بهترین رستوران های سال 2014 را بشناسید / عگس
بسیاری افراد غذا خوردن و را فرای یک نیاز فیزیولوژیکی میدانند و آن را یک تجربه خاص تلقی میکنند که هیچ مرز محدودیتی برای آن در تمام نقاط دنیا وجود ندارد. افزایش روز افزون تعداد رستوران ها در دنیا نیز خود دلیل بر تنوع طلبی و علاقه افراد در جای جای دنیا برای صرف غذاهای مختلف با ذائقههای متفاوت است.
بدون شک رستورانهای فست فودی جزء محبوبترین ها در دنیا به حساب میآیند. اما تجربه واقعی غذا خوردن در بیرون خانه را باید در رستورانهای غیر فست فودی و خاص جستجو کرد. بسیاری از آشپزهای حرفه ای و ماهر به سراغ باز کردن رستورانهای خاص میروند تا بتوانند معنای واقعی طعم غذا را به مشتریان خود القا کنند.
در ادامه مطلب، به معرفی رستورانهایی در دنیا میپردازیم که بهترین امتیاز را در نقدهای مختلف به دست آوردهاند و به نوعی جزء بهترین رستورانهای دنیا محسوب میشوند.
رستوران LedBury – لندن
برت گراهام، آشپز معروف استرالیایی، صاحب این رستوران فوق العاده در خیابان 127 لدبری در لندن است. برت گراهام این رستوران را در سال 2005 به همراه شریک خود نایجل مارتین افتتاح کرد. تمرکز این رستوران بر روی سرو غذاهای فرانسوی با کمی چاشنی انگلیسی و استرالیایی است. بیشتر موارد موجود در منو بر پایه گوشتهای مختلف و سبزیجات معطر است. با وجود اینکه رستوران LedBury تا به امروز شهرت جهانی پیدا کرده اما همچنان بدون سروصدا به کار خود ادامه میدهد.
رستوران Aliena – شیکاگو
این رستوران در شهر شیکاگو ایالت ایلینوی توسط سرآشپز گرنتز آکاتز تأسیس شده و اداره میشود. ساختمان بزرگ این رستوران خود به 4 بخش مختلف تقسیم شده که مشتریان در گوشه و کنار آن احساس راحتی بیشتری میکنند. نورپردازی داخل رستوران به صورت خودکار در فاصله ای زمانی مشخص برای ایجاد تنوع در حال و هوای رستوران تغییر میکند.
به طور معمول تقریباً 15 تا 19 آیتم در منوی این رستوران موجود بوده که تقریباً تمام ذائقههای موجود را پوشش میدهد و تجربه خوبی را در ذهن مشتریان ثبت میکند.
رستوران D.O.M – سائوپائولو برزیل
سرآشپز الکس آتالا فردی است که در آشپزخانه این رستوران موفق شده تا به مشتریان خود ثابت کند که تجربه خوردن غذا در یک رستوران خاص مختص کشورهای اروپایی نیست. نکته جالبی که در مورد منوی این رستوران محبوب و مشهور در برزیل وجود دارد این است که، تقریباً اکثر غداهای موجود در منو برزیلی و آمازونی هستند و با مواد اولیه بومی منطقه تهیه میشوند.
گفته میشود آتالا، سرآشپز این رستوران، سال ها به کمک متخصصین تغذیه در جنگلهای آمازون به دنبال شناسایی گیاهان و مواد اولیه ای بوده است که بتواند به عنوان منابع خوراکی در غذاهای خود در رستوران D.O.M استفاده کند.
جای تعجبی ندارد که D.O.M در حال حاضر بهترین رستوران آمریکای جنوبی لقب گرفته است.
رستوران Mugaritz – سن سباسشن اسپانیا
شهر سن سباسشن در اسپانیا را می تاون شهر رستورانهای اسپانیا در نظر گرفت. رستوران Mugaritz یکی از همین رستوران ها بوده به دلیل تجربه خاصی که به شتریان خود ارائه میدهد که شهرنتی جهانی پیدا کرده است. در رستوران Mugaritz منوی نوشته شده ای وجود ندارد. منوی مزههای این رستوران که معمولا بیش از 20 آیتم دارد به صورت فصلی تغییر میکند. کوچکترین جزئیات موجود در این رستوران از بوی غذایی که در جلوی درب رستوران منتشر میشود تا کوچکترین جزئیات در مورد چینش میزها تحت کنترل قرار دارد. تنوع و نوآوری در غذاها مانند سرو سنگهای خوردنی (سیب زمینیهایی که به شکل سنگ درآمدهاند) و سرو میگو در قلبهای یخی با شکلهای متنوع جزء فاکتور مؤثر دیگر در محبوبیت این رستوران است.
رستوران Eleven Madison Park – نیویورک
سراغ بهترین رستوران در آمریکای شمالی را میتوان در شهر نیویورک گرفت. رستورانی که توسط سرآشپز معروف دانیل هام اداره میشود. وی از سال 2006 کار خود را در این رستوران آغاز کرد و در سال 2011 آن را از صاحبش خریداری نمود. غذاهای موجود در منوی این رستوران تقریباً بومی آمریکا هستند و در انتخاب مواد غذایی اولیه سعی شده تا از مواد غذایی محلی در منطقه نیویورک استفاده شود. بیشترین تمرکز رستوران Eleven Madison Park بر روی تجربه غذا خوردن و سرو غذا برای مشتریان است که توجه خاصی به آن میشود. مشتریان با انتخاب برخی آیتمها در منو میتوانند مواد اولیه غذای خود را خودشان ترکیب کنند و طعم موردنظر خود را به دست بیاورند.
رستوران Osteria Francescana – مودنا ایتالیا
با وجود اینکه غذاهای ایتالیایی در دنیا جزء محبوبترین ها به حساب میآید، اما در بیشتر موراد تنها به غذاهای سنتی این کشور پرداخته میشود. این همان نکته ای است که رستوران Osteria Francescana در شهر مدونای ایتالیا را از بقیه رستورانهای ایتالیایی متمایز میکند. سر آشپز ماسیمو بتورا منوی این رستوران را به سه قسمت تقسیم کرده است. منوی اول مختص غذاهای سنتی ایتالیا است. منوی دوم غذاهای مدرنتری جدیدتر ایتالیایی را در خود جای داده است و منوی سوم نیز غذاهای ترکیبی و خلاقانه سرآشپز حرفه ای این رستوران را به مشتریان عرضه میکند.
رستوران Noma – کپنهاگ دانمارک
بهترین رستوران دنیا نه در پاریس نه در لندن و نه در میلان ایتالیا قرار داد. رستوران Noma به عنوان بهترین رستوران دنیا در پایتخت کشور دانمارک واقع شده و هر سال نیز به تنوع و کیفیت کار خود اضافه میکند.
رستوران Noma توسط سرآشپز رنه ردزپی اداره شده که مهارت خاصی در تهیه غذاهای حوزه اسکاندیناوی با ایجاد تغییر و نوآوری در آنها دارد. افرادی که به دنبال داشتن یک تجربه جدید و خاص برای صرف غذا میگردند با امتحان کردن رستوران Noma پشیمان نمیشوند. امسال Noma دهمین سال تأسیس خود را در دانمارک جشن گرفت.