کلسترول بدخون (LDL) را کاهش دهند و کلسترول خوب خون (HDL) را ثابت نگه دارند.
مقابله با دیابت
جالب است بدانید که دارچین بهعنوان یک مادهغذایی ضددیابت شناخته شده است، زیرا از طرفی قند خون را کاهش میدهد و از طرف دیگر میزان حساسیت هورمون انسولین (تنظیمکننده قندخون) را افزایش میدهد.دیابت زمانی رخ میدهد که انسولین کارایی خود را از دست بدهد و نتواند میزان قندخون را کنترل کند یا فرد نتواند مقدار قند موردنیاز بدنش را مدیریت کند. از دست رفتن کارایی انسولین ممکن است بهعلت اضافه وزن یا کاهش سوختوساز بدن باشد.
مراقبت از فعالیتهای مغزی
پژوهشگران اثبات کردهاند که خواص آنتیاکسیدانی دارچین میتواند از مغز در برابر بیماریهای مرتبط با آن مانند پارکینسون و آلزایمر محافظت کند.دارچین باعث فعال شدن پروتئینهایی میشود که از ذهن در برابر عوامل مخرب محافظت میکند. همچنین این ماده با جلوگیری از مصرف مورفین توسط سلولها و مقابله با خودتخریبی آنها از اثرات منفی استرس میکاهد.
جلوگیری از عفونت
دارچین یک آنتیبیوتیک، آنتیمیکروب، آنتیویروس و ضدقارچ طبیعی برای بدن است و به همین دلیل در برابر بسیاری از بیماریها از بدن محافظت میکند. همه این خاصیتها بهخاطر روغن مخصوصی است که در دارچین وجود دارد. این روغن از بروز اثرات نامطلوب در سیستم گوارش، پوست و همچنین ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوآنزا جلوگیری میکند.تحقیقات نشان دادهاند که روغن دارچین حتی میتواند خطر ابتلا به ویروس اچ.آی.وی را نیز کاهش بدهد.
حفظ سلامت دندانها
یافتههای اخیر نشان دادهاند که دارچین در مبارزه با باکتریهایی که در میکروفلورای دهان وجود دارند و باعث پوسیدگی و ایجاد حفره در دندان، عفونت زبان و بوی بد دهان میشوند، نقش مهمی ایفا کند. روغن دارچین در مقایسه با سایر گیاههای تستشده، بیشترین توانایی را در حفظ سلامت دهان و دندان دارد و مانند یک دهانشویه طبیعی عمل میکند.دارچین نیز مانند نعنا دهان را خوشبو میکند و بهعنوان طعمدهنده طبیعی در تهیه آدامس استفاده میشود. دارچین با از بینبردن باکتریهای دهان بوی بد دهان را از بین میبرد و به همین خاطر از قدیم پودر دارچین برای بهداشت دهان و دندان تجویز میشده است.
خواص ضدالتهابی
آنتیاکسیدان های موجود در دارچین بهدلیل دارابودن خاصیت ضدالتهابی خطر ابتلا به سرطان و حملهی قلبی را کاهش میدهند و عملکرد مغز را بهبود میبخشند. محققان دریافتهاند بیش از ۷ نوع فلاوونید که تنها در دارچین وجود دارد، در درمان التهابهای بدن بسیار موثر است.به همین خاطر است که دارچین در تسکین انواع درد نقش مهمی دارد. نتایج تحقیقات نشان داده است که دارچین میتواند به احیای بافت زخمیشده، کاهش درد قاعدگی و کنترل حساسیتهای فصلی کمک کند.
سلامت پوست
دارچین بهخاطر خواص آنتیباکتریال و ضدمیکروبی خود از پوست در برابر سوزش، جوش، حساسیت و عفونت محافظت میکند. روغن دارچین باعث کاهش تورم، درد و قرمزی پوست میشود. ترکیب عسل و دارچین برای محافظت از پوست در برابر آکنه و آلرژی تجویز میشود.
دارچین، به جز درمان اختلال های گوارشی، خاصیت آرامش بخشی دارد. دارچین قند و کلسترول خون را کنترل می کند و از آن برای درمان سوء هاضمه، درد و نفخ معده و اسهال استفاده می شود.
متخصصان به این نتیجه رسیده اند که دارچین علاوه بر آن که دیابت را کنترل می کند، بر کلسترول خوب و LDL هم اثر می گذارد. افرادی که آلرژی دارند نباید از مصرف دارچین در غذاهای خود پرهیز کنند زیرا موجب تشدید آلرژی نمی شود.
اثرهای مضر مصرف زیاد دارچین، عبارت است از، التهاب یا ورم کردن پوست، زخم ها و ترک های گوشه دهان و سوزش معده. دارچین، از لخته شدن خون جلوگیری می کند اما زیادی آن در خون باعث بروز مشکل های خونی و گردش خون می شود به ویژه اگر با داروهایی مانند آسپرین که باعث رقیق شدن خون می شود مصرف شود مشکل را ۲ برابر می کند.
دارچین، رمز جوانی است، مصرف روزانه آن انسان را سلامت و جوان نگه می دارد و بهترین دارو برای دردهای عضلانی است و به عنوان تب بر استفاده می شود.دارچین خاصیت عجیب دیگری دارد که آن هم قوی کردن مصونیت بدن در مقابل امراض است. اگر حس می کنید ضعیف شده اید و ممکن است مریض شوید، چای دارچین را فراموش نکنید. حتی اگر سرما خورده اید یا ضعف شدید دارید چای دارچین بهترین دارو است.
با دارچین سرطان پروستات را درمان کنید
آیا واقعا می شود؟ بله… طب امروز این مسئله را ثابت کرده است… در کشور انگلستان به طور متوسط سالانه ۵۰ هزار نفر علائم سرطان پروستات در آن ها بروز پیدا می کند. دانشمندان ادعا کردن اضافه کردن دارچین، این ادویه ارزان می تواند جلوی رشد تومور سرطان پروستات را بگیرد.
بر اساس آمار NHS، سرطان پروستات شایع ترین سرطان در بین مردان می باشد. پروستات یک غده کوچک در لگن مرد می باشد که وظیفه تولید یک مایع سفید را برای ترکیب با اسپرم بر عهده دارد. سرطان پروستات به آرامی رشد می کند به همین دلیل شاید افراد متوجه این امر نشوند. اما امروزه متوقف شدن رشد سرطان پروستات با اضافه کردن دارچین به سبد غذایی مشخص شده است.
دانشمندان هندی می گویند دارچین و یا سایر موادی که دارای دارچین می باشد مثل ادویه کاری یا بعضی چاشنی ها و ترشی های دیگر می تواند رشد تومور پروستات را متوقف نماید. محقق دکتر اسماعیل از موسسه ملی تغذیه حیدرآباد بیان داشته است دارچین و مواد فعال آن باعث کاهش تولید سلول های سرطانی پروستات در انسان شده است.
سایر خواص دارچین
دارچین به عنوان یک ضد التهاب طبیعی کار می کند و به بدن کمک می کند تا در مقابل عفونت ها مقاومت کرده و از بافت های آسیب دیده محافظت می نماید. شواهدی نیز وجود دارد که دارچین باعث کاهش فشار خون می شود. بیماران دیابتی نیز ممکن است از مصرف بیشتر این ادویه سود ببرند، زیرا این ادویه می تواند به کنترل تنظیم گلیکوزمی کمک کند. متخصصان تغذیه ادعا می کنند ناهنجاری گوارشی با نوشیدن چای دارچین داغ درمان می شود.
دارچین (cinnamon) یکی از ادویههای مشهور است، که در تعداد زیادی از خوراکیها استفاده میشود. اما در طب سنتی این خوراکی فقط ادویه نبوده و خواص و فواید درمانی نیز دارد. دارچین به دودسته دارچین سیلان (در آمریکای جنوبی میروید) و دارچین سنا (یا دارچین چینی که در جنوب آسیا میروید) تقسیم میشود. در قرون وسطی دارچین برای درمان سرفه، ورم مفاصل و گلودرد استفاده میشد. تحقیقات جدید بر خواص و فواید پزشکی دارچین تاکید دارند. در این مقاله خواص و فواید پزشکی این ادویه و همچنین خطرات مصرف زیاد دارچین میپردازیم.
خواص و فواید پزشکی دارچین
برطبق تحقیقات جدید ثبت شده در کتابخانه ملی پزشکی ایالات متحده آمریکا، دارچین برای درمان گرفتگی عضلات، استفراغ، اسهال، عفونت، سرماخوردگی، بیاشتهایی واختلال نعوظ استفاده میشود. همچنین به گفته مرکز دیابت انگلستان، دارچین میتواند قندخون را در افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ و ۲ کاهش دهد، هرچند که تحقیقات بیشتری برای اثبات این ادعا نیاز است. سایر موارد عبارتست از:
- عفونت های قارچی. برطبق انستیتوی ملی سلامت آمریکا، سینامالدئید (یک ماده شیمیایی موجود در دارچین سنا) میتواند در مقابله با عفونت های باکتریایی و قارچی کمک کند.
- دیابت. دارچین میتواند سطح قند و چربی را در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ بهبود بخشد. محققان معتقدند مصرف روزانه ۶ گرم دارچین میتواند به کاهش گلوکوز سرمی، تریگلیسیرید و کلسترول خون در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ کمک نماید. وجود دارچین در رژیم غذایی افراد دیابتی میتواند به کاهش اثرات جانبی دیابت و بیماریهای قلبی کمک نماید.
- بیماری آلزایمر. برطبق تحقیقات جدید، مواد موجود در دارچین میتواند از ابتلا به بیماری آلزایمر پیشگیری کرده و یا سرعت پیشرفت این بیماری را کم نماید.
- اچ آی وی. تحقیقات جدید نشان میدهد که دارچین میتواند بصورت بلقوه برضد ویروس اچ آی وی، مفید باشد. کاراترین نوع دارچین بر علیه ویروس اچ آی وی ۱ و ۲ نوع چینی (سنا) آن میباشد.
- بیماری ام اس (Multiple Sclerosis). دارچین میتواند پیشرفت بیماری ام اس را کاهش داده و بجای بعضی از داروهای گران قیمت که برای این بیماری استفاده میشوند، مصرف شود.
- کاهش اثرات منفی غذاهای پرچرب. رژیم غذایی پر دارچین میتواند اثرات منفی خوراکیهای پرچربی را کاهش دهد.
میزان مصرف توصیه شده آن
بعضی از محققان مصرف روزانه ۲ تا ۴ گرم پودر دارچین را توصیه مینمایند و بعضی دیگر معتقدند این مقدار باید بین ۱ تا ۶ گرم دارچین باشد، با اینحال توجه داشته باشید مصرف بیش از اندازه دارچین میتواند مسموم کننده باشد.
ارزش غذایی دارچین
بر طبق دپارتمان کشاورزی ایالات متحده، ۱۰ گرم دارچین حاوی:
- ۲۴٫۷ کیلوکالری انرژی
- ۰٫۱۲ گرم چربی
- ۸٫۰۶ گرم کربوهیدرات
- ۰٫۴ گرم پروتئین میباشد.