تکنیک تنفسی در زایمان طبیعی چگونه است؟

امتیاز دهید

در این بخش مطلب جدیدی برای شما عزیزان تهیه و تنظیم کرده ایم که دعوت می کنیم تا پایان ما را همراهی کنید.

عنوان مطلب جدیدی که در این قسمت از سایت گهر به آن می پردازیم:

تکنیک تنفسی در زایمان طبیعی چگونه است؟

تکنیک تنفسی در زایمان طبیعی چگونه است؟

تکنیک‌های تنفسی در زایمان طبیعی

تکنیک‌های تنفسی در زایمان طبیعی یکی از مهم‌ترین نقش‌ها را در کمک به مادر برای زایمان راحت‌تر دارند. اما در این میان کم نیستند مادرانی که با مزایای این تکنیک‌ها آشنا نیستند و آن را چندان کارآمد نمی‌دانند. بنابر‌این ما با زهره شفیعی، کارشناس مامایی،‌ درباره ویژگی‌های تکنیک‌های تنفسی در زایمان به گفتگو پرداختیم.شفیعی با اشاره به اکسیژن‌رسانی خوب به مادر با استفاده از تکنیک‌های تنفسی، می‌گوید: خوب است مادران بدانند که هر جا درد وجود دارد اکسیژن کمتری هم هست. بنابر‌این با راهنمایی ماما و استفاده مادر از این تکنیک‌های تنفسی، مادران می‌توانند زایمان راحت‌تری داشته باشند.بنابر‌این شفیعی ویژگی‌های تکنیک‌های تنفسی در زایمان را این‌گونه معرفی می‌کند:

1- اکسیژن‌رسانی بیشتر به مادر و جنین: یکی از ویژگی‌های این تمرینات این است که مادر درد زایمان کمتری را حس می‌کند.

2- انحراف فکر مادر از زایمان: ما با آموزش این تکنیک روی انحراف فکر مادر از درد کار می‌کنیم. درواقع مادر به جای اینکه دائم به درد زایمان و انقباض فکرکند،  فکرش به سمت تنفس منحرف می‌شود و در نتیجه زایمان برایش راحت‌تر می‌شود.

3- کم شدن تماس و اصطکاک شکم و رحم درد را کمتر می‌کند: در هر دم و بازدم عمیق شکمی فاصله دیافراگم از رحم بیشتر می‌شود و همین کم شدن تماس و اصطکاک، درد مادر را کمتر می‌کند. بنابر‌این وقتی مادر در هنگام زایمان درد کمتری را حس کند پیشرفت زایمانش بهتر و حتی طول زایمان او کوتاه‌تر می‌شود.

شفیعی با مقایسه بین مادرانی که از تکنیک‌های تنفسی در زایمان استفاده می‌کنند و کسانی که از آن استفاده نمی‌کنند، توضیح می‌دهد: در مرحله زور زدن که مادر دم عمیق می‌گیرد و بازدمش را نگه می‌دارد، خوب است همین حرکت را  4 بار، در هر انقباض تکرار کند. سپس وقتی انقباض تمام شد، مادر تا انقباض بعدی می‌تواند استراحت کند و تنفس معمولی داشته باشد. اما مادرانی که با این تکنیک‌های نفسی آشنا نیستند، به محض اینکه باید تنفس‌های عمیق را شروع کنند، به اشتباه دهان خود را می‌بندند و هیچ اکسیژنی به خودشان نمی‌رسانند. علاوه بر آن تمام تمرکزشان به انقباض رحم جلب می‌شود. در هنگام انقباض رحم نیز به جای انجام دم و بازدم‌های عمیق، شروع به داد و فریاد می‌کنند که همین باعث می‌شود اکسیژن کمتری به خود و جنینشان برسد. ضمن اینکه همان داد و فریاد‌‌ها و ناراحتی باعث استرس آنها و ترش هورمون آدرنالین در بدنشان می‌شود. به همین دلیل زایمان برایشان به شدت خسته‌کننده و دردناک به نظر می‌رسد.بسیار مهم است که مادران در هنگام زایمان، همراه آموزش‌دیده داشته باشند و یا از طرح مامای همراه استفاده کنند تا تکنیک‌های تنفسی را در آن شرایط با آنها کار کند. چون ممکن است مادر در هنگام انقباض‌های زایمان، تکنیک‌ها را فراموش کند.

در زمان آموزش این تکنیک‌ها به مادران باردار تاکید می‌‌شود که در اواخر بارداری باید آنها را تمرین کنند تا در ذهن‌شان بماند. این کارشناس مامایی در این‌باره می‌گوید: ما به مادران توصیه می‌کنیم که بعد از زایمان هم این تکنیک‌ها را انجام دهند تا درد‌شان کمتر شود. به خانم‌هایی هم که عمل سزارین انجام داده‌اند پیشنهاد می‌کنیم پس از زایمان حرکت دم و بازدم شکمی را به عنوان تمرین ورزشی انجام دهند تا هم درد‌شان کمتر شود و هم دچار چسبندگی پس از زایمان نشوند.مادران تکنیک‌های تنفسی را باید خیلی جدی بگیرند و آن را در دوران بارداری و تا پیش از زایمان تمرین کنند چون این تکنیک‌ها برای خیلی از مادران نتیجه مثبتی داشته و به آنها کمک کرده است. زایمان روند دردناک و خسته‌کننده‌ای است اما مادران با رعایت این تکنیک‌های تنفسی هم درد و تنش کمتری را تجربه می‌کنند و هم انرژی ‌بیشتری خواهند داشت.

اشتراک گذاری:
دیگران چه می‌خوانند

    ارسال دیدگاه