تفاوت خواص شیر گاو، بز و گوسفند در چیست؟

شیر نوشیدنی است که دارای تعداد زیادی پروتئین و کلسیم است که بدن به آن ها نیاز دارد. اما تفاوت خواص شیر گاو، بز و گوسفند در چیست؟شیر گاو: محصول طبیعی سرشار از پروتئین و کلسیم است. شیر بز و گوسفند از اساس با شیر گاو تفاوت دارند شیر بز: حاوی پروتئین A2 و الیگوساکارید‌ها است. شیر گوسفند: خامه‌ای‌ ترین شیر است.  (چربی و پروتئین) بیشتری دارد. در ادامه این مطلب به بررسی تفاوت خواص شیر گاو، بز و گوسفند پرداخته ایم. با ما همراه باشید.

تفاوت خواص شیر گاو، بز و گوسفند در چیست؟

تفاوت خواص شیر گاو، بز و گوسفند در چیست؟

 

خواص و طعم شیر گاو

تفاوت خواص شیر گاو، بز و گوسفند در چیست؟

یک محصول طبیعی سرشار از پروتئین و کلسیم است. شیرهای ارگانیک که از گاوهای تغذیه شده با علف به دست می‌آیند، مقادیر بیشتری از اسید‌های چرب امگا ۳ را دارند. این گاو‌ها همچنین کمتر در معرض آنتی‌بیوتیک‌ها و سموم دفع آفات قرار دارند. شیر حاصل از گله‌ای که در یک مزرعه کوچک بدست آمده باشد، با توجه به نژاد و زمان سال از نظر طعم تفاوت دارد. شیری که در فروشگاه‌ها عرضه می‌شوند، یک ترکیب از این تنوع‌هاست که هر کدام به صورت جداگانه پردازش می‌شوند تا یکسان باشند. شیرهای غیر هموژنیزه خامه‌ طبیعی زیادی دارند که می‌توان آن را روی شیر مشاهده کرد.

طعم شیر گاو

طعم شیر گاو ملایم و خامه‌ای است. البته همانطور که گفته شد این طعم به نوع تغذیه گاو نیز بستگی دارد.

خواص و طعم شیر بز

تفاوت خواص شیر گاو، بز و گوسفند در چیست؟

شیر بز نیز از نظر تغذیه‌ای بسیار غنی و حاوی پروتئین A2 و الیگوساکارید‌ها است که آن را شبیه به شیر انسان می‌کند. الیگوساکارید‌ها به عنوان پروبیوتیک عمل می‌کنند و رشد و تقسیم باکتری‌های پروبیوتیکی مفید در روده را تحریک می‌کنند. این محصول از لحاظ کلسیم نسبت به شیر گاو غنی‌تر است و همچنین منیزیم، روی و آهن نیز دارد.
شیر بز همچنین به صورت طبیعی هموژنیزه شده است، یعنی خامه درون شیر باقی می‌ماند و برای رسیدن به این نتیجه هیچ پردازشی روی شیر انجام نشده است.
شیر بز همچنین در مقایسه با شیر گاو میزان لاکتوز کمتری دارد، همچنین چربی این شیر نیز ۲۰ درصد کمتر استی. این باعث می‌شود هضم شیر بز راحت‌تر از هضم شیر گاو باشد و در نتیجه جایگزین مناسب‌تری برای افرادی که قادر به تحمل شیر گاو نیستند، محسوب می‌شود.
این ماده حاوی ۳۰ تا ۳۵ درصد اسید‌های چرب با زنجیره متوسط است، در حالی‌که شیر گاو تنها ۱۵ تا ۲۰ درصد از آن‌ها را داراست. این اسید‌های چرب به عنوان چربی در بدن ذخیره نمی‌شوند.
 طعم شیر بز
شیر بز می‌تواند طعمی قوی و متفاوت با رگه‌های از ترشی و شوری داشته باشد. این شیر برای ترکیب با چای، قهوه و شکلات داغ مناسب است. می‌توان آن را در دستور‌ پخت‌ این نوشیدنی‌ها به جای شیر گاو استفاده کرد، البته اگر با طعم آن مشکلی نداشته باشید.

خواص و طعم شیر گوسفند

تفاوت خواص شیر گاو، بز و گوسفند در چیست؟

یک محصول طبیعی سرشار از چربی است که تولید فراوان آن تقریبا عیرممکن است. هر گوسفند ماده در روز می‌تواند نصف گالن شیر بدهد. بسته به نوع نژاد، یک گاو یا بز تغذیه شده از علف می‌توانند روزانه ۶ تا ۸ گالن شیر تولید کنند. به همین دلیل یافتن شیر گوسفند کمی دشوار است.
شیر گوسفند رسما خامه‌ای‌ترین شیر موجود است. شیر گوسفند ترکیبات جامد (چربی و پروتئین) بیشتری دارد، این امر باعث می‌شود در ساخت پنیر و محصولات لبنی کاربرد بیشتری داشته باشد. زیرا می‌توان پنیر بیشتری به ازای هر گالن شیر تهیه کرد. گوسفندان برای تغذیه تنها به علف نیاز دارند تا بتوانند شیر غنی تولید کنند.
مانند شیر بز، شیر گوسفند نیز چربی کمتری دارد و میزان اسید‌های زنجیره چرب آن در سطح متوسط قرار دارد. به علاوه شیر گوسفنداز نظر پروتئین A2، ویتامین B12 و فولات سرشار است.

طعم شیر گوسفند

شیر گوسفند طعم خامه‌ای و متمایزیی دارد. این شیر برای نوشیدن بیش از حد سنگین است، اما برای تولید پنیر، ماست و دسر خانگی گزینه ایده‌آلی محسوب می‌شود.

تفاوت شیر گاو، شیر بز و شیر گوسفند

شیر گاوشیر بزشیر گوسفند
راحت‌تر در بازار یافت می‌شودتقریبا به سادگی پیدا می‎شود به سختی پیدا می‌شود چون تولید کمی دارد
هضم چربی آن دشوار استهضم چربی آن آسان‌تر استهضم چربی آن آسان‌تر است
دارای کازین A1 و حساسیت‌زایی بیشتری استکازین A2 و حساسیت‌زایی کمتری داردکازین A2 و حساسیت‌زایی کمتری دارد
چربی کمترتری‌گلیسیرید سالم بیشترتری‌گلیسیرید سالم بیشتر
منبع خوبی از کلسیم استمنبع بهتری از کلسیم است، به علاوه روی و سلنیم بیشتری داردشیر گوسفند ویتامین B12، ویتامین C، فولات و منیزیم بیشتری دارد
طعم ملایم و خامه‌ای داردطعم آن کمی شور استطعم آن  ملایم تر از شیر بز و بیشتر از شیر گاو است.

 

اشتراک گذاری:
دیگران چه می‌خوانند
ارسال دیدگاه