امامزاده قادر پیامبر گیلان را چقدر می شناسید؟

امتیاز دهید

سایت گهر روزانه با مطالب مختلفی در زمینه های فرهنگ و هنر، سبک زندگی، سلامت، دانلود، سرگرمی، اخبار و … بروزرسانی می شود. در این بخش مطلب جدیدی برای شما عزیزان تهیه و تنظیم کرده ایم که دعوت می کنیم تا پایان ما را همراهی کنید.

عنوان مطلب جدیدی که در این قسمت از سایت گهر به آن می پردازیم:

امامزاده قادر پیامبر گیلان را چقدر می شناسید؟

امامزاده قادر پیامبر گیلان را چقدر می شناسید؟

امامزاده قادر؛ تنها پیامبر گیلان

شهرستان لاهیجان ۱۶۷ بقعه متبرکه دارد که برخی در نقاط صعب العبور و ییلاقات این شهرستان قرار دارند و از این تعداد حدود ۲۰ مورد شاخص هستند.

از بقاع شاخص شهرستان لاهیجان می‌توان به بقعه چهار پادشاهان، بقعه آقا ميرشمس الدین، بقعه ميرجمال‏الدين، امامزاده سید ابراهیم برفجان، شیخ زاهد و بقعه قادر پیامبر که تنها پیامبر استان گیلان است، اشاره کرد.

اما در روستای بابا ولی دیلمان، بنایی چهارگوش قرار دارد که در ضلع‌های شمالی، شرقی و جنوبی آن، ایوان‌های ستون‌دار چوبینی وجود دارد. این بقعه، همانند بسیاری از آرامگاه‌های شمال ایران، نقاشی‌های مذهبی دارد و پوشش بام آن از سفال است.

از آثار ارزشمند این بقعه، صندوق چوبی آن است که بر پایه چوبینی به ارتفاع ۲۰ سانتی‌متر قرار گرفته است. بر روی قاب‌های این صندوق، دو گونه کنده‌‌کاری به شیوه گره و طرح‌های گل و بوته انجام گرفته است.

در ایوان بقعه، سنگ قبرهایی کار گذاشته شده که کنده‌کاری‌های زیبایی دارند. یکی از آن‌ها با تاریخ ۹۹۵ هـ.ق به «السعید الشهید پیری بیک بن پیری بیک»، و دیگری با تاریخ ۱۰۱۴ هـ.ق به «استاد القابل نادعلی بیک خلیفه بن سعادت آیین … سید عبی بیک …» تعلق دارد.

در ایوان شرقی نیز سنگ قبری به تاریخ ۹۹۸ هـ.ق متعلق به «مهدی قلی بن حمزه بیک شاه عود» قرار دارد. درخصوص شخصیت صاحب آرامگاه، در کتیبه‌های ورودی و صندوق اشاره‌ای نشده است.

گفتنی است؛ مقبره قادر پیغمبر اخیرا توسط اوقاف مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته است. این بقعه در ۶۷ کیلومتری شهرستان لاهیجان در مسیر دیلمان به آسیابر قرار دارد.

اشتراک گذاری:
دیگران چه می‌خوانند

    ارسال دیدگاه