به گزارش ایسنا، این متخصصان می گویند: نوشیدن دو لیوان آب گوجه فرنگی در روز، استخوان ها را تقویت می کند و برای پیشگیری از پوکی استخوان بسیار مفید است.
ماده اصلی که سبب این اثرگذاری در گوجه فرنگی می شود، احتمالا لیکوپن است. تاکنون پزشکان می دانستند لیکوپن آنتی اکسیدانی است که خطر ابتلا به سرطان پروستات را در مردان کاهش می دهد. این آنتی اکسیدان همچنین از بروز بیماری های قلبی جلوگیری می کند.
به گزارش روزنامه دیلی میل، در انگلیس حدود سه میلیون نفر به بیماری پوکی استخوان مبتلا هستند.
به گزارش روزنامه سان در این آزمایشات متخصصان علوم پزشکی دانشگاه تورنتو در کانادا از 60 زن یائسه 50 تا 60 ساله خواستند که گوجه فرنگی را به مدت یک ماه به طور کامل از رژیم غذایی خود حذف کنند. آن ها متوجه شدند که این اقدام موجب افزایش شدید مقدار “ن ـ تلوپتید” (N-telopeptide) در خون می شود.
“ن ـ تلوپتید” ماده ی شیمیایی است که در زمان تضعیف و احتمال شکستگی استخوان ها در خون آزاد می شود.
از سوی دیگر، در بدن زنانی که گوجه فرنگی مصرف کرده بودند به دلیل افزایش مقدار لیکوپن در خون شان، از میزان “ن ـ تلوپتید” به شدت کاسته شد و کمتر در معرض تضعیف استخوانی قرار داشتند.